Viva Italia-med Ducati, MotoGP och Rossi, 12-22 september

2018-11-13

Denna resa passar dig som känner lite extra för Italien. Efter flyget till Milano hämtar vi våra hyr-MC. Vi kör genom några av Italiens vackraste regioner, besöker Ducatis fabrik och museum i Bologna på väg till MotoGP-tävlingarna på Misano Circuit där hemmaidolerna Rossi och Dovidoso stöds av hundratusentals fans på läktarna. Efter två dagar vid banan, kör vi vidare till Toscana med byn San Gimignano, Cinque Terre med sina fem byar vid havet och italienska Rivieran öster om Genova. Hela tiden håller vi oss till underbara slingrande vägar med minimal trafik. Italiensk mat och dryck är grädde på moset under denna spännande resa. Tidpunkten är den allra bästa - i början av september med skön värme och lite mindre turism än under sommarmånaderna. Under ”Viva Italia” är varje kilometer är ett sant nöje!

Boka resan här.

SMC resevillkor. 

Resan dag för dag

Resans profil 

       

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare hyra av BMW F750 GS: 26 200 kronor 
Tillägg hyra övriga MC (BMW S 1000 XR, BMW R 1200 GS, Ducati Multistrada 950, Ducati Multistrada 1260): 2 000 kronor
Passagerare: 14 200 kronor
Enkelrum: tillägg 3 000 kronor

I priset ingår
- Hyra av motorcykel inkl. försäkring, fria mil, GPS, lås, toppbox och packväskor ( se modeller nedan)
- Hotell 10 nätter i dubbelrum inkl. frukost och parkering
- Inträde till MotoGP tävlingarna lördag och söndag
- Inträde och rundtur hos Ducati
- Guide

I priset ingår inte
- Flyg t o r 
- Transfer från flyg till MC-uthyrning
- Eventuella vägavgifter
- Bensin

Motorcyklarna
Fördelarna med att hyra på plats är att du slipper lägga flera dagar på transportsträckor, enklare tillgänglighet för dig som bor i norra delarna av Sverige samt att du får möjlighet att pröva andra typer av hojar.  

MC-modeller som finns att hyra

  • BMW F 750 GS  Sadelhöjd 790 mm  (Självrisk 1500€)
  • BMW S 1000 XR  Sadelhöjd 840 mm (Självrisk 2000€)
  • BMW R 1200 GS  Sadelhöjd 870 alt 820 mm (Självrisk 2000€)
  • Ducati Multistrada 950  Sadelhöjd 840 mm  (Självrisk 2000€)
  • Ducati Multistrada 1260  Sadelhöjd 820 mm (Självrisk 2000€)

Urvalet av motorcyklar är baserat på typ av körning med mycket kurviga vägar samt lastmöjligheter. En personlig deposition på självrisken erlägges på plats med hjälp av ett kreditkort. Motorcykeln har en självrisk vid skada eller stöld. Denna kan reduceras genom att teckna en tilläggsförsäkring på plats. Vid bokning, vänligen ange önskemål om MC. Ditt förstahandsval av MC kan inte garanteras beroende på efterfrågan, ange därför även ett andrahandsval av MC.

Allmänt om resan 
Älskar du Italien? Då är detta resan för dig. Vi kör genom några av Italiens vackraste regioner, besöker Ducatis fabrik & museum i Bologna på väg till MotoGP-tävlingarna på Misano Circuit ”Marco Simoncello”, där hemmaidolerna Rossi och ”Dovi” stöds av 100 000 fans på läktarna. Att uppleva MotoGP live är något man inte glömmer! 

Efter två dagar vid banan, kör vi vidare till Toscana med byn San Gimignano, Cinque Terre med sina fem byar vid havet och italienska Rivieran öster om Genova. Hela tiden håller vi oss till underbara slingrande vägar med minimal trafik. Italiensk mat och dryck är grädde på moset under denna spännande resa. Tidpunkten är den allra bästa - i början av september med skön värme och lite mindre turism än under sommarmånaderna. Under ”Viva Italia” är varje kilometer är ett sant nöje!

Resan passar fint för passagerare då vi har fyra dagar då även dom som inte vill åka hoj varje dag kan bada, vandra eller göra annat av intresse.  

Resan dag för dag

Kontakt
Frågor om resan besvaras av Björn Uddenberg, telefon: 070-659 60 90 , e-post.

Vår guide under Viva Italia
Björn Uddenberg från Göteborg är en passionerad och erfaren motorcyklist. Han älskar Europa och att få dela upplevelser på två hjul med andra! Förutom att vara guide är Björn även instruktör inom SMC School. Björn är Rossi-fan och Italien-fantast. Under resan kommer han att dela med sig av sina pärlor i landet. 

Under Viva italia kan du få hänga med Björn på Misano-banan och heja på Rossi! 


På Misano är Rossi gud

 


Utsikt från hotellrummet i Rimini

 


Lunchstopp

 


Fantastiska vyer får vi se under resan

 


Rapallo

 


Maten är god i Italien och alltid ett viktigt inslag på Björns resor

 


Ingen tackar väl nej till en smaskig pizza?