SMC Resor 2006

Här presenteras reseutbudet sommaren 2006!


Lake District 24-30 maj 2006
Lake District kallas också Englands vackraste hörn. Här finns kurviga och branta motorcykelvägar, vacker natur, gamla städer och romantiska byar. Boende på B & B i Keswick där det finns mängder av sevärdheter och engelska pubar. I resan ingår färjan Göteborg - Newcastle.

Isle of Man TT-races 31 maj – 13 juni 2006
Världens äldsta och häftigaste landsvägslopp för motorcyklar körs på den vackra ön Isle of Man., något alla motorcyklister borde besöka någon gång. Vi är på ön alla tävlingsdagar. Du har gott om tid att kolla in öns alla sevärdheter, testa det stora nöjesutbudet och vara med på alla mc-aktiviteter under veckan. I resan ingår färja t o r Göteborg-Newcastle och Heysham-Douglas samt åtta nätter i B&B på Isle of Man.

Dolomiternas vackraste vägar 4-11 juni 2006
Dolomiterna är en av Italiens vackraste delar. I bergen finns vackra gamla städer, djupa sjöar och mängder av fina vägar. Vi kommer att köra upp och ner i många berömda pass. Resan utgår från Helsingborg, därefter gemensam tur till Hamburg för nattåg till och från München. Fem nätter på hotell ingår också.

Til Topps Grusbus 25 juni – 1 juli 2006
Turen är på 220 mil, varav 200 på grus i Norges häftigaste offroad-områden! Det är en resa för vana grusåkare som längtar efter utmaningar. Några platser som besöks är Alvdal, Grimsdalen, Dovre, Jotunheimen, Rondane, Dovrefjell, Gudbrandsdalen, Värmland och västra Dalarna. En van guide leder resan om du inte kör med roadbook. Boende i stugor under sex nätter.

Norges fjäll & fjordar 27 juni – 2 juli 2006
En resa i vårt grannland Norge som har det mesta som intresserar en motorcyklist: kurviga och branta vägar, vacker natur och djupa fjordar. Vi besöker bland annat Kieåsen, Hardangervidda och Heddal stavkyrka. Under resan bor vi fem nätter i stuga.

Ett annat Tyskland 27 juni – 3 juli 2006
Det här är en resa där vi inte kör en meter på Autobahn. Istället bjuds det på fina vägar i den norra delen av det gamla DDR med gamla städer, mycket historia och kultur i behaglig natur. Resan startar med färja Trelleborg-Sassnitz, därefter besöks Rügen, Mecklenburg, Mark Brandenburg och mycket annat. Boendet sker på fina hotell.

Stockholm-Viborg 30 juni – 7 juli 2006
Se Åland och ytterligare tre länder under en vecka! Vi åker vägfärjor från Åland till det finska fastlandet. Vi besöker bland annat Kuopio, Savonlinna, Lappeenranta och Borgå. Vi gör båtutflykt till Viborg. Övernattning sker i enklare boende.

Lofoten 9-15 juli 2006
Efter samlingen i Sundsvall kör vi via Tärnafjällen till Mo i Rana och Saltdal. Turen går sedan till Narvik till Lofoten där vi bor två nätter. Hurtigruten tar oss till Örnes, därefter ser vi Svartisen, Levanger, Trondheim, Gudbrandsdalen, Lillehammer och vidare till Sverige. Resan innehåller sex övernattningar, varav en på Hurtigruten.
Pris: Förare + motorcykel 5 300:-, passagerare 5 100:-

Til Topps 16-22 juli 2006
I denna Til Topps-resa körs 150 av 220 mil på grus. Vi besöker Dovrefjäll, Rondane, Sognefjället, Strynefjellet, Jotunheimen, Ringebufjället, Trollstigen, Trollväggen och Geiranger där vi gör en båttur på Geirangerfjorden. Resan innehåller sex övernattningar i stuga.

Skottland 6-15 augusti 2006
Från hamnen i Newcastle styr vi norrut mot Edinburgh och Miltary Tattoo. Andra hållpunkter under resan är Dunfermline, Blair Castle, Inverness, Culloden Moor, Loch Ness, Lyle of Lochalsh, Skye och Fort Williams. Vi besöker slott, museer och whiskydestillerier. Du får se det bästa av Skottland! I resan ingår färja t o r Göteborg-Newcastle och sju nätter på hotell, guesthouse eller B & B.

 

Vacker vy i Lake District

Race på Isle of Man 2005.

Vacker väg i Dolomiterna 2006.

Liten väg i norra Tyskland

Vacker vy i Nordnorge.

Smal men fin väg i Skottland.