Drömvägar, dag för dag

2016-11-01

Detta är den planerade rutten under resans två veckor. Resan är för dig som vill uppleva något extra på och vid sidan av hojen. Vi rullar på några av Europas mest spännande vägar genom Tyskland, Österrike, Italien, Schweiz och Frankrike, klättrar över några av Alpernas kändaste pass och stannar två nätter på fyra helt olika orter för att vila oss själva och hojarna samt inte minst njuta av det unika regionerna har att bjuda på. Reservation för förändringar.

Drömresan dag för dag.

Fredag 
Avresa från Göteborg med Stena Line till Kiel vid 19-tiden. Gemensam middagsbuffe på båten där vi bekantar oss med varandra. 
Lördag
Vi kör den nödvändiga transportsträckan från Kiel ner mot Kassel. Sedan byter vi ut Autobahn till tyska landsvägar på eftermiddagen.  Övernattning på Hessischer Hof i trevliga Bad Karlshafen.
Söndag
Vi kör övervägande fina landsvägar ner till den unika medeltidsstaden Rothenburg ob der Taube där vi stannar för natten på Villa Mittermeier. Cirka 350 km
Måndag
Efter en lugn morgon i staden kör vi längs ”Romantische Strasse” ner till österrikiska gränsen där vi övernattar i Füssen på Hotell Zum Hechten. Cirka 300 km. 
Tisdag
Efter en relativt lugn start på resan ökar spänningen då vi nu beger oss upp mot passet Timmelsjoch som förbinder Österrike med Italien. Längs vägen passerar vi bl a Sölden och Merano för att avsluta dagen vid Gardasjöns nordspets och staden Riva.  Cirka 320 km. 
Onsdag
Idag vilar vi i vackra Riva för bad och andra fria aktiviteter. Ett gemensamt alternativ är att ta färjan en timme till staden Malcesine på andra sidan sjön och där ta linbanan till toppen av Monte Baldo på 1760 meters höjd. Underbar utsikt och en god lunch kan berget bjuda på innan vi tar färjan tillbaka igen. Vi bor bägge nätterna på Hotel Bellavista med underbar utsikt över sjön.
Torsdag
Utvilade kör vi nu längs sjön för att passera Po-slätten och ta oss ner till Italienska Rivieran, främst via fina landsvägar. De sista milen går genom de lite lägre bergen ner mot kusten, vilka erbjuder perfekta MC-vägar. Vi stannar i Rapallo strax öster om Genova i två nätter. Rapallo är en ”lagom” stor stad med kultur-, bad- och restaurangliv. 
Cirka 350 km.
Fredag
För dig som inte vill slappa på stranden eller ut och köra på de fina bergsvägarna, struntar vi i MC-kläderna i värmen och tar färjan till Portofino ett par mil bort. Denna lilla pittoreska stad vid Medelhavet anses vara en av kustens allra vackraste städer. 
Lördag
Vi beger oss mot franska gränsen via underbara vägar i bergen ovanför Medelhavet. Lunchstopp i de vackra vinbergen i regionen Asti. Målet för dagen är Briancon, vilket är Frankrikes högst belägna stad på drygt 1 300 meters höjd. Här passar vi på att besöka den unika gamla staden med dess fästning. Cirka 350 km
Söndag
Efter frukost är det dags att haka på den kända Route des Grandes Alpes och ta oss över två pass – Col du Télégraphe och Col d’Iseran på 2 770 meters höjd. Nerfärden går genom pisterna ner mot Tignes och Val d’Isere mot dagens slutmål Bourg-St-Maurice. Övernattning på Hotel Autantic. Cirka 180 km
Måndag
Bourg-St-Maurice är ett semesterparadis för älskare av bergen. Här stannar vi förstås idag och ytterligare en natt. Paragliding, mountainbike, utförscykling, vandring, mm finns att pröva på. Den som vill följer dock med på ”rafting”, en häftig upplevelse i fantastisk natur. Men varför inte börja dagen med frukost uppe på berget med utsikt över Mont Blanc! 
Tisdag
Vi lämnar Franska alperna för att bege oss till en region med en helt annan natur, mat- och dryckeskultur, nämligen Alsace! Färden går övervägande på motorvägar genom det vackra Schweiz. Vi övernattar i den pittoreska staden Riquewihr och Hotel de la Couronne mitt bland vinrankorna där vi prövar det berömda köket med dess viner på en av stadens renommerade restauranger. Cirka 530 km. 
Onsdag
Efter frukost tar vi oss upp mot nästa vackra vindistrikt, Moseldalen och den mycket vackra staden Bernkastel. Cirka 350 km
Torsdag
För dig som vill se mer av Moseldalen, besöka vingårdar eller åka på en flodtur stannar vi ytterligare för en övernattning i Bernkastel. Är du sugen på MC-körning följer du med på en tur till Nürburgring i Eifelbergen där det oftast finns möjlighet att pröva den klassiska racerbanan.
 
Fredag 
Vi kör övervägande på fina hojvägar genom ett kurortstätt område där vi slår läger på Hotel Alte Post i Brilon väster om Kassel. Som sig bör på en kurort kan vi här mjuka upp lederna i deras Wellnessavdelning. Cirka 350 km. 
Lördag 
Blandad landsvägs- och motorvägskörning tillbaka till Kiel för nattfärjan tillbaka till Göteborg. Vi säger hejdå över en gemensam avslutningsmiddag. Cirka 430 km.
Söndag
Ankomst Göteborg på förmiddagen


Bad Karlshafen

Utsikt från hotellet i Riva


Franska alper


Det är vackert i Alperna! 


Moseldalen
 


Rafting kan du testa i Bourg-St-Maurice