Best of Route 66 31/7-9/8

2010-01-13

Turen startar i Denver, Colorado och avslutas i Los Angeles, Kalifornien. Vi har plockat ut de klassiska ställena och de bästa hojvägarna. Självfallet gör vi en rad avstickare, både till Grand Canyon och det natursköna Sedona. Med på turen är vår guide Claus Diseth som kan det här området som sin egen ficka. Du kan helt koncentrera dig på njutningen av bra kamratskap, härliga hojvägar och naturupplevelsen.

Dag 1. Vi kommer till Denver på eftermiddagen lokal tid. Denver är omgiven av en storslagen natur med Klippiga Bergen mindre än en timme bort. Några av stadens sevärdheter är Coors bryggeri, Denver Art Museum och ett rikt kulturliv.

Dag 2. Efter en tidig frukost är det dags att hämta våra Harley-Davidsons på MC-uthyrningen. Dagens tur går i huvudsak på motorväg tills vi kommer till Taos, en stad som varit bebodd av indianer i över 1000 år. Taos blev känt som konstnärsstad så tidigt som 1915. Norr om staden ligger flera pueblos, som är små landsortsstäder från 1300-talet. Toby’s restaurang serverar New Mexicos största matportioner, så här är det inga problem att bli mätt.

Dag 3. Efter frukost kör vi till Taos Pueblo. På väg dit passerar vi Rio Grande George Bridge med en fantastisk utsikt och ett vackert landskap på vägen till Taos Pueblo. På förmiddagen kör vi vidare mot Santa Fe, via highway 68 in på väg 518 . Färden går genom ett varierat landskap innan vi kommer till en av USAs äldsta och vackraste städer med en fantastisk stadsdel som är från 1600-talet. En rundtur i den gamla stadsdelen är ett måste, samt ett besök på något av stadens alla museum. Santa Fe har vid flera tillfällen utsetts till USA:s bästa ressmål. En middag på Coyote Cafe rekommenderas.

Dag 4. Vi fortsätter videre söderover mot Albuquerque som är New Mexicos största stad. Vi kör över Rio Grande ut i ett öppet landskap vidare längs Cibola natonalpark mot en av de mest kända städerna längs Route 66, Gallup. Staden har behållt mycket av ”Route 66 atmosfären” och har varit ett viktigt handelsområde för indianerna i området. Staden är även känd som knutpunkt för järnvägstrafiken mellan öst och väst. El Rancho Hotell som är byggt på 1920-talet är också värt ett besök.

Dag 5. Gränsen mot Arizona är nästa mål. Vi kör videre genom den ”förstenade” skogen innan vi kommer til Holbrook, som bland annat är känt för Wigwam hotell och att Ponyexpressen hade ett stopp här. Vi fortsätter vidare till Winslow som bland annat Eagels har sjungit om. En lunch vid Miss Zips kanske. Sedan är det Williams som är vårt mål för de nästa 2 nätterna. En middag på den klassiska dinern Twisters på huvudgatan, är absolut att rekommendera.

Dag 6. Vi kör från Williams till Grand Canyon. Det finns också möjlighet att ta ångtåg med cowboyinslag från Williams. Då har man drygt två timmar på sig vid Grand Canyon. Om du åker hoj dit har du större delen av dagen på dig vid Grand Canyon innan du återvänder till Williams.

Dag 7. Fortsättningen går vidare västerut mot Route 66 hjärta. Kingham är ett känt stopp ända sedan 20-talet. Idag är staden en knutpunkt för vägtrafiken. Flera äldre byggnader är idag omgjorda till kafeer, affärer och gallerier. Vi fortsätter vidare mot gruvstaden Oatman som också är känt för sina många åsnor som vandrar runt i staden. Oatman ser ut som en westernstad skall göra, med en och annan revolverduell mellan cowboyer.  Vi åker vidare till Nevada och staden Laughlin.

Dag 8. Vi närmar oss avslutningen på resan. Vi kör in i Californien och  Mojaveöknen och fortsätter mot San Gabriel-bergen innan vi kommer till Victorville på eftermiddagen.

Dag 9. Efter ännu en god frukost forsätter vi mot slutmålet för Route 66. Staden Santa Monica är en pärla som ligger som en liten oas utanför Los Angeles. Vi lämnar tillbaks hyrhojarna och drar vidare till hotellet i hjärtat av Santa Monica.

Dag 10. Avresedagen kan man kanske ta turen till Beverly Hills, Venice Beach eller Hollywood innan återresan till Sverige på eftermiddagen.

Dag 11. Vi anländer till Arlanda för vidare färd hemåt.

Pris: Förare 31 500  kronor inklusive hyra av motorcykel.  Passagerare 20 500 kronor

Allt detta INGÅR i resans pris:
-Flygresa tur/retur Stockholm – USA
-Motorcykel i åtta dagar med fri körsträcka och två till tre packväskor.
-Välj mellan HD Road King, HD Electra Glide eller HD Sportster.
-Flygplatsavgifter.
-Övernatting i dubbelrum. Som regel med frukost.
-Transport till och från flyg och MC-uthyrning i USA.
-Standardförsäkring för motorcyklar.
-Norsk reseledare.

Detta ingår INTE i resans pris:
-Avbeställningsförsäkring och egen försäkring. (Kolla med ditt försäkringsbolag)
-Måltider (lätt frukost oftast inkluderat)
-Bensin, självrisk på hyrmotorcykel.

Har du frågor, kontakta SMC Travel på telefon 0243-66970 eller smc@svmc.se

Länk till allmänna resevillkor

Klicka för bildgalleri