Dag för dag

2013-08-09

Dag 1: Avresa Arlanda

Efter månader av spänning och förväntan är dagen äntligen här!
Alla deltagare träffas vid incheckningen på Arlanda.
Kom ihåg: Kom till flygplatsen minst 3 timmar före avresa!
Flygningen till USA tar ca 12 timmar. Planen är bekväma och har ett stort utbud av mat, dryck och underhållning.
Efter ankomsten till flygplatsen i Orlando och när du hämtat ditt bagage möts du av en av våra glada guider i ankomstområdet. Sedan kör vi tillsammans till hotellet som ligger centralt nära staden. När alla har checkat in och gjort sig hemmastadda i sina rum samlas vi för ett välkomstmöte och lite förfriskningar, introduktion av alla deltagare och guider.
Under kvällen kommer vi att lära känna varandra. Vi träffas och äter middag tillsammans i sann amerikansk stil på BBKING’s Blues Club. Njut av kvällen !

Dag 2: Orlando - Kissimmee - Orlando

Gemensam resa i minibuss 1 tim.

När vi har ätit en amerikansk frukost samlas vi för ett informationsmöte där vi kommer att gå igenom vad som kommer hända under din vistelse i Orlando och på resan. Vi informerar även om säkerhetsrutiner och hur du kör i gruppen. Vi har också en genomgång om praktisk information och förberedelser angående uthämtning av motorcyklar / bilar.

Kom ihåg: Ta med en kopia på ditt kreditkort och körkort (båda sidor).

Efter mötet går vi och äter lunch på Pointe, ett center som ligger alldeles i närheten och som är fullt av restauranger och underhållning. Efteråt kör vi runt i området för att orientera oss lite. Vi kör ner till Kissimmee där vi stannar i Old Town. Om vi har tur kanske vi får se bilparaden som passerar genom staden vid denna tid. Vi äter middag på Logans Roadhouse – en klassiker!

Dag 3: Orlando - Homosassa

Vi börjar vårt äventyr med den Historiska östkusten! Vi samlas utanför hotellet för gemensam avresa till Eagle Ride, där vi hämtar ut cyklarna – nya modeller av Harley Davidson. Cykeln du har bokat för resan står redo och väntar på dig, och alla nödvändiga försäkringar ingår.

Kom ihåg: Kontrollera cykeln ordentligt för eventuella repor, skador, samt att det finns olja och bränsle i tanken – innan körning.

När alla är redo på cyklarna startar vi vår 400 mil långa resa. Orlando försvinner bakom oss när vi kör norrut för ett unikt äventyr fullt av backroads och andra roligheter! Vi tar det lugnt till en början så att alla får vänja sig vid körförhållandena och temperaturen. Vi börjar med att köra småvägarna till Webster där vi besöker USA’s största “Bike Swap”. Här kan du köpa de flesta motorcykeldelar, tillbehör eller souvenirer hos en av de många torghandlarna. Kom ihåg att pruta! Sedan fortsätter resan på fina motorcykelvägar till Sleepy Hollow där vi tar en paus och något kallt att dricka. Vi fortsätter vidare till Homosassa där vi kommer att åka airboat med Captain Russ Holiday.

Dag 4: Homosassa – Suwannee River

295 km, ca: 4.5 tim effektiv körning (körsträcka dag 3)

Vi lämnar Homosassa och kör till Don Garlits Drag Racing Museum som är en legend i dragracing sammanhang. Detta är rena julafton för dem som är intresserade av motorsport och racing. Sedan kör vi vidare och äter en tidig lunch på Gator Joe’s vid sjön Wear och njuter av både maten och utsikten. Vi fortsätter och gör sen ett stopp i Micanopy. Vi avslutar dagen med att köra till det vackra Suwanne River där vi kommer att övernatta. Här kan de som vill prova sina sångfärdigheter med karaoke.

Dag 5: Suwannee River – Augusta

420 km, ca: 5,5 tim effektiv körning (körsträcka dag 4)

Detta kommer att bli en lång dag med körning på backroads och småvägar. Vi kommer att köra hela dagen i fantastiska landskap genom hjärtat av Amerika.

Det blir flera stopp i småstäder och byar så att du kan uppleva den verkliga USA. Ha kameran redo, dagen kommer att vara full av tillfällen att ta underbara semesterbilder.

Dag 6: Augusta – Helen

500 km, ca: 7 tim effektiv körning (körsträcka dag 5)

Vi fortsätter vår resa på fina kurviga och roliga backroads. Denna dag kör vi “The Gauntlet”, en klassiker bland kända och populära mc-vägar. “The Gauntlet” beskrivs bäst med smeknamnet “133 miles of smiles” (214 km) Kryssa av det på din ”to do list” och kom ihåg att ta bildbevis. Slutstopp för dagen är en liten “tysk” stad som heter Helen. I oktober anordnas “Oktoberfest” i sann tysk anda, så det blir oompah-oompah och ölbägare för hela slanten! Då måste vi sjunga några ölvisor.

Dag 7: Helen – Deal’s Gap

328 km, ca: 5 tim effektiv körning (körsträcka dag 6)

Denna dag kommer vi använda till att köra i Nantahala naturreservat, det kommer att bli en dag med underbara naturupplevelser. Vi börjar dagen med att köra Russell Brasstown Scenic Byway till Cullasaja River Gorge. Sedan kör vi Ball Road innan vi fortsätter vidare på Cherohala Scenic Skyway. Vi gör ett stopp i naturen innan vi kör “Tail of the Dragon” österut till Deal’s Gap. I Deal’s Gap ska vi sova på ett bikerhotellet, på kvällen blir det grillning och trevlig samvaro tillsammans med motorcykelentusiaster från hela världen.

Dag 8: Deals Gap – Gatlinburg TN

197 km, ca: 4 tim effektiv körning (körsträcka dag 7)

Vi fortsätter att köra i det vackra landskapet av Great Smoky Mountains. Omgivningen är som taget från ett vykort. Vi börjar dagen med att köra till Wheels Through Time Museum som har USA’s största och bästa samling av veteranmotorcyklar. Vi äter lunch och spendera lite tid här. När vi fått upp blodsockret fortsätter vi genom underbara landskap på “Tail of the Dragon”, denna gång i västlig riktning. Vi kommer till Foothills Parkway som tar oss till vårt sista stopp för dagen, Gatlinburg. Gatlinburg är en mysig liten bergsby. Här sover vi och äter cowboymat.

Dag 9: Gatlinburg–Blue Ridge Parkway-Mt Airy

410 km, ca: 6 tim effektiv körning (körsträcka dag 8)

Njut! Vi har kommit till resans absoluta höjdpunkt! Denna dag kommer vi att köra på Blue Ridge Parkway. Vi börjar dagen med att köra Newfound Gap Road och gör ett par stopp innan vi börjar med resans höjdpunkt. Ha kameran i beredskap ! Detta kommer att bli en dag utöver det vanliga. Blue Ridge Parkway är känd för sina majestätiska vyer och underbara motorcykelvägar. Vi kör i ett behagligt tempo och försöker ta in de fantastiska erfarenheterna. Vi kommer att göra flera stopp för att kunna ta fantastiska semesterbilder. Vi äter lunch tillsammans längs med Parkway’en. Sen kör vi slutetappen i detta underbara naturreservat till Mt. Airy.

Obs! När vi kör den här turen i oktober är Mt. Airy värdar för årliga Country Western Bluegrass Festival som vi naturligtvis ska delta i. Dessa kvällar bjuder på många roliga och trevliga musikupplevelser.

Dag 10: Mt Airy – Aberdeen

262 km, ca: 3.5 tim effektiv körning (körsträcka dag 9)

Den här dagen avslutar vi vår körning i den spektakulära naturen och återvänder på slingrande och roliga backroads som tar oss hela vägen till Rockingham. Här arrangeras varje år i oktober AHDRA Harley Drag Racing, så detta blir ett obligatoriskt stopp (ca 3 timmar). Om du får möjligheten att uppleva äkta Harley dragracing så är det något du aldrig kommer att glömma. Något som vi absolut kan rekommendera! Efter att vi är färdiga med vårt stopp i Rockingham kör vi till den lilla mysiga staden Aberdeen.

Dag 11: Aberdeen – Myrtle Beach, NC

246 km, ca: 3 tim effektiv körning (körsträcka dag 10)

Vi kör mot kusten, solen och värmen! Vi passerar genom flera roliga småstäder och byar innan vi är tillbaka vid Atlantkusten. Vårt sista stopp för dagen är Myrtle Beach där vi kommer att tillbringa natten med utsikt över havet. Myrtle Beach är beläget i Horror county, men vi kommer att bo på ett motell utan spöken.

Dag 12: Myrtle Beach – Savannah, GA

459 km, ca: 6,5 tim effektiv körning (körsträcka dag 11)

Detta kommer att bli en nordisk dag med några historiska smaker. Vi kör in i landet igen och besöker småstäderna “Norway” och “Denmark”. Norway är en liten stad med bara ca 400 invånare och vi kör till “centrum” och besöker Town Hall. Vi fortsätter till staden Denmark, som också är en liten stad som har cirka 3.600 invånare. Vi äter lunch i Colombia. Sedan bär det av raka vägen till Savannah där vi kommer att övernatta. Vi äter en middag i Old Town Savannah , där finns det möjlighet att lära sig mer om den rika historian i denna stad.

Dag 13: Savannah, GA – San Augustin, FL

361 km, ca: 4 tim effektiv körning (körsträcka dag 12)

Vi lämnar det historiska Savannah och kör lite in i landet igen tills vi träffar på början av den legendariska Historic Pacific Highway A1A. Vi äter lunch innan vi startar ett nytt äventyr. Människor reser i ett ärende till östkusten för att köra på denna fantastiska motorcykelväg. Njut av åkturen!

Vi kör på A1A Historic Pacific Highway till San Augustin som är USA’s äldsta stad. San Augustin är också känd som <<First Coast>> och är strandby med ett rikt utbud av roliga aktiviteter.

Dag 14: San Augustin – Daytona «Biker» Beach

131 km, ca: 2 tim effektiv körning (körsträcka dag 13)

Vi fortsätter att köra på legendariska A1A Historic Pacific HWY. På vägen längs kusten stannar vi vid Flaggler Beach och ta en kall förfriskning på takterrassen på en äkta Bikerbar. Vi njuter av utsikten och mår gott i solen. Sedan är det raka vägen till världens mest berömda strand, Daytona “Biker” Beach.

Varje år arrangeras årets Biker event på Daytona Beach. Daytona Bike Week har blivit ett begrepp. Över 500.000 deltagare och cyklister reser vart år till världens största mc-träff. Det sjuder av liv på gatorna och det är aldrig tråkigt. Hela veckan är full av action på Destination Daytona, Iron Horse och Main street. Joyrides Oktober-resa kombineras med BikeOktoberfest, som är en mindre version av BikerWeek. På vår första dag i Daytona kör vi direkt till Destination Daytona och världens största Harley Davidson butik – Bruss Rossmeyer. Det kommer att finnas många möjligheter att låta reskassan komma till god användning.Vi tillbringar mycket tid på Destination Daytona och äter lunch innan vi kör till Iron Horse för att lyssna på musik och njuta. Sedan kör vi till Main street och åker i paraden tillsammans med andra bikers innan vi kör till hotellet för att checka in. Kvällen används till att uppleva det sjudande folkvimlet på Main street och vi går på “Bank & Blues” för att njuta av musiken.

Obs! Under BikeOktoberfest är det möjligt att stanna resten av dagen på Destination Daytona, så att vi har tillräckligt med tid att besöka alla utställare, njuta av musik och underhållning från scenen.

Dag 15: Daytona Biker Beach «Highlights»

Korta resor (körsträcka dag 14)

Vi tillbringar dagen med korta resor runt Daytona för att bli mer kända med området. Vi börjar med att köra Ormond Scenic Loop & Trail vilket är en ca: 20 km lång naturskön väg med spektakulära vyer och vägar. Sedan kör vi till den berömda racingbanan Daytona International Speedway där vi äter lunch. Obs!: Under BikeOktoberfest är det oftast flera olika racingtyper här och vi kommer naturligtvis få med oss dessa. På eftermiddagen kör vi tillbaka till Main street. Kvällen används till att uppleva det sjundande folkvimlet och alla aktiviteter som äger rum (barer, klubbar, utomhuskonserter). Viktigast av allt – att få uppleva paraden på Main Street. Garanterat en upplevelse som du sent kommer att glömma.

Dag 16: Daytona - Orlando

131 km, ca: 2 tim effektiv körning (körsträcka dag 15)

Vi närmar oss slutet av vårt östkust äventyr. Vi säger adjö till Daytona och kör mot Orlando. På vägen stannar vi vid Sopotnick s Cabbage Patch Bar i Volusia. Här kanske vi får se den berömda “kålbrottningen.” Efteråt kör vi på backroads förbi Hideaway Pub i Lake Harris. Vi kör också via Windermere, som är golfstjärnan Tiger Woods hemstad. Vi kör vidare på fina motorcykelvägar förbi Lake Monroe och Lake Jesup innan vi kommer till Orlando. Vi lämnar tillbaka motorcyklarna, tar av oss stövlarna och byter ut mc-klädernadrevet mot lättare sommarkläder. Vi tillbringar eftermiddagen och kvällen på Pointe som har ett överflöd av restauranger och nöjen. Här samlas vi för en avskedsmiddag och förbereder oss för hemresa.

Dag 17: Dag 17: Hemkomst Arlanda

Vi säger adjö till USA’s Historiska Östkust, backroads, BikeOktoberfest och reser hem.Gemensam avresa i buss till flygplatsen
Tack för en fin tur, allt kul vi fått uppleva tillsammans och hjärtligt tack för att du valde att resa med SMC &JoyRides.

Väl genomfört Östkust äventyr – Vi önskar dig en trevlig hemresa!

b

b

b

b

b

 

b