Rumäniens dolda skatter 2-17 september - Ändrat datum

2022-11-02

Rumänienresan har blivit en mycket uppskattad resa med många upplevelser av både historia och natur i en del av Östeuropa som är okänd för många. Efter färjan Karlskrona-Gdynia kör vi genom Polen, Slovakien och Ungern för att efter tre dagars körning anlända till norra Rumänien. Maramures, vårt första besöksmål, är ett område där människor har bevarat mycket av gamla traditioner.

Den är känd för den glada kyrkogården i Sapanta, vackra träkyrkor och god mat. Vi besöker Draculas födelsestad Sighisoara som är den äldsta bebodda borgen i Östeuropa. Vi kör Transfågarasan och Transalpina, två av Europas vackraste vägar som tar oss högt upp på bergstoppar. På vägen hem övernattar vi i Slovakien och Polen. Detta är vår allra längsta resa, cirka 500 mil. Den är lämplig för dig som har kört mycket MC, har erfarenhet av att köra i grupp och kan köra långt och länge i högt tempo.

 

Boka resan här

SMC Resevillkor

Läs mer om resan dag för dag.

Resans profil

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare: 16 000 kr
Passagerare: 15 000 kr
Enkelrum: Kolla med guiderna om möjlighet finns
Priset kan komma att påverkas av ändrade valutakurser. Vid större förändringar justeras priset med högst 10%.I priset ingår
- Färja Karlskrona – Gdynia tur och retur inklusive boende i tvåbäddshytt, MC, middag och frukost
- Motorvägsavgifter i Polen och Ungern
- Tretton nätter i dubbelrum på hotell eller pensionat inklusive frukost
- Guider
- Tolk till/ från rumänska på de olika sevärdheter där inte engelsk guide eller förklaringar finns

I priset ingår inte
- Övrig mat och dryck
- Bränslekostnad
- Inträde till bad, sevärdheter och utflykter
- Försäkringar

Resan och körvana
Detta är vår resa med allra längst körsträcka. Den innehåller allt; vacker natur, god mat, stora sevärdheter och dolda platser i miljöer dit turister sällan kommer. God MC-vana krävs av deltagarna samt god vana att köra i grupp. I resan ingår långa dagsetapper på motorväg och körning i tät stadstrafik. Många av vägarna i bergen är branta och har tuffa hårnålskurvor. De långa sträckorna och dagsetapperna är främst på väg till Rumänien och på resan tillbaka. I Rumänien är det kortare men mer krävande dagsturer. En Knix-kurs innan avresan rekommenderas varmt! Vacker natur utlovas på resan.

Deltagarens ansvar
- Giltigt körkort
- Giltigt pass eller nationellt ID-kort.
- Bevis om reseförsäkring (genom hemförsäkring eller vid kortbetalning) kolla reseskydd.
- Försäkringskassans sjukförsäkringskort.
- Registreringsbevis i original
- MC-försäkringsbevis (grönt kort)

Frågor om resan
Guiderna svarar på frågor om resan.
Ronny Jansson, telefon: 070-575 0791, E-post
Ana Jansson, telefon: 0760-193 302 E-post

Våra guider på resan Rumäniens dolda skatter
Ronny Jansson är född och uppvuxen i Uppland och är 57 år gammal. Han har ett genuint intresse för fordon och tog därför MC-körkort vid 16 års ålder. Ronny jobbar som busschaufför och körde hjälpsändningar ideellt till Rumänien två gånger om året mellan 1990 - 1995. 1993 gjorde Ronny en resa på MC till Rumänien då han friade till Ana. Han körde under många år en Honda CB 650 men har nu bytt upp sig till en Honda Pan European.

Ana Jansson är född och uppvuxen i Deva, Rumänien. Hon flyttade till Sverige 1996 och är utbildad sjuksköterska. Ana har bland annat jobbat på akuten i Uppsala, nu jobbar hon som specialistsjuksköterska i anestesi på en öron-näsa hals operationsavdelning i Uppsala. Ana älskar att resa, köra motorcykel, läsa böcker och jobbar ideellt för en hjälporganisation som bland annat är involverade i ett projekt för att hjälpa romer i hennes hemstad, Deva. När Ana bodde i Rumänien reste hon runt i landet en hel del, vandrade i bergen och upptäckte många vackra platser som Ana gärna visar och berättar mer om. Hon kör en BMW 650 CS men Rumänien kommer Ana att visa från Ronnys bönpall. Hon vill visa er platser i Rumänien dit inga utländska turister annars hittar.

Ronny och Ana har fyra gemensamma vuxna barn. Så länge barnen var små har det mest varit bilresor genom Europa. Men, de senaste åren har det blivit många mil på motorcykeln både privat och som guide för SMC till Rumänien och Nya Zealand. På den här resan vill de visa er sina favoritställen i Polen, Slovakien och Rumänien.

Ronny och Ana på väg


Transalpinan anses vara en av Europas bästa körvägar

Även Transfăgărășan är en av Europas bästa körvägar

Fikastopp i Rumänien

Utanför ett av våra boenden

Förväntansfulla resenärer inför avresa mot Rumänien

Fikastopp på ett gammalt torg

Bensträckare med fantastisk utsikt

Gruppbild utanför kyrka

Högsta punkten på Transaplina