Dolomiterna 22-29/8

2010-01-13

För 5:e året. Mc-resa i norra Italien. Resan börjar i Helsingborg. Vi åker nattbiltåget till München från Hamburg. Vi kör bland annat i och omkring alpområdet  Sella Gruppe som är Dolomiternas mest spektakulära område. Under hela vistelsen kör vi upp och ner över många bergspass och på mycket varierande mc-vägar. Vi bor förutom biltåget på Hotell av god medelklass där Middag ingår i priset för resan.

För 5:e året. Mc-resa i norra Italien. Resan börjar i Helsingborg. Vi åker nattbiltåget till München från Hamburg. Vi kör bland annat i och omkring alpområdet Sella Gruppe som är Dolomiternas mest spektakulära område. Under hela vistelsen kör vi upp och ner över många bergspass och på mycket varierande mc-vägar. Vi bor förutom biltåget på Hotell av god medelklass där Middag ingår i priset för resan.

På morgonen den 22 aug. Vi tar oss över sundet, åker genom Danmark tar sen färja till Tyskland över Rödby–Puttgarden. Vi fortsätter på autobahn och småvägar genom ett grönt nord tyskland till Hamburg, Altona, där vi lastar motorcyklarna på nattbiltåget till München.

Åter på hojarna kör vi via Garmisch Partenkirchen till Österrike och Stubaier Alpen för att avsluta dagen i norra Trentino där vi övernattar.
Vi kör österut mot Val di Fiemme och Val di Cembra samt passerar flera berömda skidorter bland annat Cavalese och Castelio Molina di Fiemme där vi övernattar. Vi fortsätter därifrån med att köra upp till nordöstra Trentino och Viggo di Fassa där vi också övernattar.

Vi kör i och omkring alpområdet Sella Gruppe som är Dolomiternas mest spektakulära alpområde.
Under hela Trentino-vistelsen kör vi upp och ner över många bergspass och på mycket varierande mc-vägar, men mc-körningen i Sella-området bjuder på de högsta passen. Några av de berömda passen vi kör över är Passo Pordi, Passo Sella, Passo Campolongo, Passo Gardena och Passo Rolle.

Näst sista dagen vänder vi tillbaka och kör norrut in i Österike och genom Felbertauern tunneln. Vi passerar Kitzbuhel och Kufstein för att till kvällen komma till München och åter lasta motorcyklarna på nattbiltåget,för transport till Hamburg.

Sista dagen tar vi oss tillbaka till Sverige och Skåne tillsammans eller i egen takt.
För att få ut så mycket som möjligt av resan bör du ha god erfarenhet av mc-körning och stor lust att köra på kurviga och branta vägar. Ta med dig ett gott humör och glöm inte att ta med badkläder.

Vägval
Du har möjlighet att hela tiden köra med guide, men vill du köra på egen hand och ansluta till kvällen går det bra. Vi kör på allt från små, kurviga vägar till motorvägar.
Motorväg kör vi i huvudsak av tidsskäl mellan färjor och tåg. Dagsetapperna varierar mellan 20 och 40 mil; 40-milsetapperna är till och från tåg. Totalt beräknas vi köracirka 270 mil.

Mat och boende
I resan ingår i huvudsak del i dubbelrum på hotell eller pensionat av god standard. Frukost och middag ingår i samtliga hotellövernattningar. På tåget övernattar vi i fyra- eller femplatsers liggvagn. Du behöver inte ta med sovsäck eller liknande.

Kostnad
13.900 kronor för förare och motorcykel, 10.900 kronor för passagerare, varav 2000 kronor erläggs i anmälningsavgift för respektive deltagare.

Intresserad av att hänga med
Har du frågor, kontakta Örjan Andersson, på e-postadressen 0225-13497@telia.com, telefon till bostaden 0225-134 97 eller mobiltelefon 070-691 56 36, Mathias Fröjd mobiltelefon 070-6708320 e-postadressen mcfrojd@gmail.com
eller Elving Solli vid SMC Travel på telefon 0243-66970 (växel).

Länk till allmänna resevillkor

Kartorna visar vägen vi åkte respektive år och kan därför skilja på kommande resa.

Kartor från 2008

Kartor från 2009

Klicka för Bildgalleri

Fler Bildgallerier

2009 nr 3

2009 nr 2

2009 nr 1

2008 nr 2

2008 nr 1

-04 till -07


2009 forumet (ny tråd kommer)


Film från resan