Historiska Hotell i Norge 14-20/8

2010-01-13

Historiska vingslag bland fjäll och fjordar. En resa som startar i Selma Lagerlöfs Värmland och tar oss vidare i kungars spår till klassiska Sundvolden, Dalen, Stalheim och Fossheim hotell. Hotell med anor från 1600- och 1800-talet då Norge hörde till Sverige och då resan ofta gick till en kurort uppe i bergen eller vid fjordens lugna vatten. Vi bor i dubbelrum med halvpension vilket innebär en härlig frukostbuffé varje morgon och en god middag  varje afton. Vi färdas genom ett fantastiskt norskt fjäll- och fjordlandskap och njuter både härlig natur och fantastiska MC vägar! Aldrig längre körpass än en timme utan bensträckare, ännu tätare stopp när det finns fina vyer att njuta av.  Som krydda på moset så får vi övernattning med mat på några av Norges mest klassiska turisthotell!

 
Historiska vingslag bland fjäll och fjordar
 
En resa som startar i Selma Lagerlöfs Värmland och tar oss vidare i kungars spår till klassiska Sundvolden, Dalen, Stalheim och Fossheim hotell. Hotell med anor från 1600- och 1800-talet då Norge hörde till Sverige och då resan ofta gick till en kurort uppe i bergen eller vid fjordens lugna vatten. Vi bor i dubbelrum med halvpension vilket innebär en härlig frukostbuffé varje morgon och en god middag varje afton. Vi färdas genom ett fantastiskt norskt fjäll- och fjordlandskap och njuter både härlig natur och fantastiska MC vägar! Vi tar aldrig längre körpass än en timme utan bensträckare, ännu tätare stopp när det finns fina vyer att njuta av. En resa som låter oss njuta härliga MC vägar tillsammans med fantastiska vyer och som krydda på moset så får vi övernattning med mat på några av Norges mest klassiska turisthotell!
 
Vägval
Resan tar oss från Värmland via Sunne och Torsby över kölen till Norge. Vi fortsätter sedan väster ut ut och passerar strax ovanför Oslo innan vi svänger mot Telemark och Rjukan. Vi fortsätter sedan i kanten av Hardangervidda mot Dalen och Telemarkskanalen. Vi styr sedan kosan över Hardangervidda och tar oss över Hardangerfjorden innan vi når ytterligare ett nattläger i Stalheimskleiva. Vägen fortsätter nu ner mot Gudvangen och Norges smalaste och djupaste fjord innan vi når Flåm och Aurland. Här väljer vi vägen över fjället istället för tunneln under fjället innan vi når Sogn og Fjordane. Efter detta når vi så Norges Tak med de allra högsta topparna på långt mer än 2000 meter, den högsta Galdhöpiggen 2469 möh. Nu riktar vi åter näsan mot öster och tar oss via Lom vidare mot Gudbrandsdalen och efter ytterligare en fjällöverfart innan vi når Österdalen. Nu börjar resan närma sig sitt slut och efter ytterligare en natts vila i en skön hotellsäng bär det av hemåt igen.
 
Mat och boende
I resan ingår sex övernattningar i dubbelrum med halvpension samt färje- och bomavgifter. Fyra av hotellen ingår i ett nätverk av klassiska norska fjord- och fjällhotell, berömda både för boende och mat (http://www.dehistoriske.no) .
 
Kostnad
10 900 kronor för förare och motorcykel, 10 400 för passagerare, varav 2000 kronor erläggs i anmälningsavgift för respektive deltagare. Kostnader för bensin, lunch och privata utgifter tillkommer.
 
Intresserad av att hänga med
Har du frågor, kontakta Hans Rönnegård på e-postadressen hans@mctouring.se, telefon till bostaden 0241-61242 eller mobiltelefon 070-6970498. Det går också bra att kontakta SMC Travel på telefon 0243-66970(Växel).
 

 

Klicka här för bildgalleri

Klicka för att se en film från resan