Grussafari ”På Gränsen” – Dag för dag

2020-11-11

Detta är resplanen för Grussafari ”På Gränsen”. Reservation för ändringar beroende på väder o vind.

Fredag 6 augusti
Första övernattningen blir på Deje vandrarhem. Vi träffas vid 17-tiden på vandrarhemmet för att bekanta oss med varandra och äta gemensam middag. Vi pratar givetvis genom den kommande körningen o lite struktur.

Lördag 7 augusti 
Frukost äter vi på vandrarhemmet där vi också gör matsäck o fyller upp termosar o vattenflaskor. Därefter börjar körningen i Klarälvsdalen norrut på varierande underlag. Vi avverkar bl.a. några kända ”rallysträckor” på vägen mot Fattigskogens Vildmarksby i Yttermalung .Där väntar bastu, härlig middag o trevlig samvaro innan vi kryper till kojs i de fina timmerstugorna.

Söndag 8 augusti
Frukost serveras i Storstugan där vi också gör matsäck för dagen. Vi befinner oss i någorlunda bebodda områden, så om man är trött på matsäck finns möjlighet att köpa ”överlevnadsmat” på en bensinmack när vi har tankstopp. Söndagen blir en körning där vi utforskar grusvägarna i området omkring Fattigskogen. Det blir cirka 25 mil utan packning eftersom vi återvänder till Fattigskogen på kvällen för ännu en trevlig kväll med god middag.

Måndag 9 augusti
På måndagen drar vi västerut o hinner med ”studiebesök” på några intressanta platser innan vi landar på Naturcamping Lagom i Gräsmark där vi bor i två nätter. Middagarna äter vi på närliggande Kalasmakeriet.

Tisdag 10 augusti
Tisdagen kör vi utan packning och drar ytterligare västerut och korsar gränsen till Norge några gånger. Även denna dag hinner vi med studiebesök innan vi återvänder till Naturcamping på kvällen för fortsatt samvaro o god mat.

Onsdag 11 augusti
Efter frukost skiljs vi åt, men de som skall söderut och är sugna på mera äventyr är självklart välkomna att följa med guiderna en bit hemåt. 

Rena hojar, än så länge

Paus vid Mitanderfors Herrgård

Samling vid gruvan