Drömvägar i Europa 21 augusti - 4 september

2019-11-11

Vår mycket uppskattade ”Drömvägar” kommer tillbaka 2020, denna gången i en ny skepnad. En tvåveckors drömresa på två hjul för den erfarne motorcyklisten som vill uppleva något extra både på och vid sidan av hojen. I år rullar vi på underhållande vägar med fokus på bergsområden dit inte alla andra europeiska knuttar hittar under sommaren. Tyskland med Harzbergen, Schwarzwald och Eifelbergen. Schweiz med Alperna och Jurabergen. Frankrike med Alperna och Vogeserna. Drömvägar är en resa för dig som älskar att köra hoj – oavsett om du är kvinna eller man - och som inte vill lägga tid på diverse stopp längs vägen då vi kör. På Drömvägar är körningen målet med resan. Mat & dryck och pauser är dock ett viktigt inslag i resan, varför vi inte slarvar med dessa.

Boka resan här Bokningen för denna resa öppnar måndag 9 december klockan 13.00

SMC Resevillkor

Resan dag för dag

Resans profil

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare:
18 000 kronor
Passagerare: 14 500 kronor
Enkelrum: Tillägg för enkelrum (OBS på färjan gäller dubbelhytt, vid önskemål om enkelhytt v v kontakta guiden)

I priset ingår 
- Färja  Göteborg ToR inkl utsides dubbelhytt, frukost- och middagsbuffé inkl dryck.
- Samtliga övernattningar i dubbelrum med frukost
- Guide.
- Två tre-rätters middagar ingår också, se beskrivning av resan.
- Motorvägsavgifter Schweiz.

I priset ingår inte
- Övrig mat och dryck
- Personliga utgifter
- Bensin
- Försäkringar
- Eventuella vägavgifter förutom i Schweiz

Om resan
I år rullar vi på underhållande vägar med fokus på bergsområden dit inte alla andra europeiska knuttar hittar under sommaren. Tyskland med Harzbergen, Schwarzwald och Eifelbergen. Schweiz med Alperna och Jurabergen. Frankrike med Alperna och Vogeserna.  Drömvägar är en resa för dig som älskar att köra hoj – oavsett om du är kvinna eller man - och som inte vill lägga tid på diverse stopp längs vägen då vi kör. Detta, samt vila gör vi istället under de tre vilodagarna. På Drömvägar är körningen målet med resan. Mat & dryck och pauser är dock ett viktigt inslag i resan, varför vi inte slarvar med dessa.  Kaffe och måltider försöker vi så långt det är möjligt inta på genuina och trevliga ställen för att möta den lokala kulturen. Resan startar en fredag kväll med Stena-båten från Göteborg till Kiel och vi återkommer fredag morgon två veckor senare, dvs 10 dagar på rull plus 3 vilodagar. 

Eventuella vägavgifter förutom i Schweiz ingår inte
Körvana & övriga kra

Körvana & övriga krav
Flera års körvana, god manöverförmåga samt vana av längre dagsetapper. Föraren skall obehindrat kunna hålla ca 130 km/h på motorvägar, köra 180 graders hårnålskurvor över bergspassen samt gilla när det svänger mycket i övrigt.
Resan är en ”kategori 3” resa (se reseprofil). Vi tillämpar oftast s k öppen gruppkörning, där den som vill åka lite snabbare kör längst fram och den som vill hålla ett lite lugnare tempo kör längst bak. Vid jämna mellanrum och vägskäl, samlar vi ihop gruppen igen. Detta gör att du får hålla det tempo som du trivs med, samtidigt som vi har en fin gruppgemenskap.  Generellt är dock tempot högre än vid kategori 1 eller 2 resor.
Normalgod kondition och hälsa. Europa kan vara varmt på sommaren så du måste vara beredd på värme under vissa etapper.  GPS är ett starkt önskemål.
Resan är på totalt ca 320 mil eller 32 mil i snitt per kördag. 

Boende
Hotellen är av god standard, normalt 3-stjärniga. De är noga utvalda med bra centralt läge och med säker parkering för våra hojar.

Resan dag för dag

Deltagaren ansvarar för följande
- Giltigt körkort, pass och/eller nationellt ID-kort
- En giltig reseförsäkring
- Kolla ditt reseskydd och avbeställningsförsäkring
- MC-försäkring
- Europeiskt sjukförsäkringskort, beställs av Försäkringskassan

Våra guider på Drömvägar i Europa
Björn Uddenberg, e-post
JP Runze

Frågor om resan
Frågor om resan ställs till guiden Björn Unddenberg via e-post

Vilka är Björn och JP?
Björn Uddenberg från Göteborg är en passionerad och erfaren motorcyklist. Älskar Europa och att få dela upplevelser på två hjul med andra! Förutom att vara guide är Björn även instruktör inom SMC School. Han tycker att hans BMW 1000 XR är det optimala verktyget för att kombinera bekväm touring med bankörning. 

JP Runze kommer från Göteborg och har lång motorcykelerfarenhet med många mil på utländska vägar. Han njuter av att få upptäcka och köra nya vägar i olika länder. JP kör en Yamaha FJR 1300 sedan många år och uppskattar denna härliga motorcykel till både sport och touring.

Både JP och Björn är styrelsemedlemmar inom SMC Västra Götaland.

JP och Björn

Milsvid utsikt i Jurabergen

Hotell Autantic i Bourg Saint Maurice

För den äventyrslystne finns möjlighet att prova på forsränning i Saint Maurice

Fikapaus!

Underbar hojkörning på drömvägar

Kör på vackra vägar i Alperna!

Spektakulära bergsvägar i Frankrike

Col de L'iseran 2770 meter över havet.

Ängsblomster