Våra resor 2024

Vill du resa på motorcykel men slippa att planera resrutter, boka färjor och boende? Känner du dig osäker på språket, vill du slippa åka ensam, vill du få tips av en kunnig reseledare och vill du få nya vänner? Då är du välkommen att hänga med oss på en SMC-resa. Klicka på rubriken så kommer du till resan. Resorna är öppna för alla SMC-medlemmar. Fler resor tillkommer under året.

1000 kurvor på Gran Canaria 6 - 13 Januari

Genomförd

Vill du slippa vinterkylan och decemberbermörkret hemma i Sverige för en vecka och dessutom gillar utmanande kurviga vägar, så kan denna resa till värmen med SMC Travel vara något för dig! Gruppen hinner med tusentals kurvor under veckan, när man åker upp och nedför bergen på Gran Canaria på de minsta och kurvigaste vägarna.

Guide: Micke Westin


På MC i Algarve , Portugal  13-20 april

Genomförd

Häng med oss till Algarve i södra Portugal till våren. Du flyger till Faro, hyr en BMW hos EuropcarBikes och kör på kurviga vägar i ett vackert landskap. Temperaturen är behaglig och portugiserna är ett vänligt folk.

Mat och dryck smakar bra och prisnivån är lägre än Sverige.

Algarve har utsetts till världens bästa destination då det gäller stränderna och den som vill stannar några dagar för att uppleva dessa.

Guide: Olov Eriksson


Best of West USA, genom tre delstater  25 april till 4 maj

Inställd

Varför inte starta upp MC-säsongen 2024 med att hänga med till USA:s västkust?! Vi kör cirka 230 mil i en härlig medeltemperatur på 24 grader genom tre delstater; Kalifornien, Arizona och Nevada. Resan börjar och slutar i Los Angeles. Upplev Vilda Västern, soliga Kaliforniens stränder, nattlivet i Las Vegas, magnifika Grand Canyon, storslagna Hooverdammen och välkända Death Valley. Resan körs under 1,5 vecka i samband med påskhelgen.

Guide: Christer Lundberg


Ostkanten - En smakbit av Sverige  9-12 maj

Genomförd

MC-touring ska vara behagligt och varje dag innehålla vackra scenerier, fina vägar, intressanta stopp och upplevelser.

Vi kör en 4-dagarstur genom i östra Mellansverige och rundar Vättern. Kurviga, vackra vägar och det vackra svenska landskapet, hög klass på boende och mat gör denna tur till en underbar upplevelse att njuta av.

Detta är en resa som även passar dig som inte har så stor vana av MC-touring.

Guide: Hans Eriksson


Försommarvecka i Harzbergen  12-20 maj

Deltagaranmälan stängd.

Harzbergen är ett populärt rekreations-område i delstaten Sachsen-Anhalt. Fascinerandebergsformationer och intressanta städer. Harzbergen beskrivs som ”böljande terräng” och dess högsta topp ligger på 1142 meter.

Vi kommer att bo sex nätter i staden Goslar, med halvpension, frukost och middag, på Hotel Hubertus Hoff. Privat parkering utanför hotellet. Hotellet ligger på fem minuters gångavstånd till Goslars centrum.
Goslar är en fascinerande stad med ca 1500 vackra korsvirkeshus,
vilket är fler än i någon annan tysk stad.

Vi kommer att köra fyra planerade dagsturer, tisdag-fredag, till intressanta platser på bra hoj-vägarna. Lördagen är avsatt för fri aktivitet. Ströva i staden eller ta en tur på egen hand.

Guider: Göran Gustafsson och Lennart Lindgren


Skånsk Mc-Touring 20 - 27 maj

Fåtal platser kvar.

Skåne är det perfekta resmålet för motorcykelentusiaster med sina slingrande kustvägar, pittoreska byarochhistoriska sevärdheter. Det milda klimatet och varierade landskapet gör det till en oförglömlig plats för en flerdagars motorcykelresa. Under resan kommer du att njuta av vackra vyer, stanna till vid historiska slott, och smaka på lokal mat. Dessutom kommer du att få insikter i Skånsk historia längs vägen. Boendet är på en kursgård i mellanskåne, och varje dag startar vi därifrån, vilket ger dig den bästa möjliga upplevelsen. Det är en resa som kommer att fylla din tid med hojåkning, naturskönhet och historiska insikter.

Guider: Inge Sahlé och Anna Ek Sahlé


Tatra - Slovakien  26 maj till 5 juni

Deltagaranmälan stängd.

Slovakien har länge varit en magnet för hojåkare från hela centraleuropa, och nu hittar också allt fler nordbor hit. Bergen bjuder rejält kurviga och kuperade vägar, måttligt med trafik, och fina vyer. Vi börjar med att ta nattfärjan från Karlskrona till Gdynia. Genom Polen kör vi huvudsakligen motorväg, i Slovakien blir det nästan bara krokiga, mindre vägar. Vi kurvar oss kors och tvärs genom de ikoniska Tatrabergen, och njuter både av vägarna och naturen.  Vi äter god centraleuropeisk mat, och får även tillfällen att besöka diverse turistattraktioner.

Guider: Stefan Dangardt och Lars Lind


Isle of Man TT  27 maj till 14 juni

Deltagaranmälan stängd.

Följ med till en unik tävlingsvecka på en tävlingsbana med upplevelser som du kommer att prata länge
om efter resan. Isle of Man lämnar ingen oberörd, smått chockad och småleende står du i den kraftigt lutande backen nedför Brayhill och undrar hur det går att köra 290km/h mitt i stan med en superbike, ofattbart helt enkelt.

Dagen efter kanske du sitter uppe vid Gooseneck i solen och ser när öns stjärnor jagar uppför berget efter nya segrar och varvrekord i ett tempo du inte trodde var möjligt. 

Guide: Ronny Jansson och Mats Andersson


Bikerhotellet Villa Löwenherz   7 - 16 juni

Deltagaranmälan stängd.

Resan heter på tyska Freundschaftsfahrt. Det här är en vänskapsresa där MC-medlemmar träffar tyskahojåkare.  Vi tar färjan Trelleborg-Travemünde där vi möts av tyska hoj-vänner som kommer att fungera som guider under resan. Körnöjet börjar i Travemünde redan när du lämnar färjan den 8 juni. Guiderna kommer att dela med sig av sina tyska favorit-MC-vägar, med Villa Löwenherz som bas, under sju dagar. Här kan du ta en matbit och något att dricka tillsammans med andra hojåkare från hela Europa.

"Wikinger" är en mycket omtyckt svensktalande guide som visar dig runt i Weser, Eder och södra Harz. Totalt kommer du att köra 260 mil i Tyskland till och från hamnen i Travemünde.

Ansvarig guide: Søren "Wikinger" Rieck 


Norrlandsgrus, grusutbildning och friluftsliv  14-20 juni 

Fåtal platser kvar.

Detta blir tredje året som vi kör detta koncept. Grundupplägget är det samma men med nya rutter under grussafarin. Målgruppen är de med äventyrshoj som vill men inte riktigt har vågat eller hunnit använda de i sitt rätta element, på grusäventyret. Detta är ingen enduroresa eller ett Rally. Deltagarna har själva med sig allt de behöver för friluftsliv i 6 dagar och 6 nätter. Målsättningen är att göra deltagarna till bättre grusförare och uppleva den fantastiska svenska naturen på nära håll. De som absolut måste sova i säng och äta på restaurang varje dag ska nog välja en annan resa.

Guider: John Pääkkönen och Stefan Millgård


Pilgrimsresa till Norge 22 till 29 juni

Bokningen har redan öppnat.

Att vara pilgrim är att vara på resa. Att färdas på mc är också en resa. En resa med tid för eftertanke, självkännedom, hitta rätt och känna lugn. En möjlighet att komma bort från vardagsbrus och stress. Frihet från kalender, telefon och att inte vara nåbar hela tiden. Frihet att vara i nuet – här och nu när du sitter på din mc. Att släppa alla måsten som tynger.

En mc-resa under 7 dagar med 190 mil på grusfria och asfalterade/belagda vägar. Dagsetapper med stopp för raster och lunch. En upplevelse för den som inte har kört mc i Norge och för den som vill se mer. 

Vi varvar resan med besök på intressanta platser. Besök och guidning i några stavkyrkor, morgonmässa i fjällkapell, guidad visning i Nidarosdomen inkl tornuppgång, orgelkonsert, musik- gudstjänst och pilgrimsmässa. Guidad visning i Stikklestad – ett historiskt kulturcenter med kyrkor, medeltidsbyar och muséum m.m samt även i Røros kirke och Bergstaden, Porfyrmuseet och Hagströmmuseet i Älvdalen – fantastiska stenarbeten, unika musikinstrument och utrustningar m.m. Avslutningsvis ett varv på den gamla TT-banan i Hedemora.

Guide: Curth Andersson


Norska favoriter för den yngre generationen  23-29 juni

Resan är fullbokad, välkommen att stå på väntelistan!

Är du 35 år eller yngre, kör motorcykel och är intresserad av aktiv körning samt vill uppleva Norges storslagna natur? Då är denna resa något för dig! Kanske har du nyligen tagit MC-kort eller vill göra din första utlandsresa på motorcykel?

Du kommer att få se Norges storslagna vyer i form av bl.a. Rjukan, Lysebotn, Preikestolen, Aurland, Lærdal, Jotunheimen, Geiranger, Trollstigen och mycket, mycket mer. Köra många kurviga och vackra vägar och umgås med ett härligt gäng likasinnade. En resa du helt enkelt inte vill missa! 

Guider: Johan Lindström och Mathias Bauer


Härliga Hälsingland  24-30 juni

Fåtal platser kvar.

Resan för dig som vill uppleva Hälsinglands blå berg, trevliga sevärdheter och fina mc-vägar... och en och annan kopp kaffe med dopp! Du hittar dock inga bergspass som i alperna, inga kurviga vägar med knäskrap eller vyer där man hissnar, men så många andra pärlor!
Detta är en resa som passar alla, kanske särskilt dig som gillar touring. Varje dag innefattar att guiderna berättar lite mer om dagens utflyktsmål och lite kuriosa och sägner från Hälsingland.

Guider: Mia ”Emo” Dismats och Christer Dismats


FIM Rally - Chianciano Terme i Italien  26-28 juni 2024

Deltagaranmälan stängd.

FIM Rallyt är ett internationellt meeting för motorcyklister från ett 25-30 tal olika länder. Syftet är att knyta kontakter mellan motorcyklister och sprida det arrangerande landets kultur och traditioner genom uppträdanden, guidade utflykter, mat med mera. Rallyt byter arrangörsland varje år. 
FIM Rally är vad vi brukar kalla "världsmästerskap i touring". Tävlingsdelen i FIM Rally handlar bland annat om antal deltagare och körsträcka bland de anmälda deltagarna från olika länder.

Resan till Italien gör du själv eller tillsammans med vänner.  

 


Sydtyrolen 14-28 juli Nya datum!

Fåtal platser kvar.

Dolomiterna i italienska Sydtyrolen och alperna i kringliggande landskap erbjuder en sanslös mängd tokbranta vägar med hopplösa serpentinsvängar. Dikena är hundratals meter djupa, vägarna är ofta smala och både beläggning och vägräcken är av varierande kvalitet. Detta, tillsammans med löjligt fina vyer, MC-vänlig turistbransch och god mat har gjort området till Europas kanske främsta resmål för motorcyklister.

Guide: Ole Holmblad


Bland slott runt Mälardalen 5-9 augusti

Fåtal platser kvar.

Svenska kurviga landsvägar, vackra slott och en svunnen tidshistoria. Dagarna spenderas på mindre länsvägar runt om i Mälardalen, rundvandringar i dess fantastiska slottsbyggnader med mycket historia och en och annan fikapaus. En av nätterna får du känna dig som en höghet när du kryper ner i sängen i dess slottsmiljö efter en tre-rätters middag. Resterande nätter spenderas på minst 3-stjärniga hotell med hotellfrukost. En resa genom Sveriges underbara natur som passar även mindre erfarna mc-förare och medpassagerare.

Guide: Erik Mårtensson och Ragne Gustafsson


FIM Motocamp - Tatranska Lomnica i Slovakien 7-10 augusti 2024

Deltagaranmälan stängd.

FIM:s Motocamp är en internationell träff där alla deltagare campar. Det är en träff med färre deltagare än FIM-rallyt men med ungefär samma innehåll. Officiellt startar det alltid en onsdag och avslutas med fest på fredagskvällen och avresa efter frukost på lördag morgon.

De senaste åren har arrangörerna ordnat med intressanta utflykter dagarna före träffen, utflykter som bokas och betalas i samband med anmälan. De allra flesta deltagarna brukar vara på plats senast på tisdag kväll för att träffa gamla och nya vänner. Resan till Slovakien gör du själv eller tillsammans med vänner.

 


Rumäniens dolda skatter  30 augusti till 15 september

Resan är fullbokad, välkommen att stå på väntelistan!

Resan till Rumänien har blivit en mycket uppskattad resa med många upplevelser av både historia och natur i en del av Östeuropa som är okänd för många. Maramures, vårt första besöksmål, är ett område där människor har bevarat mycket av gamla traditioner. Vi besöker ett av de vackraste slotten i Europa, Rumänska kungliga slottet, Peles.

Vi kör Transfågarasan, Transalpina och Transbucegi, två av Europas vackraste vägar som tar oss högt upp på bergstoppar och den tredje minst lika vacker men okänd bland de flesta i Västeuropa. Denna resa tar er till mycket vackra, kurviga vägar, fin natur och rik historia men kräver av er mycket körerfarenhet, högt tempo även på de mest tajta hårnålarna och vana att köra i grupp. Den erfarenheten är önskvärt att skaffas innan resan

Guider: Ana och Ronny Jansson


Normandie  30 augusti till 8 september

Deltagaranmälan stängd.

En resa för dig som aldrig har varit i Normandie och som vill veta mer kring historien om Dagen D och händelserna under det första dygnet. Vi besöker de platser där invasionen tog plats i kronologisk ordning; den ”vänstra” och ”högra” flanken, stränderna, batteriplatser, Point du Hoc, kyrkogårdar och med mera. Guiden berättar vad som hände på de olika platserna. Kanske vill du pröva det normandiska köket och dess läckerheter; ostron, cider och calvados för den som vågar och vill. 

Guide: Stefan Ekroth


Skottland  6-18 september

Fåtal platser kvar.

Detta är en resa för dig som vill uppleva det mesta och bästa av Skottland. Vi färjar Trelleborg -Travemünde med nattfärja och övernattar sedan i Arnhem i Nederländerna. Dag 2 färja Ijmuiden-Newcastle för att sedan njuta av Skottlands vägar, säckpipor, slott, pubar och andra sevärdheter. Naturen är storslagen och människorna mycket gästvänliga.

Guide: Frank Lindström och Bengt Dahl


Kullar, Berg och Alper  7-22 september

Resan är fullbokad, välkommen att stå på väntelistan!

Detta är en resa med mycket MC-körning där landskapet är största upplevelsen med några sevärdheter längs vägen. Rutten är lagd så att vi så snart det är rimligt viker av autobahn för att köra bland kullar, berg och alper.

Här är vägarna krokigare, vyerna vidare och maten mer rejäl. Resan börjar och slutar i Trelleborg. Vi kör en del i Tyskland men mest i Frankrike. Även om vi inte går på stjärnkrogar så lär det inte gå någon nöd på oss. Fransoserna tar mat och vin på blodigt allvar och tyskarna stoppar korv och brygger öl på traditionellt vis.

Guide: Ole Holmblad


På MC i Algarve , Portugal  28 september till 5 oktober

Bokningen har redan öppnat.

Häng med oss till Algarve i södra Portugal till hösten. Du flyger till Faro, hyr en BMW hos EuropcarBikes och kör på kurviga vägar i ett vackert landskap. Temperaturen är behaglig och portugiserna är ett vänligt folk.

Mat och dryck smakar bra och prisnivån är lägre än Sverige.

Algarve har utsetts till världens bästa destination då det gäller stränderna och den som vill stannar några dagar för att uppleva dessa.

Guide: Olov Eriksson


Snirkliga Sardinien  28 september till 5:e oktober

Resan är fullbokad, välkommen att stå på väntelistan!

Vi åker till medelhavet och landar på Sardinien där det är alldeles lagom varmt och skönt för en vecka med utmanande snirkliga vägar och fantastisk mat. På dagarna gör vi rejäla dagsutflykter på hojarna vi hyr och på kvällarna umgås vi och njuter av det italienska köket. Vi håller oss på vägar med asfalt som ofta är av bättre kvalitet än vi är vana vid från Sverige och lägger fokus på att aktivt köra hoj och uppleva det ofta bergiga och hårnålstäta vägnätet. När vi kommer tillbaka till vårt hotell är det nära till mat och ett stenkast till stranden.

Guide: Torgny Elwmar


Kurviga Andalusiens  19-25 oktober

Resan är fullbokad, välkommen att stå på väntelistan!

Fem dagars härlig MC-körning på väldigt kurviga asfaltsvägar i vackra Andalusien väntar. Vi bor i Torremolinos strax väster om Malaga och kör dagsturer med SMC-guider. Vägarna är osannolikt underbara för mc-förare och vädret är för det mesta mycket behagligt. Sammanlagd kommer vi att köra ca 100 mil på enbart belagda vägar. Är du van att köra med passagerare bak går det bra. 

Guider: Erik Mårtensson och Ragne Gustafsson


På grus och asfalt i Andalusien  6-12 november

Resan är fullbokad, välkommen att stå på väntelistan!

Upplev en motorcykelresa där varje sväng är ett nytt äventyr och varje horisont en överraskning. Vår resa är definierad av variation – från de mest slingrande asfaltsvägarna som ringlar sig upp längs bergssidorna till hemliga grusvägar som leder till dolda dalgångar. 

Området bjuder på en terräng som ständigt förändras, men det är de majestätiska bergen nära havet som står i centrum. På motorcykel kommer du att passera genom ett lappverk av lantliga idyller – olivlundar, frodiga mangoplantager, avokado- och mandelodlingar – och köra genom varma, aromatiska tallskogar och pittoreska vitkalkade byar. Våra rutter inkluderar också spännande passager genom flodbäddar, komplett med den sporadiska vattenkorsningen för lite extra spänning.

Du måste vara van att köra i serpentiner i brant terräng på både grus och asfalt och du bör inte vara höjdrädd.

Guider: John Pääkkönen och Jan Westin


Marocko och Atlasbergen  19-26 oktober

Fåtal platser kvar.

Marocko är Afrika på ett lagom äventyrligt sätt. Vi åker på vägar som använts i Paris-Dakartävlingen och åker i Atlasbergen på randen till Saharaöknen. Vi kommer göra en del mild terrängkörning på grusvägar, då dessa vägar ofta går genom vackrare områden och har mindre eller ingen trafik. 

Färden utgår från och återkommer till Marrakesh. Sex dagars körning med 30 % grusväg och 70 % på slingrande asfalt. Alla omvägar och genvägar är noggrant utvalda för sin brist på trafik och vackra omgivningar.

Guide: Micke Westin


10 000 kurvor på Gran Canaria 11 - 18 januari

Släpps den 21 Maj kl 13.00

Vill du slippa vinterkylan och januarimörkret hemma i Sverige för en vecka och dessutom gillar utmanande kurviga vägar, så kan denna resa till värmen med SMC Travel vara något för dig! Gruppen hinner med tusentals kurvor under veckan, när man åker upp och nedför bergen på Kanarieöarna på de minsta och kurvigaste vägarna.

Guide: Christer Lundberg


Nya Zeeland - landet Down Under from South2North 24 februari till 20 mars 2025

Resan är fullbokad, välkommen att stå på väntelistan!

Nya Zeeland är ett av de mest isolerade länderna i världen. Det ligger så långt söder som man kan komma från Sverige och bjuder på härlig sommarvärme när alla andra fryser här hemma. Ändå kan den nås på bara ett dygns flygning. Sydalperna, fjordar och glaciärer skapar ett storslaget landskap på sydön. Den norra ön karakteriseras av vulkaniskt landskap och utbredd termal aktivitet. Här får du hela Europas skönhet i koncentrerad form. Maorifolket, de första som upptäckte ön för ca 1000 år sedan kallade den för Aoteaora, långa vita molnens land.

Tycker du att storslagen natur är den viktigaste ingrediensen i en lyckad motorcykelresa? Har du länge drömt om att få se Nya Zeeland men inte slagit till än? Nu har du chansen att göra det tillsammans med ett gäng härliga SMCare. Under 23 härliga dagar på motorcykeln kommer vi att ta oss från söder i landet ända upp längst norr, beskåda magiskt vacker natur och besöka spännande platser.

Vägarna är som gjorda för MC-körning och slingrar sig genom fantastisk vackert landskap.

Guider: Ana och Ronny Jansson