Färöarna 4-12 augusti

2013-11-22

Vill du vara med om något unikt som få har upplevt på motorcykel?

I så fall ska du följa med till Färöarna 4 -12 augusti.
För tredje året åker vi till den natursköna ögruppen mellan Norge och Island.Vi kör ca: 90 mil på slingrande och böljande asfaltsvägar i en hisnande natur och besöker en av de äldsta husen som gått i arv i 17 generationer, här bodde och levde vikingar förr.I Gjógv tar vi oss ner till naturhamnen efter en gemensam lunch och ute på fågelparadiset Mykines kan man komma nära lunnefågeln om man har tur (utflykten till Mykines kräver cirka 3 km, vandring i brant terräng).Vi bor på vandrarhem med svensk standard med gratis Wi-Fi.På Färöarna har man aldrig längre än 5 km till havet och hit åker vi med en stor och modern färja som erbjuder avkoppling samt god mat och dryck.Du som gillar sköna motorcykelvägar och naturupplevelser, missa inte detta äventyr.Vägarna är fina och passar vilken typ av motorcykel som helst och vi kör max 20-30 mil per dag med många stopp efter vägen.

Måndag 4/8

Vid incheckningen på Stena terminalen i Göteborg möter resans guider Mikael Andersson och Hans Rönnegård upp. I Danmark åker vi upp till Skagen och gör ett besök på Grenen där Kattegatt och Skagerack möts. Klockan 20.00 serveras en 2-rätters middag på Montra Skaga Hotel i Hirtshals där vi även bor över natten. Mikael och Hans hälsar er välkomna och håller en kort presentation av resan i samband med middagen.

Tisdag 5/8

Frukost serveras på hotellet sedan rullar vi tillsammans den korta biten ner till incheckning på färjan M/S Norröna där vi intar en "andra" frukost. En härlig kryssning på Nordatlanten väntar. Ombord finns restaurang, pool, motionsrum, shopping, biograf och inte minst ett härligt soldäck.

Onsdag 6/8 

Efter ankomst till Färöarna på eftermiddagen åker vi upp till Torshavns vandrarhem, Kerjalon Hostel som kommer bli vår borg under vistelsen på Färöarna. Ett enkelt men helt OK vandrarhem med kök, matsal, separata duschar och toaletter i korridoren. Sänglinne, handduk och slutstädning ingår, samt gratis Wi-Fi.
Efter incheckning är det klart för Färöiska upplevelser! Vi tar en kortare MC-tur till Kirkjubör och den gamla Kungsgården som gått i arv sedan 1600 talet. Här får vi uppleva lite av den dramatiska naturen, den färöiska historien och kulturen.
På kvällen äter vi egen tillagad middag på vandrarhemmet, eller något enklare på det närbelägna hotellet eller kanske på en restaurang i Torshavn.
Nu kommer ett antal intensiva dagar att minnas länge, länge.
Vi har många öar att utforska och uppleva och många fina kurvor framför oss…

Torsdag 7/8

Den här dagen blir det många mil på motorcykeln, därför sitter vi resklara på hojarna 09.00. Vi styr upp till den nordostligaste ön som går att nå via broar och tunnlar, via Klaksvik. Därefter styr vi ut till den underbara naturhamnen i Gjògv. På tillbakavägen hoppas vi bland annat att kunna se Färöarnas högsta vattenfall och om vi har en osannolik tur kanske vi får se när de fångar grindval. Vi äter en gemensam lunch under dagen.

Fredag 8/8

I dag styr vi mot ön Vagar och byn Sörvågur via en 4940 meter lång tunnel. 
Härifrån åker vi med båt till fågelön Mykines. Var beredd med kameran för här ser vi förhoppningsvis Nordatlantens papegoja, Lunnefågeln och många andra fågelarter. På tillbakavägen kör vi ut med motorcyklarna till Gasadalur som fick vägförbindelse så sent som 2006. OBS! Besök på Mykines kräver 3 km vandring i kuperad och bitvis brant terräng.

Lördag 9/8

Dagen är fri för besök och shopping i Torshavn. Eller om man vill ta motorcykeln till något spännande ställe för att vandra upp till en fin utkikspunkt.

Söndag 10/8

Vi checkar ut från våra rum 10.00 städningen ingår.
 Incheckning på Smyrilline är sent på kvällen, vilket betyder en hel dag med aktiviteter. Vi avslutar vistelsen på Färöarna med att se och uppleva den dramatiska kusten från havsytan. Med en spännande båtresa där man verkligen får närkontakt med de höga klipporna utifrån en ny synvinkel.

Måndag 11/8

En skön och avkopplande dag på havet.

Tisdag 12/8

Ankomst till Hirtshals på morgonen. Det finns ett mycket fint havsmuseum i Hirtshals som är väl värt ett besök innan vi åker till färjan Fredrikshavn. Man kan även ta en tur till Lökken och köra motorcykel lagligt på stranden om man vill. På eftermiddagen är vi åter i Göteborg. Dagsprogrammet kan förändras efter hand och för de som inte följer med på utflykterna tipsar vi om alternativ.

SMC guide Hans Rönnegård

SMC guide Mikael Andersson

 

 

Pris Förare  13 900  kr

Passagerare 12 900  kr

Pris avser boende i dubbelrum

Enkelrumstillägg:  3 600 kr

 

Allt detta ingår i priset:

 • Färja mellan Göteborg och Fredrikshavn tur och retur
 • Övernattning på Montra Skaga, Hirtshals, samt två rätters middag
 • Färja till Färöarna, boende i två-bäddshytt, helpension på båten tur och retur (3 frukost, 3 lunch och 2 middagar)
 • Boende på vandrarhem, inkl. sänglinne
 • Utflykt till Mykines
 • Frukost tallrik i Gjögv
 • Lunch hos Färöisk familj
 • Entre och lokal guide i rökstuga
 • Båtutflykt

Detta ingår inte:

 • Bensin
 • Mat på vandrarhemmet

Valuta på Färöarna är DKK
. Det kan vara bra att ha med sig lite kontanter i danska kronor, annars finns det både uttagsautomater och möjlighet att betala med kort på ön.

Färöarna är känt för sitt varierande väder, därför rekommenderas ett bra regnställ i packningen.

Vi ses, mitt i Atlanten!

Har du frågor, kontakta våra guider Mikael Andersson 072-515 70 33,  Hans Rönnegård  eller  SMC Travel 0243-66970 (växel)

Boka din resa här 

Resevillkor SMC Travel

a

a