Kullar, Berg och Alper – Genom Tyskland till Frankrike 5 – 20 september

2019-11-13

En resa med mycket MC-körning där landskapet är största upplevelsen men det finns några få sevärdheter instoppade också.
Rutten är lagd så att vi så snart det är rimligt håller till bland kullar, berg och alper. Där är vägarna krokigare, vyerna vidare och maten mer rejäl.
Resan börjar och slutar i Trelleborg och vi kör en del i Tyskland men mest i Frankrike. Frankrike är ett lite bortglömt men underbart MC-land! Vi kommer att bo enkelt men civiliserat och även om vi inte går på stjärnkrogar så lär det inte gå någon nöd på oss. Fransoserna tar mat och vin på blodigt allvar och tyskarna stoppar korv och brygger öl på traditionellt vis.
Totalt blir körsträckan under resan cirka 400 mil. Vissa dagar blir det många timmar i sadeln. Resan är definitivt för oss som tar semester för att få köra eller åka hoj, inte för dem som tar MC för att komma till semestern!

Boka resan här Bokningen till denna resa öppnar måndag 9 december klockan 14.00

SMC Resevillkor

Resan dag för dag

Resans profil

       

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare: 17 200 kronor
Passagerare: 15 600 kronor
Enkelrum: Ordnas bara i undantagsfall och mot tillägg.

Ingår i resans pris:
- Färja med fyrbäddshytt Trelleborg - Travemünde t o r
- Boende i tvåbäddsrum / dubbelrum
- Frukost alla dagar
- Middag två dagar (ej dryck)
- Guide och GPS-rutter

Ingår ej i resans pris:
- Bensin
- Övriga måltider
- Inträden
- Rhen-färjor
- Eventuell parkering

Allmänt om resan
Den här resan handlar väldigt mycket om MC-körning på roliga vägar med vackra vyer. Färden går genom flera fina regioner men vi fördjupar oss inte i någon utan gör mer en sorts ”road trip” där vägen i stort sett är målet. Vi hoppas att efter resan skall ni också undra varför det inte talas mer om Sauerland, Alsace, Jura, Vercors och Franska Alperna i svenska MC-kretsar.

De flesta dagarna kommer det att finnas möjlighet att köra i mindre grupper, detaljerade GPS-rutter ingår i resan. På så sätt blir det enklare att stanna där man vill och få köra i ett tempo som passar.

Körningen på resan är inte avancerad men en del vägar är smala. Hårnålskurvor och svindlande höjder blir det givetvis eftersom vi kör i bergiga trakter. Grusvägar skall inte förekomma och guiden håller ett lugnt tempo.

Eftersom dagarna tar slut alldeles för fort blir det tvunget att köra en hel del motorväg i de plattare delarna av Tyskland. Detta kan vara en resa för den som tvekar att ge sig av på egen hand eller som tror att Frankrike är krångligt.

Det är möjligt att genomföra resan på vilken MC som helst som klarar motorvägsfart (150 km/h vid omkörning), är tillförlitlig och någorlunda bekväm på långa etapper. Solo eller med passagerare går lika bra.

Resan dag för dag

Specifikt att tänka på inför resan
Det är önskvärt att ha GPS-utrustning som kan användas under färd och ett minimikrav att ha GPS t ex i mobiltelefon. Anmälan till denna resa stänger senast 20-04-30.

Deltagarnas ansvar
- Giltigt pass eller nationellt ID-kort
- Europeiskt sjukförsäkringsintyg, beställs hos försäkringskassan
- Reseförsäkring – kontrollera ditt rese- och avbeställningsskydd
- MC-försäkring
- Giltigt körkort
- Registreringsbevis i orginal

Frågor om resan
Kontakta guiden Ole Holmblad, telefon 070 794 61 77, e-post

Vår guide bland kullar, berg och alper
Ole Holmblad från Göteborg, född 1955, har kuskat runt på MC-semester lite varstans i Europa i många år. I bagaget finns tidigare insatser som GK-instruktör, ett par år som guide för grussökande SMC:are i alperna, en OK engelska, knackig tyska och några spridda ord franska (men det brukar lösa sig).Ole ser fram emot att dela upplevelserna längs goa vägar, i vackra landskap och på frestande värdshus med ett nytt gäng nyfikna motorcyklister.


Bourne-ravinen är en vacker och populär mc-väg.

Col d´Izoard, Känt från Tour de France, bjuder på många kurvor

Vacker utsikt vid Combe Laval

Vägarna håller hög klass.

Tyska delen av resan

Franska delen av resan

Roliga kurviga vägar i vacker natur, ett nöjesfält för motorcyklisten