Lakrits Biketoberfest Boogie, 14-27/10

2015-02-09

I samarbete med DaveUsa, guide på resan är Erik "Lakrits" Hult

 

Florida är som BÄST just i slutet på Oktober!

Hemma i Sverige börjar det rugga till sig lite, men i Florida är det riktigt varmt och skönt! Utöver detta så sprudlar det med hoj och festkultur just då!
Vad sägs om självaste Daytona Biketoberfest! En kortare version av berömda Daytona Bike Week där byn invaderas av hundratusentals glada och partajsugna hojåkare, utställare, byggare etc. etc.!

Vilket drag! Musik, evenemang och super-skoj! Vi åker dit!  På våra hyrda hojar kör vi nordost genom lummiga, kulliga och frodiga lantbruksmiljöer och landskap hela vägen upp till havet och byn St. Augustine Beach där vi bor på ett mysigt havshotell med bar på bryggan! Nästa morgon är det bara en kort bit längs havet nerför A1A till Daytona Beach och Biketoberfest i två nätter.  Förberedd Dig på upplevelser, kompis!

Daytona Bike Week sägs vara det ultimata hoj-rallyt och jag är benägen att hålla med! Det är fest, flärd, rock n’ roll och MC-kultur dygnet-runt och man träffar folk från hela världen. Från Daytona Beach fortsätter vi söderut längs A1A, tillbaka i tiden, till en sömning liten strandby som heter Vero Beach där vi bor, troligtvis för oss själva, på en ett fint, vintage 60-tals resort-hotell. Här tar personalen väl hand om oss medan vi slappar kring poolen eller nere vid havet!

Vi lämnar oasen och fortsätter sydväst i inlandet genom träsk och skog. Vi rundar stora Lake Ocheechobee med sikte på salsans och mojitons hemtrakter, vilda Miami Beach! Här bor vi i två nätter på ett gammalt, anrikt hotell precis vid stråket längs stranden! Musik, bad, sol, butiker, krogar, folkliv och allt detta i en skön retro-latino anda! Från Miami Beach kör vi söderut, rätt ut i havet och hela vägen ner till den magiska ön, Key West! Här bor vi mitt i smeten i två nätter!  

Key West är känd för sin kultur, mat, natur och festligheter, men också en tolerant avantgardistiskt ambience! ”Anything goes in Key West” och detta kommer vi att uppleva i första hand då vi är på ön mitt under den berömda Key West Fantasy Festival!Hela ön kokar med färg och musik samt glada, hämningslösa människor!  Du kommer INTE att tro Dina ögon!

Vi lämnar Key West och sticker tillbaka till fastlandet där vi girar västerut in i träsken med alligatorer och Miccosukee Indianerna hela vägen till gulfkusten och  den beryktade ön Marco Island! Därifrån är det norrut/hemåt som gäller, tillbaka till Orlando. 

Antal dagar totalt: 13
Antal dagar på hojen: 10
Antal mil ca. 180

Läs mer om resan dag för dag

Pris Förare: 41 900 SEK

Pris Passagerare: 30 900 SEK

(Med reservation för valutakurs förändringar)

Detta Ingår i priset:

  • Flyg Arlanda - Chicago - Orlando
    tur och retur
  • Valfri ny Harley Davidsson MC (eller annat märke)
  • Helförsäkring
  • Boende i dubelrum på fina hotell
  • Transfer
  • Guidning 

Resevillkor DaveUsa

Boka din resa här

Har du några frågor kontakta SMC:s kansli, 0243 - 66970 (växel) eller via mail: info@svmc.se

a

a