MC-resa till Baltikum 8 – 17 juli

2015-11-06

I samarbete med VincentResor kan du få resa till våra grannländer i öster. Baltikum tillhör våra närmaste grannar men ofta känner vi inte till förhållandena där. Här är länder som genomgår en fantastisk utveckling och numera med-lemmar i EU. Vägarna går i huvudsak i tämligen platta områden men naturen är skiftande och bitvis väldigt vacker. Underlaget är idag minst lika bra som i Sverige. Att få lära känna sina grannländer och uppleva deras vardag är en fin upplevelse. Vi besöker Polen, Litauen, Lettland och Estland.

Boka resan här. 

Pris
Förare  13 950 kronor
Passagerare  11 950 kronor

I priset ingår

  • Frukost alla dagar
  • Alla måltider med en måltidsdryck utom på färjan till Polen och Stockholm samt lunch dag 6 och middag dag 7
  • Kaffe med macka vid välkomstinformationen i ett konferensrum på färjan
  • Alla utflykter och entréavgifter som står i programmet
  • Boende i dubbelrum
  • Färjebiljett med sovkupé (dubbelrum)
  • Guide

SMC Resevillkor

Resan dag för dag

Fredag 8 juli dag 1
Vi tar färjan från Karlskrona 19:00 till Gdynia i Polen med ankomst 7.30. När vi gått på båten träffas vi för en välkomstinformation i ett konferensrum. Kaffe och macka ingår. På båten har vi del i dubbelrum. Frukost på båten. 

Lördag 9 juli dag 2 23 mil
Här har vi startsträckan. Vi styr färden mot Bartoszyce nära gränsen till Ryska Kaliningrad. Bartoszyce är vänort till Emmaboda och där väntas en kväll tillsammans med den lokala MC-klubben.

Söndag 10 juli dag 3 18 mil
Vi kommer att köra med den lokala MC-klubben i omgivningarna där vi först besöker en borg, sedan en kyrka och lyssnar på en annorlunda orgelkonsert. Vi besöker också Hitlers högkvarter "Rävlyan" där Hitler blev utsatt för ett bomattentat.

Måndag 11 juli dag 4 29 mil
Vi åker till Kaunas, en av Litauens gamla  historiska städer, där vi bor centralt i gamla stan.

Tisdag12 juli dag 5  24 mil
Idag blir det en färd till Klaipeda en vacker stad belägen vid kusten. Färden går längs den vackra vägen som följer floden Nemunas. Den bildar en 10 mil lång gräns till Kaliningrad.

Onsdag 13 juli dag 6
Idag har vi ingen planerad körning utan dagen är till för egna utflykter. Om någon ändå vill köra i grupp tar vi er ut på Kuriska näset och dess nationalpark samt gränsstationen till Kaliningrad (Ryssland). Här finns också tillgång till härliga badstränder. Sen eftermiddag besöker vi ett lokalt ölbryggeri med guidad tur och ölprovning. Bryggeriet ligger på gångavstånd från hotellet.

Torsdag 14 juli dag 7  30 mil
Vägarna bär nu till Lettlands huvudstad Riga. På vägen besöker vi en mytomspunnen plats kallad Korskullen med över en miljon kors. Vi bor centralt i gamla staden. Ingen gemensam middag. Eftermiddagen och kvällen är till för egna stövtåg i den vackra staden där massor av sevärdheter ligger på gångavstånd.

Fredag 15 juli dag 8 29 mil
Sista övernattningen blir i Haapsalu i Estland.
Eftermiddagen ledig för strövtåg i staden där det vanligtvis är marknader och olika musikaktiviteter. 

Lördag 16 aug dag 9  10 mil
Haapsalu ligger i ett gammalt svenskområde och vi ska besöka ett museum som skildrar  svenska fiskarnas liv. Därefter åker vi en kortsträcka till färjan i Tallinn som avgår 18.00.

Sön 17 aug dag 10
Ankomst till Stockholm, Värtahamnen kl 10.15

Deltagarens ansvar
- Kontrollera att du har en giltig reseförsäkring som täcker läkarbehandling utomlands.Ta med dig ditt reseförsäkringsbevis och europeiskt sjukförsäkringskort  på resan.
- Giltigt körkort, pass och/eller nationellt ID-kort
- Helförsäkring på din MC och försäkringsbrev
- Registreringsbevis i original  

Arrangör
Resan är ett samarbete med VincentResor och guide är Vincent Engström. SMC har haft ett samarbete med företaget och guiden under många år och hans resor har alltid varit mycket uppskattade.  Företagets hemsida.

Frågor kring resan
Kontakta Vincent Engström, telefon:  070-593 90 33 eller e-post. 

'