Längs Elbe, Tyskland 2014

2013-10-17

Upplev våren i Norra Tyskland tillsammans med SMC. Vi åker i samband med Kristihimmelsfärdshelgen 28/5 – 1/6.
Den här resan passar dig som inte varit ute på kontinenten med din hoj. Vi håller ett lugnare tempo. Max antal deltagare: 10 MC, 20 personer 

Onsdag 28 maj åker vi med Stena Line från Göteborg på kvällen kl. 19.00
Samling vid Stena Tysklandsterminalen kl. 17.00

Dag 1 torsdag 29 maj

Efter frukost ombord på färjan har vi vår första dag i Tyskland. När vi kommit ut från Kiel kör vi på tyska landsvägar förbi sjön Grosser Plöner, vidare mot Bad Oldesloe. Utmed vägen tar vi en kortare kaffepaus på lämpligt ställe.
Styrkta av kaffet kör vi vidare mot dagens delmål som är Schiffshebewerk Scharnebeck där man kan se hur stora fartyg lyfts rakt upp i docka för vidare färd på floden Elbe. Här passar vi på att äta lunch.
Vi kör vidaremot vårt boende, vi följer Elbuferstrasse som tar oss utmed Elbe förbi Hamburg till vårt hotell i Buxtehude, en stad med många gamla svenskminnen.
Dagens etapp ca 25 mil.

Dag 2 fredag 30 maj

Efter frukost på vårt hotell Stemmann startar vi kl. 9.00
Nu ska vi ut och köra utmed Elbe genom Europas största äppelodlingar som förhoppningsvis står i blom med all sin prakt. Vi fortsätter så utmed Elbe ända till flodens mynning vid Cuxhaven med Tysklands största fiskehamn, här äter vi lunch och kanske någon läckerhet från havet hamnar på tallriken. Efter lunchen vänder vi hemåt till vårt hotell, för en trevlig kväll i Buxtehude.
Dagens etapp ca 22 mil.

Dag 3 lördag 31 maj

Nu ska vi tillbaka till Kiel för att ta båten hem till Göteborg igen. Efter frukost startar vi kl. 9.00 Vi kör upp till Wischafen, för att där ta färjan över Elbe till Glückstadt. Vidare ett stycke på Grüne Küstenstrasse upp till Heide där vi viker av i riktning mot Rendsburg. Ut på motorvägen ett litet stycke för att njuta av utsikten på bron över Nord Ostsee Kanal (Kielkanalen).
Efter några kilometer svänger vi av från motorvägen och kör i riktning Eckernförde och följer Eckernförde bukt innan vi viker av mot hamnen i Kiel. Naturligtvis med några lämpliga stopp för rast och lunch.
Dagens etapp ca 27 mil.

SMC Guide: Lars Lind

Pris förare  5 900 kr

Pris passagerare  5 200 kr

 

Detta Ingår:

  • Färja, boende i två bäddshytt samt frukost
  • Hotell, boende i två bäddsrum samt frukost

Enkelrum kan bokas mot tillägg

(Med reservation för förändrade valutakurser)

Har du några frågor, kontakta SMC:s kansli 0243 - 66970 (växel)

Resevillkor SMC AB

Boka din resa här

a

a

 

 


a