Vision Electric

Vad kommer att förändras?

SMC startar projektet Vision Electric där alla motorcyklister har möjlighet att skapa sig en egen uppfattning om hur det fungerar med eldrivna motorcyklar. SMC vill också ha mera kunskap i frågan och tar hjälp av medlemmarnas synpunkter.

Vi kommer att genomföra en landsomfattande turné med ett 30-tal stopp från norr till söder med start på Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia under påskhelgen och avslutas i september på Riksträffen. 

 

Provkörningar

Resultatet från provkörningarna med alla synpunkter, åsikter och kommentarer sammanfattas i en slutrapport. Projektet handlar om att SMC vill få mera kunskap i MC politiska förhandlingar, så vi kan skydda våra intressen. Därför behöver vi din hjälp. Detta kommer handla om världens största oberoende test av eldrivna motorcyklar. 

SMC har tillgång till tre stycken eldrivna motorcyklar och vid vissa tillfällen kommer det att finnas mindre eldrivna fordon, typ mopeder eller tvåhjuliga transportfordon. Nedan ser du hela programmet och var man kan provköra. Obs! Platser och datum kan ändras under sommaren.

15-18 april

Bilsport på Elmia

Jönköping

30 apr-1 maj

BKK Kinnekulle

Kinnekulle

7-8 maj INSTÄLLT

Arlanda INSTÄLLT

Arlanda

9 maj - nytt datum meddelas senare

Rörken - återkommer med nytt datum

Uppsala

12-15 Maj

SMC Weekend med Årsmöte

Båstad

21 Maj

Springmeet Östersund

Östersund

28 Maj

Ring Knutstorp Silent day

Knutstorp

29-30 Maj

Tjejdag plus BKK Gelleråsen

Karlskoga

16-19 Juni

Hojrock

Västervik

27 juni

Rörken

Uppsala

2 juli

Monzta Älvdalen

Älvdalen

21-24 juli

Gelleråsen

Karlskoga

6-10 augusti

NOLIA

Piteå

17-18 augusti

Samverkan körkort - endast intern utbildningsdag!

Gillinge, Vallentuna

20 augusti

Mälaren Runt

Västerås

26-28 augusti

Kinnekulle BKK + Interndag

Kinnekulle

2-3 September

Riksträffen

Romme

6-7 september

Tylösandsseminariets deltagare

Tylösand

9-11 September

Gelleråsen

Karlskoga

 

GTR Motorpark

Eskilstuna

Politiker, tjänstemän och beslutsfattare bjuds också in att testa

SMC kommer också att låta politiker och andra beslutsfattare själva testa för att se vad elektriska motorcyklar är. I mängder av studier från andra europeiska länder framgår att trängseln minskar drastiskt om fler väljer att köra tvåhjuligt istället för fyrhjuligt. Problem med parkeringar minskar också. Enligt beräkningar finns det utrymme för 3 till 4 motorcyklar i en parkeringsruta för en bil. Här kan olika typer av eldrivna tvåhjulingar vara en hållbar lösning i samhället på många nivåer.

Samhället förändrar sig och SMC behöver följa den förändringen

Det är viktigt för SMC att visa att vi är en organisation som tar ansvar i samhället. Rätten att äga och köra motorcykel, rätten att köra överallt på alla vägar, rätten att själva välja hoj och drivmedel. Allt det som SMC strävat för i 60 år kan vi aldrig ta för givet. 

Projektet Vision Electric är inte sponsrat utan finansieras helt med SMC:s egna medel. Det medför kostnader men genererar också intäkter i form av annonser och andra samarbeten. Dessutom kommer projektet att medföra flera fördelar för Sveriges alla motorcyklister på politisk nivå och genom medial uppmärksamhet för SMC.

Vision Electric på Youtube

Pressmeddelande 13 april 


Samarbetspartners

Övriga artiklar

Vad innebär det att köpa, äga och köra en elektrisk motorcykel? Här finns en artikelserie på 16 delar. >> 

 

Pressmaterial

Logotyp i olika format för nedladdning >>