Kaliforniens bästa MC-vägar dag för dag

2017-11-01

Detta är resplanen för Kaliforniens bästa MC-vägar 2018. Vi reserverar oss för förändringar.

Ankomstdagen
Vi anländer till hotellet och tar det lugnt. På kvällen äter vi middag gemensamt och har en genomgång av den dryga veckan som väntar oss.

Dag 1
Vi börjar dagen med att åka till uthyrningen för att hämta motoryklarna. Därefter åker vi via Beach Citites, Palos Verdes ner mot Koreanska Vänskapssklockan och San Pedro. Vi stannar ett antal gånger under dagen både för lunch, fika och fotostopp. Dagen är i stort sett väldigt lugn och menad till att känna på motorcykeln och trafiken - de flesta har inte kört i LA förut.

Dag 2 – Big Bear/Lake Arrowhead
Nu börjar det roliga, avfärd klockan 08.30, vi tar motorvägen upp mot Wrightwood och Mt Wilson, fantastiska vägar över bergen. Vi gör ett kortare fotostopp vid Mt Wilson Observatory, många bilder där man ser LA från ovan är tagna härifrån. Vi fortsätter vår färd mot Wrightwood där vi stannar för lunch. På eftermiddagen åker vi upp mot Big Bear’s skidort, vi kommer att köra en hel del roliga småvägar under dagen, bland annat passera Rim of the world, ett väldigt beskrivande namn. Övernattning sker i Big Bear Lake.


Klicka för större bild

Dag 3 – I Big Bear
Efter frukost rullar vi ner för berget och åker en slinga på en massa roliga MC Vägar, vi stannar för lunch i Running Springs och är tillbaka på hotellet vid fyratiden på eftermiddagen.


Klicka för större bild

Dag 4-Las Vegas
Idag börjar ökendelen av vår resa, efter frukost så kommer vi att åka nerför bergsmassivet mot det som kallas för High Desert, därefter fortsätter vi norrut mot Barstow. Strax utanför Barstow stannar vi till i den gamla spökstaden Calico och går runt en stund. Lunchen intas på Peggy Sues Diner. Efter lunch fortsätter vi på I15 mot Las Vegas, ankomst till vårt hotell vid fyra – femtiden på eftermiddagen. 


Klicka för större bild

Dag 5 – pool och vilodag
Las Vegas har massor att bjuda på för den som vill vara aktiv, museer , shopping mm, eller så kan man bara ligga och njuta vid poolen och vila upp sig inför Death Valley.

Dag 6 – Death Valley
Vi åker norrut via den lilla staden Pahrump in i Death Valley, dagens första stopp blir vid Zabriskie Point, en känd utkiksplats. Vi äter lunch vid Furnace Creek i närheten. Efter lunch fortsätter vi mot den västra sidan av parken via ett antal utkiksplatser och sevärdheter som Mesquite Flat Sand Dunes, Father Crowley Overlook med flera. Vi kör mot den västra sidan av parken och ner mot Ridgecrest där vi har nattens hotell. Dagen bjuder på en hel del roliga MC-vägar och fantastiska naturupplevelser. 


Klicka för större bild

Dag 7- Monterey
Vi startar morgonen med att åka över bergen på hwy 178 via Lake Isabella, för att stanna till för lunch på Willows ranch i Buttonwillow.  Därefter kommer vi att fortsätta I5 upp mot CA 198 som kommer ta oss över bergen mot 101 och så småningom hamna i Monterey vid kusten. Dagen bjuder på en massa härlig åkning på kurviga småvägar över bergen och en mycket vacker natur. 


Klicka för större bild

Dag 8-Santa Barbara
Idag blir det vacker utsikt för hela slanten, om det har fungerat med Alternativ 1 åker vi söderut på HWY 1. Vi kommer att passera det otroligt naturköna Big Sur, stanna till och titta på sjöelefanter. Lunchstoppet blir i den lilla kuststaden Morro Bay. Efter lunch viker vi av mot bergen och kommer att göra ett fikastopp i danskstaden Solvang där man förutom korsvirkeshus och väderkvarnar kan se den lilla havsfruen. Dagens övernattning är i Santa Barbara.


Klicka för större bild

Dag 9-Los Angeles
Vi kommer att åka ner mot Malibu och sedan vika av upp på den berömda Mullholland Hwy.  Vi äter lunch på Rock Store som ligger precis efter ”the snake” och rör oss sedan sakta ner mot uthyrningen och återlämning av MC. Övernattning i Redondo Beach. 


Klicka för större bild. 

Dag 10 Hemresa
Transfer till flygplatsen och flyg hem. 

 


Klicka på bilderna för större format.