Dolomiternas vackraste vägar 29 maj - 5 juni

2015-10-27

Dolomiterna är som gjort för MC-touring med sina höga berg och många dalar, det kryllar av pass och vägar som ger både fröjd för ögat och härlig MC-körning! För tionde gången kör SMC Travel sin MC-resa i norra Italien. Det är två av SMC Travels erfarnaste MC-guider Örjan Andersson och Hans Rönnegård som kör och guidar resan Dolomiternas vackraste vägar! Resan börjar i Helsingborg söndagen den 29 maj. Vi tar oss ner till Hamburg där vi tar biltåget ner mot München för vidare färd genom Österike över alperna till Italien. Vi kör i och omkring Val di Fiemme och den alpina delen Sella Gruppe som är ett av Dolomiternas mest spektakulära områden. Vi kör även genom den av vingårdar och barrskogar dominerade Valle di Cembra. Under vistelsen kommer vi att köra många bergspass och på varierande vägar men nästan uteslutande asfaltsvägar. Vi bor, förutom biltågets liggvagn, på hotell av god medelklass där middag ingår i priset för resan.

Boka resan här! Resan fullbokad, vi tar emot anmälningar till väntelistan!  

Pris
Förare 12 500 kronor
Passagerare 9 000 kronor 

I priset ingår:
Autozug Hamburg-München t o r 
Färjor Danmark-Tyskland t o r
Boende del i dubbelrum på hotell eller pensionat av god standard. Enkelrum kan eventuellt fås mot pristillägg.
Frukost och middag ingår i samtliga hotellövernattningar.
På tåget övernattar vi fyra personer i femplatsers liggvagn. Sänglinne ingår.
Guide 

I priset ingår inte;
Frukost och middag på Autozug 

Detaljerad beskrivning
På morgonen söndag 29 maj tar vi oss över sundet vid Helsingborg till Hälsingör, åker genom Danmark och tar sedan färjan till Tyskland över Rödby–Puttgarden. Vi fortsätter på autobahn och småvägar genom ett grönt nordtyskland till Hamburg-Altona, där vi lastar motorcyklarna på nattbiltåget till München.

Måndag 30 maj
Åter på hojarna kör vi via Garmisch Partenkirchen till Österrike och Stubaier Alpen och över passet Timmelsjoch för att avsluta dagen i området runt Cavalese i Val di Fiemme där vi övernattar. Vi kommer antingen att bo tre nätter i närheten av Cavalese men det kan också bli så att vi bor alla fem nätterna på samma hotell. Hur det blir ges information om i början av 2016.

Tisdag 31 maj
Vi börjar dagen med att köra mot Valle di Non och Passo del Tonale sedan fortsätter vi över Passo Gavia och Passo dello Stelvio för att avsluta dagen i Cavalese området där vi övernattar på samma hotell som dagen innan.

Onsdag 1 juni
Denna dag tar vi det lite lugnare och kör genom Valle di Cembra på diverse små vägar och besöker flera små byar. För den som inte vill ta det lugnt erbjudes en riktigt kurvig och bergig tur ner till Gardasjön(ca 35 mil). Vi återvänder sedan till vårt tidigare hotell.

Torsdag -fredag 2-3 juni
Vi börjar nästa dag med att köra över passo Manghen och passo Brocon till nationalparken Pale di San Martino. Vi fortsätter över passo Rolle och passo di San Pellegrino till  området runt Viggo di Fassa där vi också övernattar två nätter.

Vi kör sedan i och omkring alpområdet Sella Gruppe som är Dolomiternas mest spektakulära alpområde. Under hela Dolomiterna -vistelsen kör vi upp och ner över många bergspass och på mycket varierande mc-vägar med många pass på över 2000 m.ö.h.

Lördag 4 juni
Nu kör vi åter mot München, via Cortina, Lienz och Kitzbûhel. I München lastar vi våra motorcyklar på nattåget för transport till Hamburg.

Söndag 5 juni
Sista dagen tar vi oss tillbaka till Sverige och Skåne från Hamburg i egen takt (guiderna hjälper de som så önskar och guidar ut ur Hamburg och motorvägen mot Puttgarden). På grund av motorväg och ständiga färjeavgångar så kan det vara svårt att hålla ihop gruppen på väg hem, många vill också köra i sin egen takt kanske på grund av hemlängtan.

Vägval
Du har möjlighet att hela tiden köra med guide, men vill du köra på egen hand och ansluta till kvällen går det lika bra. Vi kör på allt från små, kurviga vägar till motorvägar. Motorväg kör vi i huvudsak av tidsskäl mellan färjor och tåg. Dagsetapperna varierar mellan 10 och 40 mil; 40- milsetapperna är till och från tåg. Totalt beräknas vi köra cirka 250 mil.

Film från resan till Dolomiterna 2010: http://youtu.be/NVmHx4jvku8 

Rutter
Det kommer att finnas rutter till resan för TomTom och Garmin GPS. Rutterna består av enkla waypoint/målpunkts filer som i grova drag visar resans alla olika sträckningar. Avvikelser från rutterna kan ske pga. väder eller andra orsaker men de flesta delmål, och absolut slutmålen för dagsetapperna, är alltid rätt. Ruttfilerna kommer att vara tillgängliga 2-3 veckor före avresa.

MC-vana
För att få ut så mycket som möjligt av resan bör du ha god erfarenhet av mc-körning och stor lust att köra på kurviga och branta vägar. Resan är upplagd så att det med fördel går mycket bra att ha passagerare med. Vi ser gärna att det blir flera motorcyklar med två personer på. Ta med dig ett gott humör och glöm inte att ta med badkläder för det kan finnas inomhus pool att tillgå på hotellet (beror lite på vilket eller vilka hotell det blir). 

Deltagarens ansvar
- Kontrollera att du har en giltig reseförsäkring som täcker läkarbehandling utomlands.Ta med dig ditt reseförsäkringsbevis och europeiskt sjukförsäkringskort  på resan.
- Giltigt körkort, pass och/eller nationellt ID-kort

Bokning
Bokningen av resan öppnar måndag 14 december kl 09.00.  
SMC resevillkor 

Guider på resan
Guider på resan är Örjan Andersson och Hans Rönnegård, två av SMC mest erfarna guider. De guidar medlemmar runt om i Norden, Europa och världen och får alltid högsta betyg av resenärerna. 

Frågor eller andra funderingar runt resan
Hans Rönnegård telefon 072-2046200 eller e-post

Örjan Andersson, telefon 0225-134 97 / 070-691 56 36 eller e-post

Örjan Andersson, Hedemora

Hans Rönnegård, Gagnef