Norges Tak 4 juli – 11 juli

2019-11-07

Norges Tak är en av våra klassiker och ses som den ultimata sällskapsresan på MC! Resan går till den norska fjällvärlden med de allra högsta topparna och vackraste vyerna. Vi färdas uteslutande på asfaltsvägar och finns det någon grusväg så är det ett valfritt alternativ. Du får bland annat uppleva Geiranger, Trollstigen, Dalsnibba, gamla Strynvägen, Songefjäll, Laerdal. Vi bor i hytter och vandrarhem. Välkommen med på den ultimata MC resan, MC-touring när den är som allra bäst!

Boka resan här Bokningen för denna resa öppnar måndag 9 december 09.00

SMC Resevillkor

Resan dag för dag

Resans profil

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Pris
Förare: 8 100 kronor
Passagerare: 7 400 kronor
Enkelrum: finns ej på denna resa

I priset ingår
- Guidning
- Sju övernattningar i 4 - 6 bäddsstugor eller vandrarhem.
- Frukost (som guiderna inhandlar och som vi tillreder gemensamt i frukostlag)
- Bom- och färjeavgifter. 

I priset ingår inte
- Bränsle
- Övrig mat och privata utgifter
- Försäkringar 

Boendet
Vi har ett blandat boende med allt från vandrarhem till så kallade norska hytter (små campingstugor som kan vara enkla men också av bättre variant med dusch och toalett). Vi undviker att packa oss allt för tätt. I små fyrbäddsstugor sover vi två och i stora fyr- och sexbäddsstugor sover vi max fyra.De större stugorna har nästan alltid dusch och toalett, men någon natt har vi också enklare stugor med dusch och toalett i servicehus. Vi har valt att göra så för att visa olika alternativ för boende på resa i Norge men också för att få ett rimligt pris för resan.

Det ingår alltid täcken och kuddar i alla stugor så det enda som behöver tas med är sänglinne (lämpligen ett reselakan (typ siden) som tar minimal plats i packningen) och handduk. 

Mat
Frukost ingår i priset och den tillreder vi själva i den största stugan eller på tunet utanför stugorna i solens sken. Vi äter lunch varje dag någon gång mellan 12.30-14.00, ingår inte i priset för resan. För den som vill samlas vi runt 19.00 varje kväll för middag på något lämpligt ställe med gångavstånd från där vi bor (middag ingår inte i priset för resan).

Övrigt
Resans längd är cirka 180 mil. Länk till rutten. Vi kommer att köra både branta och kurviga vägar. En bra förberedelse är en Knix-kurs med SMC. 
Annat som är lämpligt att ta med sig är termos för varmt vatten till fika, tallrik och bestick för frukost.  Som tidigare nämnts också sänglinne och handduk. Guiderna har med sig kaffepulver och tepåsar samt tilltugg till fikat (ingår i priset) Guiderna har med sig punkteringslagning, verktyg, startkablar, enklare resemedicin och enklare sjukvårdsmaterial.

Resan dag för dag

Frågor om resan
Guiderna svarar på frågor om resan.
Hans Bergström, 073-080 41 40, e-post
Stefan Uppgren, 070-952 21 61, e-post

Vilka är Hans Bergström och Stefan Uppgren?
Hans och Stefan ser uppdraget som guide i SMC-Travel  som ett förtroendeuppdrag i en rolig gemenskap. Det ger nya vänner både bland guider och deltagare i hela landet.

Hans
är 56 år och jobbar till vardags på Trafikverket med tågledningssystem. Han är från Stockholm men bor numera sen 30 år i Borlänge. Han har kört MC sedan 17-årsåldern, med några års uppehåll i början på 90-talet. Sen tidigare mest bara på asfalt men har sedan 2012 inriktat sig på äventyrshojar vilket har gett en ny dimension till hojåkandet. Hans har kört många långturer i Norge, både i mindre och större grupper, på egen hand och med arrangerade resor. Hans målsättning med en arrangerad resa är att alla deltagare, utifrån sina förutsättningar och erfarenheter, ska känna sig som en naturlig del av gruppen och där, via guiderna och andra deltagare ska få ta del av tidigare resors erfarenheter men även dela med sig av sina egna.
Övrig fritid går åt till husrenovering, utförsåkning (både skidor och snowboard). Hans har tidigare arbetat som skidlärare i svenska fjällen.

Stefan är 59 år och jobbar till vardags på Trafikverket med tågledningssystem. Han bor i Gustafs i Dalarna. Han har lång erfarenhet av att köra MC, i skog och på väg, i Sverige och utomlands. Hans ambition är att alla ska känna sig välkomna och han vill förmedla tidigare guiders vision att det ska vara enkelt och roligt att resa tillsammans på mc.
När han inte kör mc med fru eller någon av döttrarna på bönpallen tränar han gärna på Friskis & Svettis, upplever naturen från skoter, fyrhjuling eller till fots. Att läsa en god bok är inte heller fel. Stefan ser fram emot att få dela upplevelser och passionen för mc-körning tillsammans med andra. 

Hans Bergström
Stefan Uppgren

Vacker natur, kruviga vägar och trevlig samvaro utlovas på resan Norges Tak