Norges Tak 5 - 12 juli

2013-10-30

Den ultimata sällskapsresan på MC! En resa med SMC Travel till den norska fjällvärlden med de allra högsta topparna! Vi färdas uteslutande på asfaltsvägar och finns det någon grusväg så är det ett valfritt alternativ. Välkommen med på den ultimata MC resan, MC-touring när den är som allra bäst!

 

Rutten

Resan kommer att ta oss från Gagnef, där vi har vår första övernattning, via Mora och Sälen till Trysil där vi har vår andra övernattning.
Vi far sedan vidare mot Åkreströmmen, Övre Rendalen, Atna och Enden innan vi når Rondane och Rondanevägen.
I Folldal fortsätter vi sedan västerut mot Dovre för att slutligen nå Dombås och tredje övernattningen. Nu bär det av mot fjordlandskapet ner genom den mäktiga Romsdalen och innan vi riktigt når fram till fjorden svänger vi upp mot Trollstigen.

Vi fortsätter sedan vägen ner mot fjorden för att ta färjan över till Stranda och fortsätta över fjället till Hellesylt där vi tar färjan till in genom geirangerfjorden. På väg genom fjorden njuter vi av mäktiga fjäll och alla de gårdar som klamrar sig fast längs fjällsidorna. Vi beskådar också det mäktiga vattenfallet de sju systrarna innan vi till sist når Geiranger.
I Geiranger har vi sedan vår fjärde övernattning. Vi tar en tur upp längs Örnvägen och Örnesvingen innan vi fortsätter upp mot Dalsnibba 1500 meter över havet. Vägen går sedan vidare ner genom dalgången till Lom där vi åter får en natts vila.
Nu har vi nått Norges riktiga tak och vi tar oss upp genom dalgången till Sognefjäll med toppar en bra bit över 2000 meter, den allra högsta Galdhöpiggen 2465 möh och Norges högsta fjäll.

Efter detta bär det så åter av ner mot fjorden och via Tindevägen så når vi Sognefjord, Norges längsta fjord hela 20 mil lång. Fjorden är också på sina djupaste ställen ner mot 1300 meter djup. Väl där så når vi Laerdal och vägen över Aurlandsfjället med Stegastein och Aurlandsfjorden innan vi ger oss in i Morias mörker för att uppleva världens längsta fordonstunnel 24 km lång.
Vårt nattläger slår vi sedan i Borgund. Nu bär det av hemåt igen via gamla E16 innan vi tar av över Hemsedalsfjället ner till Gol och Fagernes. Nu har vi bara en mindre skogsöverfart innan vi når Mjösa, Norges största sjö, där vi har den sista övernattningen.

Sista dagen och hemfärd och då droppar de flesta av en efter en på vår väg mot Sverige igen och den som vill och som det passar följer med för ytterligare en avslutande övernattning i Gagnef (ingår inte i resan men kan bokas mot tillägg 275:-, då ingår boende, frukost och kvällsfika).

Boendet

Vi har ett blandat boende med allt från vandrarhem till så kallade norska hytte (små campingstugor som kan vara enkla men också ha dusch och toalett). Vi undviker att packa oss allt för tätt så i fyrbäddsstugor sover vi två och i sexbäddsstugor sover vi max fyra.

De större stugorna har nästan alltid dusch och toalett, men någon natt har vi också enklare stugor med dusch och toalett i servicehus. Det ingår alltid täcken och kuddar i alla stugor så det enda som behöver tas med är sänglinne (lämpligen ett reselakan(typ siden) som tar minimal plats i packningen).

Mat

Frukost (som ingår i priset) tillreder vi själv i den största stugan eller på tunet utanför stugorna i solens sken. Möjlighet till lunch bjuds varje dag mellan 13-14 och skulle något annat gälla så meddelas detta vid frukost (lunch ingår inte i priset för resan) För de som så önskar samlas vi runt 19 varje kväll för middag på något lämpligt ställe med gångavstånd från där vi bor (middag ingår inte i priset för resan).

Annat som är lämpligt att ta med sig är termos för varmt vatten till fika, tallrik och bestick för frukost. Guiderna har med sig kaffepulver och thepåsar samt tilltugg till fikat (ingår i priset)
Guiderna har med sig punkteringslagning, verktyg, startkablar, enklare resemedicin och enklare sjukvårdsmaterial.

 

SMC guider: Sonja Svensson

(foto kommer inom kort)

Göran Svensson

Kostnad


Förare  7 200 kr
Passagerare  6 200 kr

(Med reservation för valutakursförändringar)

Detta ingår:

 
7 övernattningar i 4-6 bäddsstugor eller vandrarhem, frukost(som vi guider inhandlar och som vi tillreder gemensamt i frukostlag) samt eventuella bom- och färjeavgifter ingår i resans pris. Var och en betalar själv bränsle samt övrig mat och privata utgifter.

Har du några frågor kontakta Göran Svensson mail: goran@mctouring.se,  mobil 073-9403335 eller SMC:s kansli tfn. 0243 - 66970 (växel)

Resevillkor SMC AB

Boka din resa här

 


a

a