Rumäniens dolda skatter 29 augusti – 13 september

2019-11-13

Vi upprepar vår succéresa med många upplevelser av både historia och natur i en del av Östeuropa som är okänd för många. Efter färjan Karlskrona-Gdynia kör vi genom Polen, Slovakien och Ungern för att efter 3 dagars körande anlända i norra Rumänien. Maramures, vårt första besöksmål, är ett område där människor har bevarat mycket av gamla traditioner. Den är känd för den glada kyrkogården i Sapanta, mycket vackra träkyrkor och god mat. Vi besöker Draculas födelsestad Sighisoara och om så önskas även Draculas slott i Bran. Vi kör Transfågarasan och Transalpinan två av Europas vackraste vägar. På vägen hem övernattar vi i Slovakien och Polen. Detta är vår allra längsta resa, cirka 500 mil, och den är lämplig för dig som har kört mycket MC. Resan har långa dagsetapper och många av vägarna i bergen är branta och har tuffa serpentiner

Boka resan här Boknignen för denna resa öppnar måndag 9 december 14.00

SMC resevillkor

Resan dag för dag

Resans profil

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare: 14 100 kronor
Passagerare: 13 100 kronor
Enkelrum: Kolla med guiderna om möjlighet finns

I priset ingår
- Färja Karlskrona – Gdynia tur och retur inklusive boende i fyrbäddshytt, MC, middag och frukost
- Motorvägsavgifter i Polen och Ungern
- Tretton nätter i dubbelrum på hotell eller pensionat inklusive frukost. 
- Guidning
-Tolk till/ från rumänska på de olika severdheter där inte engelsk guide eller förklaringar finns

I priset ingår inte
- Övrig mat och dryck
- Bränslekostnad
- Inträde till bad, sevärdheter och utflykter
- Försäkringar 

Resan och körvana
Detta är vår resa med längst körsträcka. Den innehåller allt; vacker natur, god mat, stora sevärdheter och dolda platser i miljöer dit turister sällan kommer. God MC-vana krävs av deltagarna samt god vana att köra i grupp. I resan ingår långa dagsetapper på motorväg och körning i tät stadstrafik. Många av vägarna i bergen är branta och har tuffa hårnålskurvor. De långa sträckorna och dagsetapperna är främst på väg till Rumänien och på resan tillbaka. I Rumänien är det kortare men mer krävande dagsturer. En Knix-kurs innan avresan rekommenderas varmt!


Vacker natur utlovas på resan

Resan dag för dag

Deltagarens ansvar
- Giltigt körkort tas med.
- Medtag pass eller nationellt ID-kort.
- Medtag bevis om reseförsäkring (genom hemförsäkring eller vid kortbetalning).
- Försäkringskassans sjukförsäkringskort.
- Registreringsbevis i original
- MC-försäkringsbevis (grönt kort)

Frågor om resan
Guiderna svarar på frågor om resan.
Ronny Jansson, telefon:  070-575 0791, E-post
Ana Jansson, telefon: 0760-193 302 E-post

Våra guider på resan Rumäniens dolda skatter 
Ronny Jansson är född och uppvuxen i Uppland och är 54 år gammal. Han har ett genuint intresse för fordon och tog därför MC-körkort vid 16 års ålder. Ronny jobbar som busschaufför och körde hjälpsändningar ideellt till Rumänien två gånger om året mellan 1990 - 1995. 1993 gjorde Ronny en resa på MC till Rumänien då han friade till Ana. Han körde under många år en Honda CB 650 men har nu bytt upp sig till en Honda Pan European.

Ana Jansson är född och uppvuxen i Deva, Rumänien. Hon flyttade till Sverige 1996 och är utbildad sjuksköterska. Ana har bland annat jobbat på akuten i Uppsala, nu jobbar hon som specialistsjuksköterska i anestesi på en öron-näsa hals operationsavdelning i Uppsala.Ana älskar att resa, köra motorcykel, läsa böcker och jobbar ideelt för en hjälporganisation som bland annat är involverade i ett projekt för att hjälpa romer i hennes hemstad, Deva. När Ana bodde i Rumänien reste hon runt i landet en hel del, vandrade i bergen och upptäckte många vackra platser som Ana gärna visar och berättar mer om. Hon kör en BMW 650 CS men Rumänien kommer Ana att visa från Ronnys bönpall. Hon vill visa er platser i Rumänien dit inga utländska turister annars hittar. 

Ronny och Ana har fyra gemensamma barn: 21, 18, 18 och 17 år. Så länge barnen var små har det mest varit bilresor genom Europa. Senaste tre åren har det blivit många mil på motorcykeln både privat och som guide för SMC till Rumänien och Nya Zealand. På den här resan vill de visa er sina favoritställen i Polen, Slovakien och Rumänien. 

Våra guider Ronny och Ana

Transfăgărășan - Känd som en av världens vackraste vägar

Det kungliga slottet

Vackra slott finns det gott om

På de minsta vägarna kan vi träffa på det lokala djurlivet

I Rumänien kommer vi att besöka många sevärdigheter

Fikastopp

Bensträckare i den vackra Rumänska naturen