Senhöst i USA, touring i tre delstater, 27 oktober-5 november

2017-10-30

Detta är en MC-resa till stora sevärdheter i västra USA. Resan börjar och slutar i Los Angeles. Vill du komma tidigare eller stanna efter resan är det möjligt att kombinera. Vi kör cirka 220 mil i en härlig medeltemperatur på 28 grader i tre delstater; Kalifornien, Arizona och Nevada. Du får uppleva Vilda Västern, soliga Kaliforniens stränder och häftiga Hollywood, nattlivet i Las Vegas, magnifika Grand Canyon och häftiga Hooverdammen.
Vi bor på hotell med minst tre stjärnor. Samtliga har pool där du kan svalka dig efter dagens MC-tur. Resan körs under 1,5 vecka och är lämplig för dig som vill vara borta ett begränsat antal dagar.

Antalet platser utökade. Få platser kvar.

Boka resan här. 

SMC Travel resevillkor. 

Resans profil

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.


Resans pris
Förare: 28 000 kronor (ingår hyra HD)
Tillägg hyra BMW/Honda Gold Wing: 2000 kronor. 
Passagerare: 14 500 kronor
Enkelrumstillägg: 5000 kronor. Kontakta guiden för denna resa om du har det önskemålet. Eventuellt enkelrumstillägg faktureras separat.

I resans pris ingår
- Del i dubbelrum
- Transfer i Los Angeles
- Hyra av motorcykel nio dagar från Eagle Rider, valfri HD modell
- Vid hyra av BMW/Honda GoldWing tillkommer 2000 kronor.
- MC-försäkring + Extra försäkring EVIP Zero Theft and Damage Waiver. Försäkringen eliminerar krav på föraren för skador han/hon vållat under körning och begränsar självrisk vid stöld till USD 1000
Extra liability försäkring MC, USD 15/dag (för skador på tredje part)
- Inträde USS Midway
- Inträde Grand Canyon
- Guide 

I priset ingår inte
- Flyg t  o r Los Angeles (guiden tipsar om flyg)
- Reseförsäkring för deltagare
- Digitalt inresetillstånd USA
- Bensin (f n 7 kr/liter)
- Personliga utgifter som mat och dryck
- Entrébiljetter till sevärdheter 
- Personlig skyddsutrustning - medtag egen hjälm och skyddskläder
- Följebil finns inte, du har packningen med på motorcykeln. 

Allmänt om resan
En MC-resa till stora sevärdheter i västra USA. Vi kör cirka 220 mil (snitt 32 mil per dag) i en härlig medeltemperatur på 24 grader i tre delstater; Kalifornien, Arizona och Nevada. Du får uppleva Vilda Västern, soliga Kaliforniens stränder och häftiga Hollywood, nattlivet i Las Vegas, magnifika Grand Canyon och häftiga Hooverdammen. Vi bor på hotell med minst tre stjärnor. Samtliga har pool där du kan svalka dig efter dagens MC-tur. Under resan dag för dag finns länk till samtliga hotell vi kommer att bo på.  Resan körs under 1,5 vecka i samband med påsk vilket gör antalet semesterdagar som krävs är begränsade.  

Motorcyklarna och försäkring
Du kommer att köra en valfri hoj från Eagle Rider.  Ange önskemål i bokningen. Vi har minimerat risk för extra kostnader genom att baka in extra försäkring i priset. Dessutom ingår extra liability försäkring för skador på tredje part. MC-hjälmar i USA har inte alltid samma kvalité som våra svenska. Medtag därför gärna egen hjälm och övrig personlig skyddsutrustning. Även om det är varmt rekommenderar vi heltäckande skydd.  

Dagsetapper
Dagsetapper framgår av resebeskrivning dag för dag. Vi kör mellan 12-47 mil per dag. Möjlighet till MC-fri dag i Las Vegas för den som vill göra annat.  

Resan dag för dag

Deltagarens ansvar
Pass - ska vara giltigt minst sex månader efter återesa till Sverige
Digital inreseansökan - måste du ansöka om och betala före resan
Reseförsäkring - ingår i din hemförsäkring eller ingår om du betalar med kort. Medtag reseförsäkringsbevis.
Giltigt körkort - internationellt körkort krävs inte av uthyraren.

Flyg
Guiden flyger t o r Stockholm-Los Angeles. Vill du boka samma flyg, får du information av honom. Vill du hellre resa från annan flygplats bokar du detta och möter guiden på flygplatsen eller hotellet. Det är också möjligt att  anlända tidigare till USA eller att stanna kvar i USA när resan avslutas.   

Guide på resan
Vår guide på resan heter Micke Långs. Micke är finlandsvensk och härstammar från Vörå I Österbotten. Han har jobbat och bott I Sverige och USA I hela sitt vuxna liv. Micke tog MC-kort som 16-åring och har kört mc sedan dess, alltså i drygt 40 år. Han pendlar dagligen mellan Stockholm och Norrtälje på sin BMW 1600 GTL (“många mil blir det”).

Micke är utbildad musiker/musiklärare och har turnerat I stora delar av världen. Idag jobbar han som rektor vid Roslagens Kulturskola I Norrtälje. Det stora fritidsintresset är resor och äventyr. Han har anordnat ett flertal gruppresor, med och utan mc, I Europa och USA.

Har du frågor om resan, kontakta Micke. Telefon: 070-989 61 39. E-post


Vi kör på Route 66.

 


Vi upplever Grand Canyon.

 


Hooverdammen passerar vi

 


I Las Vegas stannar vi två nätter.

 


Harley Davidson-parkering

 


Vi hänger på Mulholland Drive