Kullar, Berg och Alper 2023 - 2 September – 17 September

2022-10-26

Detta är en resa med mycket MC-körning där landskapet är största upplevelsen med några sevärdheter längs vägen. Rutten är lagd så att vi så snart det är rimligt viker av autobahn för att köra bland kullar, berg och alper.

Där är vägarna krokigare, vyerna vidare och maten mer rejäl. Resan börjar och slutar i Trelleborg. Vi kör en del i Tyskland men mest i Frankrike. Frankrike är ett lite bortglömt men underbart MC-land! Vi bor enkelt men civiliserat. Även om vi inte går på stjärnkrogar så lär det inte gå någon nöd på oss. Fransoserna tar mat och vin på blodigt allvar och tyskarna stoppar korv och brygger öl på traditionellt vis.

Boka resan här

SMC Resevillkor

Läs mer om resan dag för dag.

Resans profil

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur

Resans pris
Förare: 19 000 kr
Passagerare: 17 000
Enkelrum: Ordnas bara i undantagsfall och mot tillägg.
Priset kan komma att påverkas av ändrade valutakurser. Vid större förändringar justeras priset med högst 10%.


Ingår i resans pris:
- Färja med tvåbäddshytt Trelleborg - Travemünde t o r
- Boende i tvåbäddsrum / dubbelrum
- Frukost alla dagar
- Middag två dagar (ej dryck).
- Guide och GPS-rutter

Ingår ej i resans pris:
- Bensin
- Övriga måltider
- Inträden
- Rhen-färjor
- Eventuell parkering

Allmänt om resan
Den här resan handlar väldigt mycket om MC-körning på roliga vägar med vackra vyer. Färden går genom flera fina regioner men vi fördjupar oss inte i någon utan gör mer en sorts ”road trip” där vägen i stort sett är målet. Jag hoppas att efter resan skall ni också undra varför det inte talas mer om Sauerland, Alsace, Jura, Vercors och Franska Alperna i svenska MC-kretsar.

De flesta dagarna kommer det att finnas möjlighet att köra i mindre grupper, detaljerade GPS-rutter ingår i resan. På så sätt blir det enklare att stanna där man vill och få köra i ett tempo som passar.

Körningen på resan är inte avancerad men en del vägar är smala. Hårnålskurvor och svindlande höjder blir det givetvis eftersom vi kör i bergiga trakter. Grusvägar skall inte förekomma och guiden håller ett lugnt, kanske långsamt, tempo.Eftersom dagarna tar slut alldeles för fort blir det tvunget att köra en hel del motorväg i de plattare delarna av Tyskland. Detta kan vara en resa för den som tvekar att ge sig av på egen hand eller som tror att Frankrike är krångligt.

Det är möjligt att genomföra resan på vilken MC som helst som klarar motorvägsfart (150 km/h vid omkörning), är tillförlitlig och någorlunda bekväm på långa etapper. Solo eller med passagerare går lika bra.

Specifikt att tänka på inför resan
Det är önskvärt att ha GPS-utrustning som kan användas under färd och ett minimikrav att ha GPS t ex i mobiltelefon.

Deltagarnas ansvar
- Giltigt covidpass om sådant efterfrågas.
- Giltigt pass eller nationellt ID-kort
- Europeiskt sjukförsäkringsintyg, beställs hos försäkringskassan
- Reseförsäkring
- MC-försäkring, helst hel och gärna grönt kort
- Registreringsbevis i original
- Giltigt körkort

Frågor om resan
Kontakta guiden Ole Holmblad, telefon 070 794 61 77, e-post

Vår guide bland kullar, berg och alper
Ole Holmblad från Göteborg, född 1955, har kuskat runt på MC-semester lite varstans i Europa i många år. I bagaget finns tidigare insatser som MC-instruktör, ett par år som guide för grussökande SMC:are i alperna, en OK engelska, knackig tyska och några spridda ord franska (men det brukar lösa sig).Ole ser fram emot att dela upplevelserna längs goa vägar, i vackra landskap och på frestande värdshus med ett nytt gäng nyfikna motorcyklister.

Vår guide Ole Holmblad


Bourne-ravinen


Col d'Izoard


Combe Laval


God lokal delikatess


Som en spegel


Rastplats i Jura


Vägarna går genom spektakulär natur