På MC i Algarve , Portugal 13 - 20 april 2024

Häng med oss till Algarve i södra Portugal till våren. Du flyger till Faro, får transfer till hotell Marina Rio i Lagos, hyr en BMW hos EuropcarBikes och kör på kurviga vägar i ett vackert landskap. Temperaturen är behaglig och portugiserna är ett vänligt folk. Mat och dryck smakar bra och prisnivån är lägre än Sverige. Algarve har utsetts till världens bästa destination då det gäller stränderna och den som vill stannar några dagar för att uppleva dessa.

Boka resan här 

SMC resevillkor

Resans profil

Du är en erfaren motorcyklist. Ibland är sträckorna vi kör långa att du behöver vara i en god fysisk form för att kunna köra säkert under längre tid.

Klicka här för att komma till beskrivningen för resans profil för Mat & Dyck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare: 21 500 kr
Passagerare: 14 500 kr
Tillägg BMW 1200 GS: 2000 kronor
Enkelrumstillägg: 3 500 kronor

Priset kan komma att påverkas av ändrade valutakurser. Vid större förändringar justeras priset med högst 10%.

I priset ingår
- Del i tvåbäddsrum på hotell
- Frukost
- Välkomstmiddag
- MC-hyra BMW 750 GS 7 dagar
- Försäkringar (stöld, vid krock, tredje part, personskada och assistans)
- 2 guider
- Transfer till och från flygplatsen
- Parkering i hotellets garage

I priset ingår inte
- Flyg till och från Faro
- Reseförsäkring för deltagare
- Självriskeliminering MC
- Måltider (lunch och middag)
- Bensin och personliga utgifter
- Enkelrumstillägg
- Tillägg för större MC (se ovan)
- Personlig skyddsutrustning och hjälm

Boendet
Vi bor i dubbelrum på det fyrstjärninga hotellet Marina Rio i centrala Lagos. Hotellet har wifi, pool och närhet till det mesta i stadens centrum. Hotellet ligger en timme från flygplatsen. Möjlighet finns att boka fler nätter på hotellet före eller efter MC-resan.

Motorcyklarna
Vi hyr motorcyklar under sju dagar av EuropcarBikes som köper in nya hojar varje år. Motorcyklarna har toppbox och försäkring ingår. I samband med uthämtning av motorcyklarna deponeras en summa på kontot tills den återlämnas.

Resans innehåll:
Boka resa så att du är på plats före 15.00 för din transfer till Hotell Marina Rio i Lagos. Vi träffas på hotellet 17.30 lördag kväll för info om veckan som kommer innan vi gemensamt tar en promenad till restaurangen där vi äter en gemensam välkomstmiddag. Söndag morgon börjar äventyret, då hämtar vi hojarna hos EuropcarBikes. Där finns mängder av fina MC-vägar i området. Vi kommer enbart att köra på asfalterade vägar och många säger att här hittar man Europas bästa MC-vägar. Vi kör inte motorvägar. På vår resa har guiden fem planerade dagsturer på 18-26 mil. Den sjätte dagen får deltagarna vara med och bestämma dagsturen. Under dagsturerna stannar guiden för fotografering, fika och lunch. På kvällarna samlas vi och äter gemensamt eller på egen hand. Lördag en vecka senare är det dags att lämna Portugal och resa hemåt. Boka flyga efter 12.00 så att vi hinner återlämna motorcyklarna och vara på flygplatsen två timmar före avresan om du inte bokat fler nätter för att uppleva mer av Algarve. 

Om Algarve
Algarve bjuder på långa, rena sandstränder, enastående natur, imponerande arkitektur, lokalt marknadsliv, historiska fiskebyar och vackra vyer. Med sin perfekta placering som Portugals sydligaste punkt har Algarve ett milt klimat året om. Algarvekusten sträcker sig 150 kilometer längs kusten och medeltemperaturen ligger på runt 20 grader..I början av 2020 utsågs stränderna på Algarve-kusten till världens bästa för första gången av World Travel Awards. Läs mer om Lagos.

Film från Algarve:
Exempel på vägar, kurvor och natur i södra Portugal. Del 1 och del 2. Kortare film, 3,42 minuter.

Deltagarnas ansvar:
- Giltigt körkort, pass och/eller nationellt ID-kort
- En giltig reseförsäkring - kolla ditt reseskydd och avbeställningsförsäkring!
- Europeiskt sjukförsäkringskort
- Ev. För er som vill ha självriskeliminering råder jag att ta kontakt mer ERV på telefon 0770-456900 eller erv.se i deras basförsäkring ingår självriskeliminering. Kostnaden för en vecka var cirka 140kr under 2023
- Flyg till och från Faro

Frågor om resan:
Besvaras av guiden Olov "Olle" Eriksson. E-post. Telefon:070-6220851 eller 00351912999898

Vår guide i södra Portugal:
Guide i södra Portugal är Olov "Olle" Eriksson som bor i Lagos sen 2013. Olle är 69 år och tog körkort när han var 16 år. Han gjorde ett uppehåll när han ägnade sig åt familj och jobb men började köra igen i början av 1990-talet. Olle har kört runt i Sverige, Norge och Europa ett antal somrar på MC. Han drog också igång MC-verksamhet på Monzta-banan i Älvdalen och var med i planering och genomförande av SMC Travels första resor till tävlingarna på Isle of Man. I södra Portugal har han hittat de finaste hojvägar i Europa och fixat rabattavtal på hyr-hojar från Hertz. Olle hälsar alla hjärtligt välkomna hit och prova.

Olov Eriksson, guide i Portugal

Olle och hans MV Agusta trivs i Portugal