Dolomiterna 7 - 14 juni 2009

2008-11-25

Körning på härliga Alpvägar. Biltåg, fem hotellnätter. I norra Italien kör vi huvudsakligen i och omkring alpområdet Gruppo di Brenta med välkända orter som Madonna di Campiglio och Riva del Garda. Vi besöker också den lilla autentiskt, medeltida staden Canale. Vi fortsätter mot nordöstra Trentino och Viggo di Fassa. Vi kör i och omkring alpområdet Sella Gruppe som är Dolomiternas mest spektakulära alpområde.

Mc-resa i Trentino i norra Italien

Resan börjar i Helsingborg på morgonen den 7 juni. Vi tar  oss över sundet, åker genom Danmark tar sen färja till Tyskland över Rödby–Puttgarden. Vi fortsätter på autobahn och småvägar genom ett försommar grönt nord tyskland till Hamburg, Altona, där vi lastar motorcyklarna på nattbiltåget till München. Åter på hojarna kör vi via Garmisch Partenkirchen till Österrike och Stubaier Alpen för att avsluta dagen i norra Trentino. De två första nätterna bor vi på samma hotell i nordvästra Trentino och kör då huvudsakligen i och omkring alpområdet Gruppo di Brenta och passerar välkända orter som Madonna di Campiglio och Riva del Garda. Vi besöker också den lilla, autentiskt medeltida staden Canale.

Vi kör österut mot Val di Fiemme och Val di Cembra samt passerar flera berömda skidorter bland annat Cavalese ochCastelio Molina di Fiemme där vi också övernattar en Natt.

Vi fortsätter därifrån med att köra upp till nordöstra Trentino och Viggo di Fassa där vi övernattar två nätter på samma hotell. Vi kör i och omkring alpområdet Sella Gruppe som är Dolomiternas mest spektakulära
alpområde.

Under hela Trentino-vistelsen kör vi upp och ner över många bergspass och på mycket varierande mc-vägar, men mc-körningen i Sella-området bjuder på de högsta passen. Några av de berömda passen vi kör över är Passo Pordi, Passo Sella, Passo Campolongo, Passo Gardena och Passo Rolle.

Näst sista dagen vänder vi tillbaka och kör norrut in i Österike och genom Felbertauern tunneln. Vi passerar Kitzbuhel och Kufstein för att till kvällen komma till München och åter lasta motorcyklarna på nattbiltåget, för transport till Hamburg.

Sista dagen tar vi oss tillbaka till Sverige och Skåne tillsammans eller i egen takt. För att få ut så mycket som möjligt av resan bör du ha god erfarenhet av mc-körning och stor lust att köra på kurviga och branta vägar. Ta med dig en bra karta över nordöstra Italien och glöm inte heller att ta med badkläder.

Vägval

Du har möjlighet att hela tiden köra med guide, men vill du köra på egen hand och ansluta till kvällen går det bra. Vi kör på allt från små, kurviga vägar till motorvägar. Motorväg kör vi i huvudsak av tidsskäl mellan färjor och tåg. Dagsetapperna varierar mellan 20 och 40 mil; 40- milsetapperna är till och från tåg. Totalt beräknas vi köra cirka 270 mil.

Mat och boende

I resan ingår i huvudsak del i dubbelrum på hotell eller pensionat av god standard. Frukost och middag ingår i samtliga hotellövernattningar. På tåget övernattar vi i fyra- eller femplatsers liggvagn. Du behöver inte ta med sovsäck eller liknande.

Kostnad

11950kronor för förare och motorcykel, 9985 kronor för passagerare, varav 2 000 kronor erläggs i anmälningsavgift för respektive deltagare.

Intresserad av att hänga med

Har du frågor, kontakta Örjan Andersson, på  e-postadressen 0225-13497@telia.com, telefon till bostaden 0225-134 97 eller mobiltelefon 070-691 56 36, Mathias Fröjd mobiltelefon 070-6708320 e-postadressen mcfrojd@gmail.com eller Elving Solli vid SMC Travel på telefon 0243-66970 (växel).

 dolomiterna_information_2009.pdf

Länkar till Reseberättelser!

 2008_dolomiterna_tur_och_retur.pdf
 2008_resa_med_smc_till_dolomiterna.pdf
 Reportage i McFolket.pdf

 

Kartorna visar vägen vi åkte respektive år och kan därför skilja på kommande resa.

Dolomiterna


2009 nr 3

2009 nr 2

2009 nr 1

2008 nr 2

2008 nr 1

-04 till -07


Klicka på bilden