Til Topps 26/6-2/7

2011-01-25

En klassisk och spännande resa i Norges häftigaste offroadområden Vi tar oss fram på små, slingrande grusvägar och ödsliga traktorvägar över fjällövergångar du inte trodde fanns.  Lämplig för stora äventyrshojar med grova däck. Vi gör en dags asfaltutflykt till Trollstigen och Geiranger. OBS! Detta är ingen enduroresa utan en grustouring på körbart underlag, men du bör ändå vara van grusvägsåkare. 

  

Grusäventyr till Norges högsta fjällvägar

En spännande resa i Norges häftigaste offroad-områden för dig som vill uppleva en utmaning utöver det vanliga. Vi tar oss fram på små, slingrande grusvägar och ödsliga traktorvägar över fjällövergångar du inte trodde fanns. Vi undviker asfalt så mycket som möjligt utom på sightseeingkroken runt Trollstigen och Geiranger då det blir ca 30 mil krokiga asfaltäventyr i stället.

Detaljerad roadbook över stora delar av resan gör att de som inte vill följa guiderna kan välja att åka i egen grupp på delar av resan. Dagsetapperna är på upp till 35 mil varav merparten grus. Resvägen är lagd så att den kan åkas med alla typer av offroad-motorcyklar med grova däck. Det är ingen ”enduroresa” även om vägstandarden är mycket varierande. Du bör vara van grusvägsåkare. Resan är cirka 220 mil varav mer än 160 mil går på grusvägar av mycket varierande standard. Längs vägen åker vi bland annat över Dovrefjäll, Rondane, Sognefjället, Jotunheimen och Ringebufjället.

Vägval

Vi startar från Djurmo i hjärtat av Dalarna och åker mestadels grusvägar och gamla rallysträckor genom Västerdalarna och norra Värmland. Fortsättningen går på allt mindre ”vägar” genom de norska Österdalarna upp till Alvdal och Folldal där vi åker på Norges näst högsta väg ända upp till Trontoppen 1 666 m ö h. Vi tar oss på gamla, steniga kärrvägar över Alvdal västfjäll mot Grimsbu och åker Grimsdalen över till Dovre. Härnäst väntar oss Vågåmo och vägen upp till Jetta som är en 1 618 meter hög fjälltopp med utsikt över Jotunheimen, Rondane och Dovrefjell. Resan går vidare mot Trollstigen och Geiranger. Här finns det bara asfaltvägar som är genomgående, men Trollstigen, Örnevegen, turen upp till Dalsnibba samt massor av kurvor däremellan gör att de 30 milen asfalt kan kännas som ett välkommet avbrott med lite sightseeing och turistande under två halvdagar.

De återstående dagarna jagar vi fram på grusvägar över fjällen runt Gudbrandsdalen, norska Österdalarna. Värmlands grusvägsnät och Västerdalarna, med klassiska ”Svenska rallyt sträckor” för oss åter till Djurmo.

Mat och boende

Vi bor i fyra- till sexbäddsstugor. Du väljer själv om du vill äta ute eller laga mat i stugan.

Kostnad

5 600 kronor inklusive guidning, sex övernattningar i stugor och roadbook, varav 1 000 kronor erläggs i anmälningsavgift. Kostnader för bensin, bomvägsavgifter, mat och privata utgifter tillkommer.

Intresserad av att hänga med?

Har du frågor, kontakta Elving Solli på e-postadressen elving.solli@svmc.se eller telefon 0243-82325.

Information till resenärerna
Här kommer ett informationsblad till er som åker med Till Topps.
Enlista över verktyg du bör ha med.

Antalet platser till denna resa är begränsade och efterfrågan stor.

Boka din resa här: https://www2.svmc.se/travel

 

Länk till allmänna resevillkor

 

Ny film 2009!

Til Topps

Klicka på bilden för bildgalleri