Kortresa till Lübeck och norra Tyskland, 2-6 juni

2015-10-27

Starta MC-säsongen med en långhelg i norra Tyskland. Den här resan passar dig som vill testa att köra MC utomlands. Vi besöker bland annat tre vackra städer; Lübeck, Freidrichstadt och Husum. Vi besöker stränder, hamnar, kanaler och MC-butik och så spanar vi efter storken. God mat och dryck är viktiga ingredienser i en Tysklandsresa. Så även i denna. Resan startar och slutar i Helsingborg och går genom Danmark.

Denna resa passar dig som aldrig varit utomlands på MC tidigare. Du kanske vill ha resesällskap, har inte så mycket semester eller du vill helt enkelt testa en gruppresa på motorcykel. Resan går i lugnt tempo.

Boka resan här.

Pris
Förare 7 100 kronor
Passagerare 6 000 kronor

I priset ingår:
Övernattning på hotell inklusive frukost.
Biljetter och avgifter för broar och färjor.
Gemensam middag första kvällen i Husum (ej dryck).
Gemensam middag på Schiffergesellschaft i Lübeck (ej dryck).
Guide.

Dag 1 torsdag 2 juni  
Vi träffas på Miatorps vandrarhem, Planteringsvägen 71, Helsingborg ca kl. 18.00. De som inte redan har ätit kan köpa pizza på den lokala pizzerian så äter vi gemensamt på vandrarhemmet. Efter maten går vi igenom förutsättningarna för resan och hur vi kör i kolonn.

Dag 2 fredag 3 juni Helsingborg - Husum ca 420 km
Avresa från vandrarhemmet kl. 08.00 ner till Scandlines färjeterminal och färjan till Helsingör. Genom Danmark kommer vi delvis att köra småvägar som ingår i Margueriteruten. En dansk turistväg som invigdes 1980 av drottning Margerethe. Den är uppkallad efter hennes favoritblomma, Marguerite Daisy (Prästkragar).  Över till Fyn kör vi via Stora Bältbron och sedan kör vi motorväg till vi kommer några mil söder om Kolding då vi går över och börjar köra lite mindre vägar. Efter tyska gränsen följer vi B5 till Husum. Efter incheckning på hotellet samlas vi för en gemensam middag.

Dag 3 lördag 4 juni Husum-Heide-Tönning-Husum ca 190 km
Efter frukost kör vi till Heide och besöker torgmarknaden på Tysklands största torg, Alte Markt. Där finns det massor med stånd och man kan köpa allt möjligt i matväg där. Därifrån fortsätter vi till Eider Sperrwerk. Det är en fördämning i floden Eiders mynning för att skydda området mot översvämningar. Sedan fortsätter vi till Tönning och besöker Multimar Wattforum. Det är ett museum över naturarvet Waddensea med akvarier som visar vilka fiskar det finns i Nordsjön. Eftermiddagen avslutas med ett besök i Freidrichstadt, lilla Amsterdam kallad. Staden byggdes 1621 av holländare och uppkallades efter Hertig Freidrich.  Tillbaks i Husum är kvällen fri för egna aktiviteter.

Dag 4 söndag 4 juni Husum- Lübeck ca 180 km
Vi börjar dagen med att köra genom byarna Bergenhusen och Tetenhusen för att se om vi har tur och får se storkar. Vi fortsätter sedan till Rendsburg där vi fikar innan vi korsar Kielkanalen (Nord.Ostsee-kanal) med Schwäbefähre. Har vi tur passerar några fartyg under tiden vi fikar och vid passagen spelas nationalsången från fartygets hemland. Vi kör sedan på MC-vänliga och passerar semesterområdet Plön på väg mot Lübeck. Vi checkar in på hotellet och sedan är resten av dagen fri för egna aktiviteter. Lübeck är en av de forna Hansastäderna och gamla staden är numera med på UNESCOs världsarvslista. Holstentor är en av stadens ursprungliga stadsportar och byggdes 1477. I tornet finns en modell av staden från 1650. Jag kommer att ge förslag på lämpliga aktiviteter. Neidereggers café ska man kanske inte missa. Eller varför inte en rundtur med båt på kanalerna runt gamla staden. Vi samlas igen kl.19.00 för gemensam middag på Schiffergesellshaft. Skepparsällskapets hus är en av de äldsta restaurangerna i Lübeck och här bestämde de äldsta och viktigaste kaptenerna vilka laster som skulle tilldelas respektive fartyg.

Dag 5 måndag 6 juni Lübeck-Helsingborg ca 310 km
Efter frukost är det dags att börja hemresan. Första stoppet blir vid Louis affär för MC-kläder och tillbehör. Här kan man handla till relativt bra priser. Sedan kör vi ut ur Lübeck på A1 innan vi kör småvägar förbi Timmerdorfer strand. Ett stort semesterområde vid kusten. Kör sedan på MC-vänliga vägar tills det är dags att köra upp på A1 igen. Vi tar färjan mellan Puttgarten och Rödby. Det tar ca 45 min och det kan vara bra att äta lunch ombord. Över i Danmark kör vi motorvägen upp mot Helsingör. Över i Helsingborg avslutar vi resan med gemensam mat eller fika vilket inte ingår i resans pris.

Deltagarens ansvar
- Kontrollera att du har en giltig reseförsäkring som täcker läkarbehandling utomlands.Ta med dig ditt reseförsäkringsbevis och europeiskt sjukförsäkringskort  på resan.
- Giltigt körkort, pass och/eller nationellt ID-kort

SMC:s guide på resan till Lübeck
På resan till Elbe är Frank Lindström din guide. Frank är guide på SMC-resor i Tyskland och Norge. Han är pensionerad rörmokare som bor i Norrköping där han också är engagerad i SMC Östergötland som ordförande, vägspanare med mera. Frank kör en Triumph Tiger.  Tillsammans med sin fru besöker han FIM-rallyt varje år och kör även någon mer resa i Europa.  Frank kör nästan hela året, så länge det inte är halt.

Frågor?
Kontakta Frank Lindström på telefon 070-872 32 16 eller e-post. 

SMC Resevillkor 

Bokning
Bokning av resan öppnar 14 december 09.00. 


Så här ser han ut, Frank Lindström!