Nordkap 2013

2012-11-01

16-26 juli. Följ med på ett riktigt MC-äventyr till de nordligaste delarna av Europa med ett besök på Nordkappsklippan som den naturliga vändpunkten. Vi färdas genom stora skogar och över stora fjällvidder i det nordligaste av Sverige, Finland och Norge och njuter utsikt över majestätiska fjäll och fjordar längs den norska atlantkusten från Finnmark och Troms i norr till Nordland och Tröndelag längre söderut. Från Bodö och söderut ner mot Trondheim följer vi den kända Kystriksveg 17. Vi färdas mestadels på asfalt men det kan även bli fina grussträckor. Vi övernattar tillsammans i typiska norska hytte eller modell vandrarhem. Det blir många mil så det är bra om du är van att tillbringa hela dagen på din MC men vi kör aldrig längre körpass än 50-70 minuter innan vi tar paus.
Max antal deltagare: 16

Resan

Vi startar vår resa i Storuman där vi träffas för vår första övernattning. Från Storuman tar vi oss sedan upp genom Sverige till Pajala. Vi färdas sedan vidare över gränsen och upp genom de tusen sjöarnas land Finlands för att sedan nå Kirkenes, längst österut på vår resa och ett stenkast från den ryska gränsen. Från Kirkenes söker vi oss sedan längs ishavskusten upp mot Mageröya och Nordkapsklippan. Vid Nordkap ges vi möjlighet både vid midnatt och på förmiddagen dagen därpå att ta oss upp till klippan så får vi två chanser om vädret och framför allt den beryktade dimman skulle vara mot oss.

Vi kör sedan ner längs kusten till Alta där vi har nästa stopp. Nu går färden vidare ner längs den nordnorska kusten med sitt fantastiska fjäll och fjordlandskap med Lyngenalperna och Senja som riktiga utropstecken. Vi har också en övernattning i Tromsö, Nordnorges största stad, innan vi åter fortsätter ner längs mindre och mer kustnära vägar via Senja till Ofoten och Narviksområdet.

Vår fortsatta resa tar nu sikte mot Kystriksveg 17 som startar i närheten av Saltstraumen, strax utanför Bodö, där vi har ytterligare en övernattning. Sedan fortsätter vi längs Kystriksveg 17 förbi platser som Svartisen och Helgelandskusten ner till Nesna. Nu är vi inne på den sista biten på vår resa som tar oss ner mot Brönnöysund, Torghatten och till slut Steinkjer, strax norr om Trondheim, där vi avslutar resan för den här gången.

Boende

Vi kommer att bo på vandrarhem och typiska norska hytte. Vi bor två och två men även ibland fyra i samma hytte/stuga. Våningssängar förekommer. Täcken och kuddar finns varje natt så det räcker att ha med sig ett reselakan. Dusch och toalett är ibland i hytten/stugan men annars i servicehus på campingen eller i korridoren utanför rummet.

Mat

Vi äter frukost som vi tillreder tillsammans i frukostlag var morgon(ingår i resans pris). Lunch(ca kl 13-14) och middag äter vi ute på något lämpligt ställe(frivilligt och ingår inte i resan pris). Vissa dagar kan det vara lämpligt med en lunchpacke då det är lite sämre ställt med lunchställen men då sägs det till vid frukost eller dagen innan.

Vi kommer att färdas långa sträckor, ett par dagar sträckor runt 50 mil, men vi kommer också att ha dagar när vi inte alls kör så långt. Vi har aldrig längre körpass än 50-70 minuter innan vi tar paus, antingen en kortare emellan eller en längre för fika och lunch.

Vi kommer att ha ett antal färjeturer på allt från 15 minuter upp till 60 minuter och då främst efter Kystriksveg 17 (kostnaden ingår i resan). Vi kommer också att ha några bomvägar (kostnaden ingår i resan)

Annat som är lämpligt att ta med sig är termos för varmt vatten till fika, tallrik och bestick för frukost och eventuellt lunch. Guiderna har med sig kaffepulver och thepåsar (ingår i resans pris). Guiderna har med sig punkteringslagning, verktyg, startkablar, enklare resemedicin och enklare sjukvårdsmaterial.

Kostnad

Förare: 10 600 kr

Passagerare: 9 600 kr

Intresserad av att hänga med?

Har du frågor, kontakta Hans Rönnegård på e-postadressen hans@mctouring.se, telefon till bostaden 0241-61242 eller mobiltelefon 070-6970498.

Göran Svensson på e-postadressen goran@mctouring.se, mobiltelefon 073-9403335.

Det går ockå bra att kontakta SMC Travel på telefon 0243-669 70 (Växel).

Boka din resa här

Resevillkor SMC

B

B

B

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Solnedgång i Nordkap

 

 

Olika motorcyklar men lika kul

 

 

Fina MC-vägar

 

 

Häftiga upplevelser