Höjdpunkter Östeuropa dag för dag

2016-10-31

Reservation för smärre ändringar av rutter och boenden eftersom det kan hända saker på vägen och fram till avresa.

Dag 1  Lördag den 27 maj till Trelleborg
För dom som kommer norrifrån brukar vi samlas på Mac Donalds på A6 i Jönköping för gemensam färd över Österlen till Trelleborg, avresa klockan 12.00 från A6. Hela gruppen samlas klockan 19.00 i Trelleborg för en gemensam middag där vi pratar igenom körsätt och bekantar oss med varandra. Därefter tar vi nattfärjan till Rostock.

Dag 2, söndag 28 maj, ca 60 mil
Rostock till Prag, motorvägskörning för att komma fram tidigt och hinna se staden, parkering i anslutning till hotellet, promenad till Gamla Staden, och gemensam middag för dem som vill.

Dag 3, måndag 29 maj, ca 60 mil.
Från Prag till Budapest, transportsträcka på mestadels motorväg. Gemensam middag som ingår i resans pris.

Dag 4, tisdag 30 maj
Vi tillbringar en dag i Budapest. Det är Jans födelsestad och han ska guida runt så mycket att ni får lite kännedom om staden och dess mest berömda sevärdheter. Hjältarnas torg, den äldsta delen av Buda med Fiskarbastiljonen, samt innerstaden och vi hinner även med ett besök på ett termalbad.

Dag 5, onsdag 31 maj, ca 40 mil 
Resa till nordöstra Ungerns vindistrikt. Vi åker inte raka vägen, utan det blir diverse besök på sevärdheter under vägen, bl.a. en stor droppstensgrotta som ligger vid Slovakiska gränsen, Aggtelep.  Vi bor i närheten av Eger, i nordöstra Ungern. Ungerns andra stora vindistrikt bland bergen med lövskogar och vinodlingar. Här finns resterna av en gammal borg där ungrarna på 1500 talet länge höll stånd mot turkarna vid en belägring. Vacker skogsnatur avbrutna av vinodlingar. Middag ingår

Dag 6, torsdag 1 juni
Utflykter i nordöstra Ungern, Möjlighet att åka till den ungerska Pusztan och slättlandet där det eventuellt kan det finnas hästuppvisningar. Middag ingår.

Dag 7, fredag den 2 juni, ca 35 mil 
En del motorvägar, från nordöstra Ungern till Sopron vid Ungerns västra gräns. Vi besöker Balatonsjön, Ungerns Riviera, på vägen.

Dag 8, lördagen den 3 juni, cirka  35 mil
Från Sopron till Millstatt, lågalpskörning i ett mycket vackert landskap. Middag ingår.

Dag 9, söndagen den 4 juni cirka 16 mil
Från Millstatt till Uttendorf. Vi åker över Grossglocknerpasset på 2574 m  och stannar till i Zell am See innan vi åker till hotellet i Uttendorf, middag ingår.

Dag 10, måndagen den 5 juni Uttendorf
Utflyktsmöjligheter från Uttendorf där vi är kvar en natt till. Möjlighet att besöka Salzburg eller andra sevärdheter. Utttendorf ligger inom rimligt avstånd från många sevärdheter.  Middag ingår.

Dag 11, tisdagen den 6 juni, cirka 20 mil
Från Uttendorf till Landeck. Besök i Innsbruck på vägen, middag ingår.

Dag 12, onsdagen den 7 juni Landeck
Utflyktsmöjligheter i Landeck till Italien och Schweiz alternativt diverse högalpkörning beroende på vilka pass som är öppna. Utflykt-alpkörning med möjlighet till gemensamma och egna turer till Italien, Schweiz, Lichtenstein.  Middag ingår.

Dag 13, torsdagen den 8 juni, cirka 60 mil
Från Landeck till Bamberg, Tyskland. Vi kör från Landeck till Ettal, väster om Garmisch Partenkirchen, där vi stannar till vid Bayerns konungs sommarslott Linderhof en stund, sedan vidare till Bamberg i Tyskland. Gemensam middag ingår ej.

Dag 14, fredagen den 9 juni, cirka 60 mil
Från Bamberg till Rostock och nattfärja till Sverige. Gemensam avslutningsmiddag för dem som så önskar

Dag 15, lördagen den 10 juni
Vi anländer till Trelleborg, tar farväl och reser hem individuellt.


Vi passerar höga snövallar

 


Vacker vy i Budapest

 


Vi kör genom Österrike

 


Minnesmärke


Ungerns termalbad är världsberömda och mjukar upp lederna