Grussafari På gränsen dag för dag

2021-11-02

Detta är resplanen för Grussafari ”På Gränsen”. Reservation för ändringar beroende på väder och vind.

Vi träffas senast kl. 17.00 på Naturcamping Lagom i Gräsmark, för att bekanta oss med varandra och kl. 19.00 äter vi gemensam middag på närliggande Kalasmakeriet. Vi pratar igenom den kommande körningen och lite struktur inför kommande dagars äventyr.

Lördag 6 augusti
Vi äter frukost på vandrarhemmet kl. 08.00 där vi också fyller upp termosar o vattenflaskor. Kl. 09.00 påbörjar vi körningen åt sydväst på varierande underlag. Dagsetappen är cirka 30 mil och vi återvänder till Gräsmark vid 17-tiden. Vi äter även denna dag gemensam middag på närliggande Kalasmakeriet.

Söndag 7 augusti
Ännu en frukost på vandrarhemmet kl. 08.00. Sedan packar vi och är klara för avfärd mot Letafors Herrgård kl. 09.00. Vi kör en dagsetapp på cirka 30 mil och hinner under dagen även besöka en ”finngård” för att äta en värmländsk paradrätt och besöka ett intressant gårdsmuseum hos Tore Henriksson i Nyskoga.
Vi kommer fram till Letafors Herrgård vid 17-tiden och äter middag på plats som Nedergårdens Vilt o Natur levererar.

Måndag 8 augusti
Frukosten serveras på plats och sedan kör vi vidare mot Fattigskogens Vildmarksby. Det blir en körning på 33 mil, och dit anländer vi vid 17-tiden. Där väntar bastu, middag samt boende i timmerstugor.

Tisdag 9 augusti
Frukost serveras i Storstugan från 08.00, och tisdagen blir en körning där vi utforskar grusvägarna i området omkring Fattigskogen och Fredriksberg. Det blir cirka 35 mil utan packning eftersom vi återvänder till Fattigskogen på kvällen för ännu en trevlig kväll med god middag.

Onsdag 10 augusti
Efter frukost skiljs vi åt, men de som skall söderut och är sugna på mera äventyr är självklart välkomna att följa med guiderna en bit hemåt.

Letafors herrgård

Naturcamping Lagom

Kraftverksdamm

Bland stock och sten