Andalusien i Oktober, 21 – 27 oktober

2022-11-07

Varför inte avsluta MC-säsongen sent på hösten? Du flyger på egen hand ner till Malaga där fem hela dagars härlig MC-körning på väldigt kurviga vägar i vackra Andalusien väntar. Vi bor i Torremolinos strax väster om Malaga och kör dagsturer med SMC-guider (Eller i egen regi om du så önskar då alla deltagare får gps-filer för turerna). Vägarna är osannolikt underbara för mc-förare och vädret för det mesta mycket behagligt. Sammanlagd kommer vi att köra ca 100 mil på enbart belagda vägar. Är du van att köra med passagerare går det bra. Det går utmärkt att passa på att ta några extra semesterdagar i Malaga som har gott om både sevärdheter och prisvärda hotellrum.

Boka resan här

SMC Resevillkor

Läs mer om resan dag för dag

Reseprofil

Klicka här för att komma till beskrivningen för resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare: 13 000 kr
Passagerare: 9 000 kr
Enkelrumstillägg: 2 500 kr

Priset kan komma att påverkas av ändrade valutakurser. Vid större förändringar justeras priset med högst 10%.

Tillägg för större MC: 
Yamaha MT09/Tracer900: €50
Yamaha MT10/Super Tenere: €100


I priset ingår
- Hyra av mc (normalt Yamaha MT07, Tracer 700 eller motsvarande) i 5 dagar
- Boende i minilägenhet (”studio") med 2 separata sängar i 6 dygn
- Fri transfer Malaga Airport - Hotell Bajondillo t/r
- GPS-filer samt översiktskarta på turerna
- Två guider

I priset ingår inte
- Flyg till och från Malaga
- Reseförsäkring för deltagare
- Självriskeliminering mc
- Måltider, bensin och personliga utgifter
- Enkelrumstillägg
- Tillägg för större MC
- Personlig skyddsutrustning och hjälm

Resans upplägg i stort
Du bokar din egen flygresa till Malaga Airport med senast ankomsttid kl 1700 på hotellet den 21:a okt för en vecka i Spanien. Det går utmärkt att samtidigt passa på att ta några extra semesterdagar i Malaga före eller efter mc-resan som har gott om både sevärdheter och billiga hotellrum. SMC bokar motorcyklar och boende. Arrangerade dagsturer med SMC-guider, alternativt körning "i egen regi". GPS-rutter finns över de tänkta dagsturerna för deltagare som är intresserad. Större MC kan hyras mot tillägg.

Boende
Hotel Bajondillo, ett större hotell bland övriga längs strandpromenaden och medelhavet i Torremolinos. Du bor i en minilägenhet (”studio”) med separat badrum, hall/pentry med enklare matlagningsmöjligheter, stort rum med 2 sängar, bord, stolar och fåtöljer, samt en balkong.
På hotellet finns 2 restauranger. Hotellet har egen pool och havet finns inom ca 200 m räckhåll. Hotellet har egen gratis parkering samt fri transfer till/från Malaga Airport.

Staden
Torremolinos, Från början en liten typisk fiskeby, men nu en turistort hopväxt med den stora staden Malaga. Längs strandpromenaden vimlar det av olika restauranger. 500 m norrut återfinns den ursprungliga staden.

Motorcyklarna
Som hyrestagare binder du dig personligen till att följa ingånget avtal med uthyraren utan inblandning av SMC. Du ansvarar personligen för den hyrda motorcykeln. Vi kör i första hand på Yamaha mc, normalt MT07 eller Tracer 700, (se MotoMercado) men det går även att hyra några större modeller mot tillägg, då betalar du tillägget direkt på plats till uthyraren. Motorcyklarna är utrustade med topbox och försäkrade hos uthyraren. Vid uthyrningen registreras deltagarens kreditkort och självriskbeloppet reserveras. Om en deltagare orsakar skada på den hyrda motorcykeln ska vederbörande räkna med att krävas på beloppet av uthyraren. Självrisk vid en skada är fn max 1000€.

Dagsturerna
De planerade dagsturerna går endast på belagda vägar med mestadels mycket bra kvalitet, från smala till enstaka transporter på motorväg. Den gemensamma nämnaren är att det är MYCKET kurvigt. De flesta spanska vägarna är inte av ”serpentinkaraktär” som i Alperna utan följer bergssidorna med alla dess krumbukter. En grov uppskattning är att vi passerar ca 5000 kurvor i anpassad hastighet under veckan. Dessutom åker vi ofta på vägar som lutar uppför eller nedför. Och lutningen kan vara upp till 20%. När vi passerar mindre byar, kan det ibland vara trångt på vägen/gatan mellan husväggarna. Ovana förare kanske ska fundera lite över vad man tror man klarar av…

Två guider medföljer. Finns det vid behov/intresse kan vi dela upp oss i två grupper. De guidade dagsturerna har körpass på högst en timme. Givetvis gör vi lämpliga fika- och lunchuppehåll under dagen. Vi stannar då och då och pausar för att ge möjlighet till fotografering mm när gruppen kan parkera säkert vid sidan av körbanan. Vi startar dagsturerna tidigast kl 08.00 och återkommer till hotellet mellan ca kl 16-17. Deltagare som vill, kan givetvis köra på egen hand och tar då själv ansvar för sin resa under dagen.

Deltagarens ansvarar för följande:
- Giltigt körkort, pass och/eller nationellt ID-kort
- En giltig reseförsäkring
- Kolla ditt reseskydd och avbeställningsförsäkring!
- Europeiskt sjukförsäkringskort
- Ev självriskeliminering på mc:n
- Flyg till och från Malaga.
- Inga direktiv finns f n för COVID hantering

Kompletterande information
När du anmält dig, kommer du att få mer detaljer om mc-körning i Spanien, en del praktiska saker från guiden.

Frågor om resan
Besvaras av Erik på telefon 0705 607838 eller e-post.

SMC:s guider i Andalusien
SMC:s guider på våra resor i södra Spanien är Erik Mårtensson och Ragne Gustafsson, två pensionerade officerare som har kört flera mc-resor tillsamman i Andalusien och även andra länder i/utanför Europa. 


Erik Mårtensson och Ragne Gustavsson

Kurvorna i Andalusien är många och härliga!

Utsikten är svårslagen

Bara kurvor!

 

Spektakulära vyer!

Vacker natur

Vita byar

den berömda ”korkskruven” utanför Malaga

Det är inte mycket trafik på vägarna

Bygränder