Heiligenblut, Österrike 2013

2012-11-06

Bokningen stängd

7-19 juli. Följ med SMC till Heilingenblut i Österrike!
Helingenblut var på 70-talet ett mycket populärt mål för svenska motorcyklister.
Nu när SMC firar 50 år känns det naturligt att göra en riktig jubileumsresa dit!
Max antal deltagare, 10 MC -  20 personer

Den här resan kräver en del av dig som motorcyklist då det blir en del mil på Autobahn.

Avresedagen

Söndag 7 juli åker vi med färjan från Göteborg till Kiel, boende i två-bäddshytter. Från Kiel kör vi Autobahn till Gasthof-Pension Frankenhöhe i Weismain, dagens etapp ca. 67 mil.
Dagen därpå kör vi också delvis Autobahn ned till vårt boende i Heilingenblut.
Dagens etapp ca. 50 mil. 

Pension Bergskristall

I Heilingenblut bor vi sex nätter på Pension Bergkristall.
Nu är vi nära flera fantastiskt fina utflyktsmål som är som gjorda för att köra MC till. Första dagen i Heiligenblut kör vi Grossglockner Hochalpenstrassen, 48 km körglädje med mål som Kaiser-Frans- Josefs-Höhe, Bikers point vid  Edelweißspitze mm. Grossglockner Hochalpenstrasse är en betalväg men kostnaden för detta ingår från hotellet Bergkristall.

Andra dagen blir en vilodag med möjlighet att upptäcka vad Heilingenblut har att erbjuda. Kanske vaska fram lite guld, eller ta en lämplig linbana upp i bergen.

Härliga dagar i "Blutten"

Vi kör en tur till Italienska Dolomiterna. När vi ändå är så nära Italien passar vi på att se lite av detta land också. Dagen efter kör vi Malta Hochalmstrasse. På kvällen har vi fest på campingplatsen i Helingenblut för den som önskar, tillsammans med andra svenskar som kommer ned för att fira och minnas 70-talet i Helingenblut, i samband med SMC:s 50 årsfirande.

Söndagen är vår vilodag, eller för den som så önskar så är det en dag att köra en tur på egen hand på fina österrikiska hojvägar.

På måndagen ska vi börja köra hemåt igen. Vi startar med att vi kör upp mot Kössen via Kitzbühel och kommer fram till vårt boende i Bayerischzell hotel Alpenrose. Dagens etapp ca. 21 mil.

På tisdagen kör vi vidare norrut på Autobahn till Villa Löwenhertz norr om Kassel. Villa Löwenhertz är ett hotell som vänder sig enbart till motorcyklister dagens etapp 63 mil. Här stannar vi en extra dag för att göra en utflykt till Goslar, en mycket fin gammal stad som ligger i området Harz.(Även kallat Tysklands minialper). För den som så önskar kan man istället passa på att ta en vilodag här på Villa Löwenhertz.

Torsdagen 18/7 kör vi upp till Kiel och tar nattfärjan till Göteborg där vår resa slutar. Dagens etapp ca. 36 mil.

Med reservation för smärre förändringar.

I priset ingår:

Färja Göteborg-Kiel tur och retur i två-bäddshytt med frukost.

Boende i dubbelrum på hotellen, frukost ingår.

Pris Förare: 10 600 kr

Pris Passagerare: 9 300 kr


Boka din resa här

Resevillkor SMC

Kontakta Lars Lind för mer information, 070-6699715 eller SMC Travel 0243-66970 (växel)