Best of the West USA dag för dag

2022-08-25

Detta är planen för resan. SMC Travel reserverar oss för förändringar.

Dag 1 Sverige-Los Angeles (torsdag 6 april)
Guiden anländer till flygplatsen (LAX) i Los Angeles vid lunchtid. Shuttle tar oss till hotellet (Doubletree el-segundo), eller så tar man en taxi. Incheckning på hotellet i dubbelrum. Hotellet ligger i närheten av flygplatsen och bara nån km från mc-uthyrningen. Första avstämningsmötet (obligatoriskt) är vid hotellet kl 18:00 (lokal tid). Då får ni all information inför resan. Middag kan intas i nån restuarang i närheten


Dag 2 Los Angeles-San Diego 22 mil (fredag 7 april)
Efter frukost checkar vi ut och tar oss med taxi/servicebil för att hämta hojarna hos EagleRider. Vi lämnar våra resväskor hos EagleRider, tankar upp våra hojar och startar vår resa söderut. Vi kör I-405 och stannar för lunch vid Seal Beach. Sedan blir det kustvägen Highway 1 i lugn takt mot San Diego. Incheckning på Best Western vid vid bukten i San Diego. Restauranger för middag finns i hotellets närhet.


Dag 3 San Diego-Wellton 33 mil (lördag 8 april)
Efter frukost åker vi och besöker USS Midway Museum. USS Midway är ett hangarfartyg med flygplan och helikoptrar som togs ur bruk 1997. Efter besöket tankar vi upp och så styr vi österut mot Arizona. Lunch intas längs I-94. Vi kör följer den mexikanska gränsen och stannar i Jacumba för att inspektera ”muren”. Vi lämnar Kalifornien, och avslutar med att checka in på Microtel Inn & Suites i den lilla ökenstaden Wellton i Arizona. Grillparty vid poolområdet brukar vara populärt eftersom det knappt finns någon restaurang i närområdet.


Dag 4 Wellton-Phoenix-Flagstaff 47 mil (söndag 9 april)
Tidig start på morgonen för att undvika den värsta hettan. Vi kör motorvägen I-8 i ”vilda västern” och ökenlandskap för att ta en välbehövlig längre paus i utkanten av mångmiljon staden Phoenix, Arizona. Efter lunch styr vi norrut mot Flagstaff på I-17. Nu skiftar både väg och natur. Här är det berg och en helt annan naturupplevelse. Vid ankomst, under kvällen, checkar vi in på Days Inn i Flagstaff. Restauranger för middag finns i hotellets närhet.


Dag 5 Flagstaff-Grand Canyon-Kingman 41 mil (måndag 10 april)
Återigen en tidig start på morgonen. Nu kan det vara ganska kallt så medtag varma kläder. Vi kör 13 mil till Grand Canyon genom Kaibab National Forest. Vi besöker den södra delen av Grand Canyons (South Rim) under dagen och äter lunch i den miljön. Tidig eftermiddag styr vi söderut på väg 64 och svänger västerut på klassiska Route 66. Vi stannar vid Roadkill Cafe, Route 66 och äter middag. Anländer (kan bli i mörker) till Kingman Arizona, på kvällen efter 28 mil och checkar in på Ramada Kingman för natten.


Dag 6 Kingman-Hoover Dam-Las Vegas 19mil (tisdag 11 april)
Efter frukost stannar vi till vid Route 66 museum och sedan tar vi en förmiddagstur upp till Hoover Dam på I-93, 12 mil. Dammen ligger precis på gränsen till delstaten Nevada och dämmer upp Lake Mead. Därefter kör vi och stannar till i cowboy-staden Boulder City för att äta en sen lunch (Southwest diner). På eftermiddagen rullar vi in i Las Vegas (6 mil) och checkar in på Excalibur hotell som skall härbärgera oss i två nätter. Där har vi genomgång av vad man kan göra i Las Vegas.


Dag 7 (onsdag 12 april)
Ingen samordnad motorcykelkörning och inget program för dagen. Fria aktiviteter är på schemat. Vi övernattar på samma hotell även denna natt.


Dag 8 Las Vegas-Ridgecrest 45 mil (torsdag 13 april)
Uppsitning på motorcyklarna efter frukost och nu tar vi oss västerut. Denna dag blir det lite mindre och svängiga vägar som tar oss till Death Valley. Lunch intages i Furnace Creek, en av världens varmaster platser! Sen kör vi över bergsmassivet och stannar till vid Star Wars Canyon. Här spelades en del av filmen Star Wars in. Amerikanska flygvapnet brukade även flyga i denna canyon för att öva. Sen tar vi oss söderut på lite rakare vägar ned till Ridgecrest där vi övernattar på Best Western.

Dag 9 Ridgecrest-Los Angeles 39mil (fredag 14 april)
Sista dagen på motorcyklarna. Från Ridgecrest tar vi oss västerut mot Isabella Lake och åker på fina vägar ned mot Bakersfield. Beroende på hur trött vi är så kan vi antigen ta I-5 ned till Eaglerider för återlämning av mc, eller så tar vi mindre vägar via Lancaster och över bergen mot Santa Clarita och därefter till EagleRider. Det kan vara långa köer in mot LA och trafiken går långsamt. Efter att återlämnat motorcyklarna och hämtat upp våra väskor tar vi oss tillbaka till hotellet. Vi checkar åter igen in på Doubletree el-segundo och utvärderar resan på hotellet.


Dag 10 (lördag 15 april)
Lördag morgon och här slutar resan och uppdraget för guiden! Vi tar shuttle/taxi till flygplats för de som flyger hem. Vill man stanna kvar i Kalifornien så löser man det själv. Guiden kan hjälpa till med förslag och tips om så önskas.

 


Route 66

 


Las Vegas

 


Fin gammal polisbil i Kingman

 


Mäktiga Hooverdammen

 


Hoover Bridge

 


Joshua Tree