Norska favoriter för den yngre generationen 25 juni - 1 juli

2022-10-26

Om du är 35 år eller yngre och kör motorcykel, är intresserad av aktiv körning samt vill uppleva Norges storslagna natur är detta resan för dig. Kanske har du nyligen tagit MC-kort eller vill göra din första utlandsresa på motorcykel? Vi kör en vecka i Norge på asfaltsvägar och under den veckan kommer du att få se Norges vackraste vyer i form av bl.a. Rjukan, Lysebotn, Preikestolen, Aurland, Lærdal, Jotunheimen, Geiranger, Trollstigen och mycket, mycket mer.

Vårt mål är jämn könsfördelning – detta är en resa som passar kvinnor såväl som män. Resan vänder sig till dig som har en mindre semesterbudget då boendet består av stugor med 2-5 bäddar. Resan passar dig med A2-körkort och uppåt. I första hand vänder sig denna resa till SMC-medlemmar som är upp till 35 år gamla. I mån av plats kommer SMC-medlemmar över 35 år att beaktas.

Boka resan här

SMC Resevillkor

Läs mer om resan dag för dag

Resans profil

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-Körning och Natur.

Resans pris
Förare/Passagerare: 6 500 kr
Enkelrum: Finns ej på denna resa
Priset kan komma att påverkas av ändrade valutakurser. Vid större förändringar justeras priset med högst 10%.

I priset ingår:
Guidning
6 st. övernattningar i 2-5-bäddsstuga
Inträde till Dalsnibba
Bompeng

I priset ingår inte:
- Mat, fika, dryck
- Bensin
- Försäkringar
- Färjor 3 st

Boende/mat
Vi kommer att bo i flerbäddsstugor, så kallade hytter, med varierande standard men med god kvalitet. Till boendet behöver man ta med sig sängkläder. Lunch kommer vi att äta på restauranger längs vägen och alla middagar utom en kommer vi att kunna äta på eller i närheten av campingen. Varje dag kommer möjlighet till dusch att finnas och i stugorna finns möjlighet att laga egen mat på antingen kokplatta eller i ett komplett kök om någon så skulle önska.

Övrigt
Dagsetapperna är mellan 12 och 41 mil långa och vi kommer att stanna för bensträckare och fotopauser med jämna mellanrum. Tanken är att vem som helst med lämplig hoj ska kunna följa med på resan, varför vi kör i vettigt tempo och ser till att ingen hamnar på efterkälken. En av guiderna kommer att köra först och den andra kör sist för att hålla ihop gruppen.

Deltagarens ansvar
Giltigt körkort
Reseförsäkring (genom hemförsäkring eller genom kortköp)
MC-försäkring

Deltagarens förkunskaper
Du ska känna dig bekväm med att köra i motorvägsfart, 120 km/h, och på kurviga vägar. Vissa sträckor innehåller ett stort antal branta hårnålskurvor, dessa kan manövreras i låg hastighet om så önskas men man ska inte vara höjdrädd eller ha lätt för att få svindel.

Vi rekommenderar att du genomgår SMCs knixkurs före avresa för att få ut maximal upplevelse av resan.

Resan dag för dag

Frågor om resan
Besvaras av guiden Mathias Bauer e-post eller telefon 070-4274376

Våra guider
Johan Lindström är 31 år och bor i Falun med sambo och katt, är uppvuxen på motorcykel och började köra så snart han fick övningsköra för A-kortet. Han kör en  Triumph Tiger och en Honda Africa Twin 750. Johan har ett stort intresse av att köra på turer med andra människor, dels eftersom gemenskapen är stor, dels för att fortsätta utvecklas. Johan är utbildad MC-lärare och brinner för att lära ut, att få hjälpa andra att utvecklas och ta sig till nästa nivå, men jobbar nu som lastbilschaufför. Johan är en lättsam och en rolig knutte som gärna lägger in ett skämt här och där. Johan anser att det ska vara kul att köra hoj!

Mathias Bauer är 33 år och bor i Falun med sambo. Mathias började köra MC 2019 och tog A-kortet 2020 och är därmed den mest nybakade guiden i SMC Travel. Mathias kör en Yamaha Tenere 700 och då gärna på små grusvägar runt omkring Falun. Mathias jobbar på statlig myndighet och träffar gärna andra glada motorcyklister.

Johan och Mathias är SMC Travel yngsta guider.

Johan Lindström Mathias Bauer

Se filmer som en av våra deltagare gjorde under resan

Gruppbild vid Dalsnibba

På toppen av Dalsnibba, sen ner till Geiranger och upp igen

Färjepassage mot Preikestolen

Bensträckare vid Nedra Oscarshaug

Gruppbild vid Trollstigen

Gaustatoppen, resans första fjäll

En tidig morgon i Laerdal, ett av alla fantastiskt belägna boenden.

Skjervefossen, här stannar vi för en bensträckare under resans längsta etapp.

Dag tre blir en kortare dag på motorcykeln, vi passar då på att vandra upp för spektakulära Preikestolen