Skottlands bästa vägar 16-26 Augusti

2020-11-12

Vi färjar Trelleborg -Travemünde med nattfärja och övernattar sedan i Arnhem i Nederländerna. Dag 2 färja Ijmuiden-Newcastle för att sedan njuta av Skottlands vägar, säckpipor, slott, pubar och andra sevärdheter. Naturen är storslagen och människorna mycket gästvänliga. Vi kommer att övernatta i Rowardennan, Lochailort , Ullapol, Tain, Pitlochry och Edinburgh. Självklart kommer vi att besöka både slott och whiskydestillerier! Skottland är ett drömresmål för knuttar eftersom vägarna är som skapta för motorcyklister – även om de kör på vänster sida.

Boka resan här  Resan inställd p g a corona. 

Resevillkor

Resan dag för dag

Resans profilKlicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-Körning och Natur.

Resans pris
Förare:  22 500 kronor
Passagerare: 21 500 kronor
Enkelrum: Tveksamt. Kontakta guiden för denna resa om du har det önskemålet, och för prisuppgift. Eventuellt enkelrumstillägg faktureras separat.

I priset ingår
-Guide
-Färja Trelleborg- Travemünde t o r inklusive frukost.
-Hotellövernattning i Nederländerna på utresan.
-Färja Ijmuiden – Newcastle Hull t o r inklusive frukost och middag på resorna. Hytterna på färjorna kan vara två eller trebädds hytter
-Hotell i Skottland åtta nätter del i dubbelrum inklusive frukost. Alla rum är med två sängar.
-Entréavgifter till Eilean Donan Castle, Speyside Coperage, Tallisker och Edradour destillerier samt Holyroad Palace. 
-Färjeavgifter till och från Isle of Skye.

I priset ingår inte
- Övrig mat, fika och måltidsdryck.
- Bensin.
- Försäkringar.

OBS! I Edinburgh kommer det att finnas tillfälle att se Military Tatto. Detta ingår inte i resan så deltagarna får boka biljett på egen hand. Guiden kan hjälpa till vid bokning.

Resan dag för dag

Körvana och upplägg av körning till och från Skottland
Det är lämpligt att du som resenär har god vana vid att köra motorcykel. Du ska kunna köra i grupp i tät trafik i ett högre tempo än vi har i Sverige. I Skottland kommer resan att gå på vägar med varierande kvalitet. Vi kör sträckor på motorvägar för att slippa köra igenom stadskärnor med allt det kan innebära. Resan kommer också att bjuda på ”single track roads,” vilket är enfiliga vägar med mötesplatser och störande moment som får och vid något enstaka tillfälle skotska kor som kallas longhorns. Bergen i Skottland är inte höga men bjuder vid några tillfällen på riktiga serpentinkurvor. Naturen är helt fantastisk och ibland kan det vara svårt att hålla ögonen på vägen. Skottland och dess vägar är snudd på designat för MC-körning. 

Deltagarens ansvar
Följande dokument måste medföras.
- Giltigt körkort och pass.  
- Bevis om reseförsäkring (genom hemförsäkring eller vid kortbetalning). 
- Försäkringskassans sjukförsäkringskort.
- Registreringsbevis i original 
- Försäkringsbesked MC, helst helförsäkring och grönt kort

Frågor?
Kontakta Frank Lindström på telefon 070-872 32 16 eller e-post. 

Vem är Frank Lindström?
Frank har varit guide på SMC-resor till Tyskland, Skottland och Norge. Han är pensionerad rörmokare som bor i Norrköping där han också är engagerad i SMC Östergötland som vägspanare med mera. Frank kör en Triumph Tiger.  Tillsammans med sin fru besöker han FIM-rallyt varje år och kör även någon mer resa i Europa.  På denna resa kommer Frank att visa sina favoriter i Skottland. Frank kör nästan hela året, så länge det inte är halt. 


Resrutten i Skottland är noga vald av guiden för maximala upplevelser!

Skottland är vackert så man blir tårögd


Resan går delvis på Whiskey Trail. 


Varning för får!


Missa inte chansen att besöka Military Tatoo i Edinburgh! Biljett bokas för alla som vill av guiden. Anmäl dig i god tid - många vill dit!


Dunnet Head