Giro Dolomiti 5-16 juni

2020-11-12

Dolomiterna är ett paradis för många, inte minst motorcyklister. Klassat som ett av UNESCOs världsarv, är bergen och dess omgivningar unika och bedövande vackra. Till detta kommer italiensk mat, hög standard, gästvänlighet och underbara vägar. En dag kör vi även Stelvio-passet. Svårslaget! Detta är resan för dig – kvinna eller man - som tilltalas av detta och samtidigt gillar att köra hoj på ett aktivt sätt. Du kan välja på att köra fram och tillbaka på din egen MC eller att flyga ner till Milano och hyra en MC. Vi bor en vecka i mysiga Moena och gör dagsutflykter på några av Europas bästa MC-vägar i en storslagen natur.

Genomförs 4-15 september om det är möjligt! 

Boka resan här.  

SMC Travel resevillkor

Resans profil

     

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-Körning och Natur.

Resans pris
Giro D
olomiti väg
Förare:
17 500 kronor
Passagerare: 
17 000 kronor
Enkelrum: 2 000 kronor

Giro Dolomiti flyg + hyra MC
Förare:  26 000 kronor (ingår Ducati Monster)
Passagerare: 14 800 kronor
Tillägg Ducati Multistrada: 2 300 kronor
Tillägg BMW 1250 GS: 1 300 kronor
Enkelrum: 1 500 kronor

Ingår i resans pris Giro Dolomiti Väg

 • Färja Trelleborg – Rostock ToR inkl utsides dubbelhytt, frukost
 • Samtliga övernattningar i dubbelrum med frukost (två i Tyskland och sju i Moena)
 • Middagar på hotellet i Moena
 • Guide
 • Vägavgift Brennerpasset

Ingår i resans pris Giro Dolomiti flyg + hyra MC

 • Hyra MC sju dagar inklusive självriskreducering till ett värde av 1500 kr, vilket innebär att vid stöld eller egen orsakad skada är självrisken maximerad till €1250 
 • Sju övernattningar i dubbelrum med frukost och middag
 • Guide

I priset ingår inte

 • Övrig mat och dryck
 • Personliga utgifter
 • Flyg tur och retur Milano
 • Bensin
 • Vinpovning
 • Försäkringar utöver självriskreducering på hyrhoj
 • Vägavgifter i Italien

Om resan
Vår resa startar lördag kväll i Trelleborg med färja till Rostock. Vi kör genom Tyskland där vi har en övernattning innan vi når vårt slutmål på måndag kväll. Under sju nätter bor vi på samma hotell och kör olika turer i omgivningarna. Hotell Maria är beläget mitt i Moena, en av områdets trevliga centralorter med stort och varierat utbud.

En dag är ”vilodag” då du kan passa på att vandra, pröva elektrisk mountainbike eller något annat spännande.  De guidade dagsturerna startar ca 9.00 och är tillbaka runt 17.00. Givetvis gör vi lämpliga fika- och lunchuppehåll under dagen. Vi stannar också för att ge möjlighet till fotografering och dricka.

En av höjdpunkterna är körningen över Stelviopasset. Andra kända pass är Sella, Pordoi och Rolle. Deltagare som vill, kan givetvis köra på egen hand och tar då själv ansvar för sin resa under dagen. En av kvällarna organiserar vi vinprovning för den som vill pröva regionens drycker. 

Flyg och hyr MC 
Möjlighet finns till att hyra MC i Milano för att på så sätt slippa transportsträckan genom Sverige och Tyskland. Om man räknar på slitage och värdeminskning på egen hoj, resekostnader längs vägen och liknande så blir priset för detta inte avskräckande även om det är betydligt högre jämfört med att köra. 

Vid alternativet att hyra MC, flyger du själv till Italien och där träffar du guiden hos uthyraren på måndag eftermiddag 7 juni. I Milanoområdet finns tre flygplatser – Malpensa, Linate och Bergamo, du väljer vilken som passar dig bäst. Alla detaljer och tips kring detta får du genom kontakt med guiderna. Motorcyklarna återlämnas måndag 14 juni. 

Hyrmotorcyklar
I grundpriset för resan med hyra ingår Ducati Monster med pristillägg för annan MC.  I priset ingår försäkring med självriskreducering, se ovan. Alla hojarna har sidoväskor, BMW och Multistrada även toppbox.

 • Ducati Monster 797 (77 hk, 805 mm sitthöjd)
 • BMW 1250 GS (136 hk, 850 mm sitthöjd) 
 • Ducati Multistrada 1260 (150 hk, 825-845 mm sitthöjd) 

Körvana och övriga krav
Resan är en ”kategori 3” resa vilket kräver lite mer av dig som förare. Körningen är mer utmanande och tempot är högt. Flera års körvana, god manöverförmåga samt vana av längre dagsetapper är ett måste. Du skall obehindrat kunna hålla 130 km/h på motorvägar, köra 180 graders hårnålskurvor över bergspassen och gilla när det svänger.

Trafiken kan ofta vara tät i bergen på smala vägar, varför snabba omkörningar är nödvändiga för att inte fastna bakom husbilar och i köer. Vi varvar snabbare körning där vägarna är ”inspirerande” med lugnt tempo för att njuta av den storslagna naturen. Södra Europa kan vara varmt på sommaren så du måste vara beredd på värme under vissa etapper.  GPS är ett starkt önskemål för dig som kör med egen hoj. För hyrhojar är det mindre viktigt. Resan är på totalt ca 400 mil, beroende på dagsetappernas utformning. 


Boende
Hotel Maria är fyrstjärnigt och av mycket hög standard med bland annat pool och spa-avdelning. Halvpension ingår. Det är noga utvalt med bra centralt läge och med parkering i eget garage för våra hojar.

Deltagaren ansvarar för följande
- Giltigt körkort, pass och/eller nationellt ID-kort
- En giltig reseförsäkring, kolla ditt reseskydd och avbeställningsförsäkring
- MC-försäkring och grönt kort
- Europeiskt sjukförsäkringskort, beställs av Försäkringskassan

Frågor om resan 

Björn Uddenberg,   0706-596090
Stefan Cantarelli,              0708-863122

Frågor om resan ställs till guiderna via e-post eller telefon. Om du funderar på om din körvana räcker, ring gärna och prata med oss.

Vilka är våra guider Björn och Stefan?

Björn Uddenberg från Göteborg är en passionerad och erfaren motorcyklist. Älskar Europa och att få dela upplevelser på två hjul med andra! Förutom att vara guide är Björn även instruktör inom SMC School. Han tycker att hans BMW S1000 XR är det optimala verktyget för att kombinera bekväm touring med bankörning. Han delar gärna ut tips för säkrare körning.

Stefan Cantarelli bor i Italien sen 35 år och har kört hoj längre än så. Har en lägenhet i Dolomiterna och känner varenda väg. Hans KTM 1290 Adventure är utrustad med allt som du inte visste fanns och när det gäller teknik så löser han det mesta. Att han dessutom talar både svenska och italienska samt känner kulturen väl, gör honom till den ideala guiden!


Stefan Cantarelli och Björn Uddenberg tar hand om våra deltagare i Dolomiterna. 


Fotostopp i Dolomiterna

 


Naturen är magisk 

 


Många kurvor utlovas

 


Planeringsmöte Under den här resan blir det mycket god mat & dryck

 


Det är vackert så man blir tårögd