Upplev våren i Elbe, norra Tyskland, 24-28 maj

2016-10-31

Varför inte ägna långhelgen Kristi Himmelsfärd åt att köra MC i norra Tyskland? Den här resan passar dig som inte varit ute på kontinenten tidigare med din hoj. Resan håller ett lugnare tempo och ett antal sevärdheter besöks under tre dagar i Tyskland. Vi bor på Hotel Zur Hanse och åker färjan Göteborg-Kiel. Vi kör motorcykel i de vackra omgivningarna på dagarna och ägnar kvällarna åt god mat och dryck i trevligt sällskap.

Boka resan här. 

Pris
Förare  7 000 kronor
Passagerare  6 500 kronor 

I priset ingår
Guide
Färja Göteborg t o r inkl utsides dubbelhytt, MC,  frukost- och middagsbuffé.
Hotell, del i dubbelrum, samt frukost

I priset ingår inte
Deltagarnas reseförsäkringar
Bensin
Personliga utgifter som mat och dryck 
Inga övriga avgifter.

SMC resevillkor

Reseupplägg
Onsdag 24 maj
Vi åker från Göteborg mot Kiel. Vi äter gemensam middag på båten. 

Torsdag 25 maj
Vi landar i Kiel torsdag morgon. Vi äter frukost ombord och startar sedani vår första dag i Tyskland. När vi kommit ut från Kiel kör vi på tyska landsvägar förbi sjön Grosser Plöner, vidare mot Bad Oldesloe och mot dagens delmål som är Schiffshebewerk Scharnebeck där man kan se hur stora fartyg/pråmar lyfts rakt upp i docka för vidare färd på floden Elbe. Här äter vi lunch.

Vi kör vidare mot vårt boende och följer Elbuferstrasse som tar oss utmed Elbe förbi Hamburg till vårt hotell i Stade, en stad med många gamla svenskminnen.

Fredag 26 maj
Efter frukost på vårt hotell startar vi kl. 9.00. Nu ska vi ut och köra utmed Elbe genom Europas största äppelodlingar som förhoppningsvis står i blom med all sin prakt. Vi fortsätter utmed Elbe ända till flodens mynning vid Cuxhaven med Tysklands största fiskehamn. Här äter vi lunch och kanske någon läckerhet från havet hamnar på tallriken. Efter lunchen vänder vi hemåt till vårt hotell, för en trevlig kväll i Stade.

Lördag 27 maj
Nu ska vi tillbaka till Kiel för att ta båten hem till Göteborg igen. Vi kör upp till Wischafen, för att där ta färjan över Elbe till Glückstadt, i riktning mot Rendsburg och ut på motorvägen ett litet stycke för att njuta av utsikten på bron över Nord Ostsee Kanal (Kielkanalen). Efter några kilometer svänger vi av från motorvägen och kör i riktning Eckernförde och följer Eckernförde bukt innan vi viker av mot hamnen i Kiel. Naturligtvis med några lämpliga stopp för rast och lunch.
På hemresan äter vi avskedsmiddag på båten och säger hejdå när vi landar i Göteborg söndag morgon 28 maj.

Körvana
Passar utmärkt även för mindre erfarna förare då vägarna inte är speciellt krävande. Karaktären på resan passar väldigt fint för passagerare.

Deltagarens ansvar
Giltigt körkort tas med.
Medtag pass eller nationellt ID-kort.  
Medtag bevis om reseförsäkring (genom hemförsäkring eller vid kortbetalning). 
Försäkringskassans sjukförsäkringskort bör du ha med dig. 

SMC:s guide på Elbe-resan
På resan till Elbe är Lars Lind guide.  Lars är sedan ett antal år guide på flera SMC-resor i Tyskland, Österrike och Italien. Han är skaraborgare och kör en Yamaha FJR 1300. Lars är 65 år och ägnar sin pensionärstillvaro åt att guida runt på SMC-resor. Lars talar flytande tyska. 


Lars Lind guidar oss i Elbe.

Frågor?
Kontakta Lars Lind på telefon 070-6699715 eller e-post.  


Karta över resrutt. Klicka på bilden för att göra den större. 


Stade


Stade