Rumäniens dolda skatter 1-16 september

2017-10-30

Vi upprepar vår succéresa med många upplevelser av både historia och natur i en del av Östeuropa som är okänd för många. Efter färjan Karlskrona-Gdynia kör vi genom Polen där vi övernattar i Krakov och besöker saltkatedralen och Auschwitz-Birkenau. I Rumänien kommer vi att stanna i bland annat i Oradea, Bran och Timisoara. Vi besöker Draculas slott och det kungliga slottet i Transsylvanien. Vi kör Transfågarasan, en av Europas vackraste vägar och Transalpina. På vägen hem stannar vi i Wroclaw. Detta är vår allra längsta resa och den är lämplig för dig som har kört mycket MC. Resan har långa dagsetapper och många av vägarna i bergen är branta och har tuffa serpentiner.

Resan genomförd!

SMC Travel resevillkor.

Resans profil

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

 

Pris
Förare: 13 000 kronor
Passagerare: 12 000 kronor
Enkelrum: Vill man ha enkelrum kan man själv fixa det på hotellet om det finns. 

I priset ingår
- Färja Karlskrona – Gdynia tur och retur inklusive boende i fyrbäddshytt, MC, middag och frukost (fel färja angiven i resfoldern!) 
- Motorvägsavgifter i Polen och Ungern
- Tretton nätter i dubbelrum på hotell eller pensionat, inklusive frukost. 
- Guidning

I priset ingår inte
- Övrig mat och dryck
- Bränslekostnad
- Inträde till bad, sevärdheter och utflykter
- Försäkringar 

Resan och körvana
God MC- vana krävs av deltagarna. I resan ingår långa dagsetapper på motorväg och körning i tät stadstrafik. Många av vägarna i bergen är branta och har tuffa hårnålskurvor. De långa sträckorna och dagsetapperna är främst på väg till Rumänien och på resan tillbaka. I Rumänien är det kortare men mer krävande dagsturer. 

Resan dag för dag

Deltagarens ansvar
Giltigt körkort tas med.
Medtag pass eller nationellt ID-kort.  
Medtag bevis om reseförsäkring (genom hemförsäkring eller vid kortbetalning). 
Försäkringskassans sjukförsäkringskort. 
Registreringsbevis i original och MC-försäkringsbevis.  

Frågor om resan
Guiderna svarar på frågor om resan.
Ronny Jansson, telefon:  070-575 0791, E-post 
Ana Jansson, telefon: 0760-193 302 E-post 

Guiderna på resan 
Ronny Jansson: jag är född och uppvuxen i Uppland och är 50 år gammal. Jag har ett genuint intresse för fordon och tog därför MC-körkort vid 16 års ålder. Jag jobbar som busschaufför och körde hjälpsändningar ideellt till Rumänien två gånger om året mellan 1990 - 1995. Jag har kört en hel del MC-resor genom dem flesta länder i Europa tillsammans med vänner. 1993 gjorde jag en resa på MC till Rumänien då jag friade till Ana. Körde under många år en Honda CB 650 men har nu bytt upp mig till en Honda Pan European.
Jag och Ana har tillsammans 4 barn; 19, 16, 16 och 15 år. Med tanke på barnen har det mest blivit bilresor genom Europa.  För tio år sedan fick jag friår och då bosatte vi oss i Nya Zeeland där vi körde 2600 mil och upplevde landet. På den här resan vill jag visa er mina favorit ställen i Polen och Rumänien. 

Ana Jansson:  Jag är född och uppvuxen i Deva, Rumänien. Jag flyttade till Sverige 1996. Jag är utbildad sjuksköterska har bland annat jobbat på akuten i Uppsala. Just nu utbildar jag mig till specialistsjuksköterska i anestesi. Jag älskar att resa, köra motorcykel, läsa böcker och vill gärna återvända till hjälpsändningsarbetet som jag lämnade ett tag för att kunna plugga. När jag bodde i Rumänien reste jag runt i landet en hel del, vandrade i bergen och upptäckte många vackra platser som jag gärna visar och berättar mer om. Själv kör jag en Suzuki intruder 1400 men Rumänien kommer jag att visa er från Ronnys bönpall. Jag vill visa er platser i Rumänien dit inga turister annars hittar. 

Klicka på bilderna för större format. 

 


Den berömda vägen Transfågarasan 

 


Vägen är ett måste för alla MC-förare som kommer till Rumänien.

 


Det kungliga slottet

 


Sighisoara


Vackra vyer på häftiga MC-vägar utlovas. 

 


Fotostopp