Norge för den yngre generationen, 23-29 juni

2018-11-13

Om du är 35 år eller yngre, är intresserad av aktiv körning och vill uppleva Norges storslagna natur är detta resan för dig. Kanske har du nyligen tagit MC-kort eller vill göra din första utlandsresa på motorcykel? Vi kör en vecka i Norge på asfaltsvägar och under den veckan kommer du att få se Norges vackraste vyer i form av bl.a. Rjukan, Lysebotn, Preikestolen, Aurland, Lærdal, Jotunheimen, Geiranger, Trollstigen och mycket mycket mer. Vårt mål är jämn könsfördelning – detta är en resa som passar kvinnor såväl som män. Resan vänder sig till dig som har en mindre semesterbudget då boendet består av stugor med 4-7 bäddar. Resan passar dig med A2-körkort och uppåt. I första hand vänder sig denna resa till SMC-medlemmar som är upp till 35 år gamla. I mån av plats kommer SMC-medlemmar över 35 år att beaktas.

Boka resan här.

SMC resevillkor.

Resan dag för dag.

Resans profil 

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare: 5 500 kronor
Passagerare: 5 500 kronor

I priset ingår
- Sex övernattningar i 4-7-bäddsstuga
- Inträde till Dalsnibba
- Samtliga färjor
- Två guider

I priset ingår inte
- Mat, fika och dryck
- Bensin
- Försäkringar
- Inträde till tungvattensmuseet i Rjukan

Resan dag för dag.

Boende/mat
Vi kommer att bo i flerbäddsstugor, så kallade hytter, med varierande standard men med god kvalitet. Till boendet behöver man ta med sig antingen sängkläder eller en sovsäck. Lunch kommer vi att äta på restauranger längs vägen och alla middagar utom en kommer vi att kunna äta på eller i närheten av campingen. Varje dag kommer möjlighet till dusch att finnas och i stugorna finns möjlighet att laga egen mat på antingen kokplatta eller i ett komplett kök om någon så skulle önska. 

Deltagarens förkunskaper
Du ska känna dig bekväm med att köra i motorvägsfart, 120 km/h, och på kurviga vägar. Vissa sträckor innehåller ett stort antal branta hårnålskurvor, dessa kan manövreras i låg hastighet om så önskas men man ska inte vara höjdrädd eller ha lätt för att få svindel. Vi rekommenderar att du genomgår SMCs knixkurs före avresa för att få ut maximal upplevese av resan.

Övrigt
Dagsetapperna är mellan 15 och 43 mil långa och vi kommer att stanna för bensträckare och fotopauser med jämna mellanrum. Tanken är att vem som helst ska kunna följa med på resan, varför vi kör i vettigt tempo och ser till att ingen hamnar på efterkälken. En av guiderna kommer att köra sist för att hålla ihop gruppen. 

Deltagarens ansvar
- Giltigt körkort
- Reseförsäkring (genom hemförsäkring eller genom kortköp)
- MC-försäkring

Frågor om resan
Vill du veta mer om resan, kontakta Jarno Ylivirta, telefon: 070-518 82 17, e-post. 

Guider på Norge för den yngre generationen 
Jarno Ylivirta och Björn Granberg kör båda Yamaha Super Ténéré. Bägge är rutinerade motorcykelförare. Jarno är 41 år och bor i Borlänge och jobbar till vardags med MC-försäljning. På fritiden har han i flera år agerat reseledare på mycket uppskattade gruppresor i Sverige, Norge, Finland och Centraleuropa och kör 3000-4000 mil om året.

Björn är 44 år och bor strax utanför Västervik. Till vardags jobbar han som IT-lärare och på fritiden håller han i grusguidningar och kör 3000-3500 mil per år.

Vi garanterar en resa med mängder av upplevelser, minnen och vänner för livet på Norge-resan för den yngre generationen med Jarno och Björn. 


Aurland

 


Galdhöpiggen

 


Gaustatoppen

 


Lerdal


Lysebotn

 


Trollstigen

 


Preikkestolen i strålande sol!