Dag för dag

2013-09-26

Dag 1 

Avresa från Stockholm, Arlanda. Räkna med minst en mellanlandning.

Dag 2 och 3

Vi anländer till Cape Town mitt på dagen, blir hämtade och skjutsade till hotellet. Dagarna disponeras fritt, men vår guide Claus Diseth känner staden väl och ge dig förslag på platser att se och saker att göra. Om väder och vind tillåter är kabinbanan till Table Mountain ett "måste"! Många vill också se det vackra "Waterfront" eller strosa längs den färggranna Long Street.

Dag 4

Efter frukost på hotellet blir vi hämtade av vår uthyrningsfirma, där väntar motorcyklarna. Vi disponerar totalt 10 BMW F800 GS. Efter att alla formaliteter är avklarade startar vi hojarna och tar oss ut ur Cape Town och kör på natursköna vägar. Vi avslutar dagen på Afrikas sydligaste punkt, Cape Aghulas, här möter Atlanten den indiska Oceanen.

Dag 5

I dag ska vi i bästa MC-anda ge oss ut på vackra omvägar mot Garden Route. Vi kör på fina grusvägar till Malagas, innan vi sätter kurs mot staden Knysna (uttalas naajsna). kanske känner du för ett dopp i Indiska Oceanen innan middag?

Dag 6 och 7

Målet för dagen etapp är Sydafrikas "Struts centrum" Oudshoorn. Innan vi kommer sit ska vi över två otroligt vackra bergspass - Prince Alfred Pass (grus) och natursköna Swartberg Pass. Vi kommer till hotellet på eftermiddagen och här tillbringar vi två nätter. Andra dagen i Oudshoorn disponerar du självmen vill du kan följa med vår guide och besöka en strutsfarm och de berömda Cangoo Caves.

Dag 8

Från Oudshoorn går resan vidare längs Route 62 till Montague, en liten stad mitt inne i landet. det blr en resa över ändlösa slätter, en perfekt etapp för stopp där vi lyssnar till tystnaden:-) Montague producerar och exporterar stora mängder torkad frukt till Europa. Utan för staden finns det varma källor, känner vi för det tar vi ett bad innan middagen på hotellet!

Dag 9

Den här dagen står definitivt i "Vinets" tecken. Från Montague kör vi mot vindistrikten innan Cape Town, och avslutar dagen på en stor Vingård. Självklart blir det ett besök i vinkällaren!

Dag 10

Resan går mot sitt slut! Vi kör från "The Winelands" via vackra Falls Bay till Godahoppsudden, där vi stannar ett tag innan vi åker tillbaka till Cape Town för att återlämna hojarna och bli skjutsade till hotellet.

Dag 11

Förmiddagen disponerar du själv. På eftermiddagen blir vi hämtade på hotellet för transport till flygplatsen. Dagen efter anländer vi i Stockholm - många erfarenheter och upplevelser rikare!

a

a

a