10 000 kurvor på Gran Canaria 11 - 18 Januari 2025

Vill du slippa vinterkylan hemma i Sverige för en vecka? Gillar du dessutom utmanande kurviga vägar? Då är denna resa till värmen med SMC Travel något för dig! Gruppen hinner med tiotusentals kurvor under veckan, när man åker upp- och nedför bergen på Gran Canaria på de minsta och kurvigaste vägarna.

Boka resan här. Släpps den 21 Maj kl 13.00

SMC resevillkor

Resans profil

 
Många tvära kurvor, ibland med knipande radie och mötande trafik ofta dold av berg eller växtlighet. Även om det är 99% asfalt är det fysiskt och mentalt jobbigt att hela tiden vara alert och göra en bra planering inför nästa kurva. En mindre tung motorcykel underlättar hur mycket kraft som behövs. En eller flera knix-kurser rekommenderas varmt, men är inget krav.

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
:
Förare: 14 000 kr

Passagerare: 9 000 kr

Priset kan komma att påverkas av ändrade valutakurser. Vid större förändringar justeras priset med högst 10%.I priset ingår:

- Hyra MC (omkring 500 kubik)

- MC-försäkring (ej självriskreduktion) och skatt

- Boende i dubbelrum sju nätter

- Välkomstmiddag första kvällen

- Transfer

- SMC-guideI priset ingår inte
:
- Reseförsäkring för deltagare

- Flyg till och från Gran Canaria (boka i samråd med guide)

- Övrig mat och personliga utgifter

- Tillägg för större MC
- Personlig skyddsutrustning och hjälm
- Självriskeliminering, kan du köpa till bra pris genom ERV’s hemsidaOm resan:
I januari upprepar vi vår resa till soliga Gran Canaria som har fantastiska bergsvägar med många härliga kurvor. Det är evig sommar på ön, även när det är som mörkast och kallast här hemma.


Gran Canaria är ingen stor ö, omkretsen är bara 23 mil, men de flesta småvägarna i bergen är asfalterade och erbjuder härlig och utmanande körning. Vi undviker motorvägen så långt det bara går.
Det blir tusentals kurvor och trots att vi inte kör så långt varje dag (normalt 20-25 mil) så är du förmodligen ganska trött när vi kommer tillbaka till boendet på eftermiddagen.


Morgonen efter ankomsten hämtar vi ut de motorcyklar vi beställt på Canary Ride. På grund av de krokiga och utmanande vägarna rekommenderas en liten motorcykel. En MC med omkring 500 kubik räcker långt och ingår i priset.


Körningen kommer sannolikt upplevas som utmanande, då det är många kurviga vägar, nypande kurvor och ibland dålig sikt. Utanför samhällena är maxfart 90 km/h på vägarna, men medelfarten brukar efter dagens slut vara knappt hälften av det! Se gärna till att gå en eller ett par knixkurser under sommaren, vilket kommer göra att körningen känns tryggare och roligare!

Boende:

Vi bor på en före detta bondgård (apelsinodling) ett par kilometer söder om pittoreska byn Fataga på Gran Canarias södra soliga sida. Det kan eventuellt gå att ordna enkelrum på resan om man är ute i god tid. Mer om boendet kommer till alla som bokar.
I närheten finns vandringsleder och bussar går till sydkustens stränder eller in till Las Palmas.

Mat
:
Frukost och enklare middagar kan ätas på boendet. Kostnaden för mat ingår inte. Det finns kök och utrustning på rummen om någon vill laga frukost/middag själv. Hittills har alla deltagare föredragit att komma till dukat bord. Några mindre och enkla restauranger finns i närliggande by och kan användas för att alternera utbudet. Det kan vara svårt att hitta vegetarisk mat på restaurangerna och har du ytterligare diet-önskemål brukar det tyvärr inte vara särskilt enkelt.
Lunch äts normalt ute efter vägen, det är bra att ha lite extra vatten och någon matsäck, då vissa delar av resan går i trakter med litet utbud och lunchen kan ibland komma att bli sen.

Väder
:
Även om vintern ligger över Sverige så är det som svensk sommar på ön! Som de flesta höga Kanarieöar (alla utom Lanzarote och Fuerteventura) är den norra sidan ofta molnig, ibland med lätt regn, som ger djungelliknande skogar. På den sidan av ön är det istället närmast ökenklimat. Uppe i bergen kör vi ovanför molen och njuter av solen. Närheten till havet gör att vädret är ganska konstant med en dagsmedeltemperatur på 22°C.

Fakta om Gran Canaria
:
Trots att Gran Canaria ligger i höjd med Sahara-öknen i Afrika, är Kanarieöarna en del av Spanien och därmed en del av EU. Din mobiltelefon och din uppkoppling kommer att fungera som hemma utan extra kostnader (kan vara en begränsning på internet, kolla med din leverantör). Dock är mottagningen där vi bor ganska dålig, telefonsamtal hem till Sverige funkar dock hyggligt. 

Valutan är Euro, bankomater finns på flygplatsen men kreditkort accepteras i princip överallt. Det är dock bra att ha lite kontanter med sig då mindre caféer ibland inte accepterar kort.

Flygtid: ca 5,5 timme från Stockholm.Deltagaren ansvarar för följande
:
- Giltigt körkort, pass och/eller nationellt ID-kort

- En giltig reseförsäkring - kolla ditt reseskydd och avbeställningsförsäkring.

- Europeiskt sjukförsäkringskort, beställs på Försäkringskassans hemsida

- Självrisk för MC reserveras på ditt kreditkort då motorcykeln hämtas ut, €1000-1200.

- Tag med egna kläder anpassade för MC-körning, men tänk på att det kan bli varmt.

Vår guide på Gran Canaria
:
SMC:s guide på våra resor till Gran Canaria är Christer Lundberg. Mobiltelefon 072-5752531. E-post.Vem är Christer?

Christer är 54 år och bor i Sandviken där han jobbar som Teknisk chef på en skidanläggning. Han tog sitt MC-körkort som 20-åring och har kört MC sedan dess. Han har också lockat med fru och dotter att ta MC-kort. Christer har varit aktiv inom SMC i 15 år, både i styrelsen i Gävleborg och som instruktör för grund- och gruskurser. Han har de senaste tio åren kört adventuremotorcyklar och älskar att upptäcka nya vägar för att hitta ett mysigt fikaställe. Christer var med på denna resa år 2022 och var tillbaka ett år senare i privat regi för att njuta av vägarna på ön.

Christer arrangerar också SMC’s resa till västra USA

1000 kurvor utlovas av guiden under veckan på Gran Canaria!


Dessutom vacker natur, långt ifrån turiststråken. 

Ön i sin helhet

Lite fotostopp

Vart tar vi vägen sen?


Vi undviker raksträckor och väljer det mindre kurviga vägnätet.

Kurvor, kurvor och åter kurvor