På två hjuli Alperna, dag för dag

2016-11-01

Så här ser resplanen ut. Smärre förändringar kan ske då bokningar ligger långt fram i tiden.

Söndagen 16 juli
Dag 1 startar vi från Göteborg med Stena Line till Kiel. Vi äter en gemensam välkomstmiddag och planerar resan ner till Heiligenblut. 

Måndag 17 juli
 Dag 2 kör vi ned till Harz och vår första övernattning i Tyskland. Här bor vi på Hotel Stubenberg i Quedlingburg, dagens etapp ca 42 mil.

Tisdag 18 juli 
Dag 3 kör vi vidare till Arnstein som ligger ganska nära Bamberg. Här bor vi på Gasthof Frankenhöhe i Arnstein, dagens etapp ca 26 mil.

Onsdag 19 juli  
Dag 4 nu kör vi över gränsen till Österrike, Erl som blir vår första övernattning i Österrike. Här bor vi på Gasthaus Beim Dresch i Erl, dagens etapp ca 36 mil. Nu är vi nära flera fina utflyktsmål som är som gjorda för att köra MC till.

Torsdag 20 juli
Dag 5  dag kör vi till vårt slutmål i Österrike; Heilingenblut. Här bor vi på Hunguest Hotel, dagens etapp ca 19 mil. På vår väg denna dag till Heiligenblut passar vi på att köra Kitzbüheler Horn Panoramastraße som är 7,5 km lång upp till Alpenhaus, där man kan njuta av en fantastisk utsikt. 

Fredag 21 juli 
Dag 6  kör kör vi Grossglockner Hochalpenstrasse 48 km körglädje med mål som Kaiser-Frans- Josefs-Höhe, Bikers point vid Edelweißspitze mm. 

Lördag 22 juli
Dag 7 kör vi till Malta-Hochalm-Straße som är en Alpväg. På 911 m höjd börjar den 14,4 km långa vägen upp till Kölnbreinsperre, en 200 meter hög mur reglerar vattenflödet från denna anläggning. Vi passerar sex naturtunnlar på vägen upp till vårt mål som ligger på ca 1900 m över havet. 

Söndag 23 juli vilodag
Dag 8 är "ruhetag" om man inte vill ut och köra på egen hand. Tips kan vara Gerlos Alpenstrasse och Krimml vattenfal.  Europas största vattenfall med en fallhöjd på 380 m.

Måndag 24 juli
Dag 9 kör vi till Italienska Dolomiterna och Cortina d`Ampezzo, för att kanske smaka på en Pizza och eventuellt köpa med något italienskt vin hem.

Tisdag 25 juli
På den tionde dagen börjar vi vända hemåt. Vi kör delar av Deutsche Alpenstrasse till Stiefenhofen Hotel Rössle. Deutsche Alpenstrasse är en turistväg som sträcker sig mellan Berchtesgaden och Lindau vid Bodensjön, dagens etapp är cirka 39 mil.

Onsdag 26 juli 
Dag 11 fortsätter vi på Deutsche Alpenstrasse till Lindau där vi följer Bodensjön på vår väg till dagens mål Landgasthaus Anker Simmersfeld. För den som så önskar finns det tillfälle för att ta ett dopp i denna berömda sjö (ta med badkläder). Dagens etapp är ca 24 mil.

Torsdag 27 juli
Dag 12 kör vi vidare upp mot Trier och följer Moseldalen till Hotel Alte Dorfschänke Kinderbauern, dagens etapp ca 35 mil.

Fredag 28 juli
Dag 13 kör vi utmed Moseldalen mot Koblenz och vidare till Arcadia Hotel Bad Salzuflen, dagens etapp ca 38 mil

Lördag 29 juli

Den sista dagen på resan kör vi mellan Bad Salzuflen och Kiel för att återigen komma ombord på färjan till Göteborg, dagens etapp ca 38 mil. Resan avslutas med avskedsmiddag och farväl på båten. 

Söndag 30 juli åter i Göteborg för denna gång.Vi skils åt i hamnen och reser hemåt. 

 

 

 


En klassisk vy i Heiligenblut, byn med kyrkan i mitten.