Kurviga Andalusien, 19 - 25 oktober

Varför inte avsluta MC-säsongen sent på hösten? Du flyger på egen hand ner till Malaga där fem hela dagars härlig MC-körning på väldigt kurviga vägar i vackra Andalusien väntar. Vi bor i Torremolinos strax väster om Malaga och kör dagsturer med SMC-guider (Eller i egen regi om du så önskar då alla deltagare får gps-filer för turerna).

Vägarna är osannolikt underbara för mc-förare och vädret för det mesta mycket behagligt. Sammanlagd kommer vi att köra ca 100 mil på enbart asfalterade vägar. Är du van att köra med passagerare går det bra. Det går utmärkt att passa på att ta några extra semesterdagar i Malaga som har gott om både sevärdheter och prisvärda hotellrum. 

Boka resan här

SMC Resevillkor

Läs mer om resan dag för dag

Resans profil

Du är en erfaren motorcyklist. När din resa går på motorvägar behöver du kunna hålla den hastighet som motorvägen i landet du färdas i tillåter. Ibland är sträckorna vi kör långa att du behöver vara i en god fysisk form för att kunna köra säkert under längre tid.

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur

Resans pris:

Förare: 13 000 kr 

Passagerare: 9000 kr 

Enkelrumstillägg: 3500 kr 

Priset kan komma att påverkas av ändrade valutakurser. Vid större förändringar justeras priset med högst 10%. 


I priset ingår:

- Hyra av mc (normalt Yamaha MT07, Tracer 700 eller motsvarande*) i 5 dagar 

- Boende i minilägenhet (”studio") med 2 separata sängar i 6 dygn 

- Fri transfer Malaga Airport - Hotell Bajondillo t/r 

- GPS-filer samt översiktskarta på turerna 
- Två guider 


Tillägg för större MC:  

Yamaha MT09*/Tracer900*: €60 

Yamaha MT10*/Super Tenere*: €120 
BMW R1250GS, €180
 
* Obs: ovanstående är ett exempel på mc, guiden kommer att kontakta dig när det är dags att boka mc) 


I priset ingår inte: 

- Flyg till och från Malaga 

- Reseförsäkring för deltagare 

- Självriskeliminering mc 

- Måltider, bensin och personliga utgifter 

- Enkelrumstillägg 

- Tillägg för större MC 

- Personlig skyddsutrustning och hjälm

Resans upplägg i stort:

Du bokar din egen flygresa till Malaga Airport med senast ankomsttid kl 1600 på hotellet den 19 okt för en vecka i Spanien. Det går utmärkt att samtidigt passa på att ta några extra semesterdagar i Malaga före eller efter mc-resan som har gott om både sevärdheter och billiga hotellrum. SMC bokar motorcyklar och boende. Arrangerade dagsturer med SMC-guider, alternativt körning "i egen regi". GPS-rutter finns över de tänkta dagsturerna för deltagare som är intresserad. Större MC kan hyras mot tillägg.

Boende:

Hotel Bajondillo, ett större hotell bland övriga längs strandpromenaden och medelhavet i Torremolinos. Du bor i en minilägenhet (”studio”) med eget separat badrum, hall/pentry med enklare matlagningsmöjligheter (tex egen frukost), stort rum med 2 sängar, bord, stolar och fåtöljer, samt en balkong. 
På hotellet finns 2 restauranger. Hotellet har egen pool och havet finns inom ca 200 m räckhåll. Hotellet har egen gratis mc-parkering samt fri transfer till/från Malaga Airport. Staden:
Torremolinos, Från början en liten typisk fiskeby, men nu en turistort ihopväxt med den stora staden Malaga. Längs strandpromenaden vimlar det av olika restauranger. 500 m norrut återfinns den ursprungliga staden.

Motorcyklarna:
Som hyrestagare förbinder du dig personligen till att följa ingånget avtal med uthyraren utan inblandning av SMC. Du ansvarar personligen för den hyrda motorcykeln. Det finns olika sorters mc att hyra (se MotoMercado), guiden bokar efter samråd med dig den modell du önskar. Modellerna i storleksklassen 700 cc ingår i grundpriset, önskar du en dyrare mc då betalar du tillägget direkt på plats till uthyraren. Motorcyklarna är utrustade med topbox och försäkrade hos uthyraren. Vid uthyrningen registreras deltagarens kreditkort och självriskbeloppet reserveras. Om en deltagare orsakar skada på den hyrda motorcykeln ska vederbörande räkna med att krävas på beloppet av uthyraren. Självrisk vid en skada är fn max 1000€. En egen försäkring för självriskeleminering rekommenderas varmt.

Dagsturerna:

De planerade dagsturerna går endast på belagda vägar med mestadels mycket bra kvalitet, från smala till enstaka transporter på motorväg. Den gemensamma nämnaren är att det är MYCKET kurvigt. De flesta spanska vägarna är inte av ”serpentinkaraktär” som i Alperna utan följer bergssidorna med alla dess krumbukter. En grov uppskattning är att vi passerar ca 5000 kurvor i anpassad hastighet under veckan. Dessutom åker vi ofta på vägar som lutar uppför eller nedför. Och lutningen kan vara upp till 20%. När vi passerar mindre byar, kan det ibland vara trångt på vägen/gatan mellan husväggarna. Ovana förare kanske ska fundera lite över vad man tror man klarar av… 
 


Två guider medföljer. Finns det vid behov/intresse kan vi dela upp oss i två grupper. De guidade dagsturerna har körpass på högst en timme. Givetvis gör vi lämpliga fika- och lunchuppehåll under dagen. Vi stannar då och då och pausar för att ge möjlighet till fotografering mm när gruppen kan parkera säkert vid sidan av körbanan. Vi startar dagsturerna tidigast kl 08.00 och återkommer till hotellet mellan ca kl 16-17. Deltagare som vill, kan givetvis köra på egen hand och tar då själv ansvar för sin resa under dagen.

Deltagarens ansvarar för följande:

- Giltigt körkort, pass och/eller nationellt ID-kort 

- En giltig reseförsäkring 

- Kolla ditt reseskydd och avbeställningsförsäkring!

- Europeiskt sjukförsäkringskort

- Ev självriskeliminering på mc:n

- Flyg till och från Malaga. Kompletterande information:

När du anmält dig, kommer du att få mer detaljer om mc-körning i Spanien, samt en del praktiska saker från guiden. 
 


Frågor om resan:

Besvaras av Erik på telefon 0705 607838 eller e-post. 
 
 

Guider:
SMC:s guider på våra resor i södra Spanien är Erik Mårtensson och Ragne Gustafsson, två pensionerade officerare som har kört flera mc-resor tillsamman i Andalusien och även andra länder i/utanför Europa.  

Erik och Ragne i Andalusien

Otroliga vyer

Underbar utsikt

Vacker natur

Vita byar

Ingen trafik

Och heller inga potthål

Höga höjder

Härlig gemenskap

Fantastiska vägar

Många och härliga kurvor

Spektakulära vyer!

Fantastiska asfaltsvägar

Som är grusfria

Kan de bli bättre?

Den klassiska korkskruven utanför Malaga