Kalla kriget 1-5 augusti Resan dag för dag

2021-11-01

Denna sida beskriver resan Kalla kriget dag för dag.

Måndag 1 augusti - Flottans dag
Samling i Handen, sedan en kort körning till Gålö för en guidad visning av några fartyg ur Veteranflottiljen. Efter lunch åker på mindre vägar till vårt hotell i Nyköping. Dagsetappen är ca 14 mil.

Tisdag 2 augusti  - Flygets dag
Efter frukost direkt ut till f d flygflottiljen F11 (numera Skavsta) för ett högintressant besök på Flygspaningsmuseet. Därifrån till Flygvapenmuseet på f.d. F3 i Linköping där vi under eftermiddagen tittar på två fasta utställningar som fått internationella priser: den av sovjet nedskjutna och sedan bärgade DC-3:an samt ”Kalla Kriget”. Dagen avslutas med härlig mc-körning till vårt hotell i Lerbäck. Dagsetappen är ca 22 mil.

Onsdag 3 augusti
Vi kör på slingriga småvägar genom Närke till Robotmuseum i Arboga. Sedan till Tidö Slott utanför Västerås för att titta på den prisbelönta MC-utställningen MC-Collection. Dagen avslutas med att köra till vårt hotell i Enköping. Dagsetappen är ca 23 mil.

Torsdag 4 augusti - Arméns dag
Vi börjar med ett besök på Teleseum inne på Ledningsregementet (f d S1) i Enköping. Därifrån kör vi på härliga småvägar i Roslagen till Luftvärnsmuseet i Norrtälje. Förhoppningsvis hinner vi även med att avsluta dagen med ett besök på ett nostalgiskt museum: Pythagoras Industrimuseum innan vi tar in på vårt sista hotell. En dagsetapp på 13 mil.

Fredag 5 augusti - Kustartilleriets dag
Från Norrtälje ut till ön Arholma för ett besök på en f d Kustartilleri-batteri.
Dagsetappen är ca 6 mil. Sedan återstår bara hemfärd.

 
Ruttbeskrivning som pdf-fil

Vi kör på fina MC-Vägar

Robot 68

Nedskjutna DC-3an 

Flygande tunnan

Arnholma kustbatteri

Om kriget kommer

J32 Lansen på F17