Kroatisk försommar 10-21 maj

2021-11-02

Resan är för dig som utöver rolig hojåkning på rejält kurviga och kuperade vägar i vackra omgivningar, också uppskattar naturupplevelser, ett kvällsbad, eller kanske bara en promenad i gränderna i någon av de medeltida byar vi besöker. Två nätter bor vi nära havet, men någon badresa är det inte, tyngdpunkten ligger på mc-körning.
Vi kör i behagligt tempo och kommer fram till våra hotell i god tid för middag och trevligt umgänge. De första och sista dagarna av resan kör vi mest motorväg, men i övrigt håller vi oss på mindre, asfalterade vägar. Någon kort sträcka av resan kan vara grusväg. Vi bor bekvämt på små hotell och B&B i dubbelrum, och frukost ingår. Enkelrum kan i allmänhet fås mot en tilläggsavgift. På tåget Hamburg- Innsbrück är standarden enklare, vi sover fyra i varje hytt.

Boka resan här 

SMC Resevillkor

Resan dag för dag

Resans profil

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur

Resans pris
Förare: 17 500 kronor
Passagerare:  15 000 kronor
Enkelrum: undersök möjligheten till enkelrum med guiderna. Om det är möjligt tillkommer avgift för detta och faktura skickas till dig.

I priset ingår
- Färja Sverige
– Danmark och Danmark – Tyskland t o r
- Tågresa i fyrbäddshytt, med mc och bagage, Hamburg -  Innsbrück t o r
- Nio nätters boende i dubbelrum på små hotell och B&B, inkl. frukost
- Färja till och från ön Cres
- Motorvägsavgifter i Österrike
- Färdledare

I priset ingår inte
- Motorvägsavgifter i Kroatien
- Övriga väg- och broavgifter under resan
- Mat och dryck utöver frukost
- Inträden

Om Kroatisk försommar 2022
Resan är för dig som utöver rolig hojåkning på rejält kurviga och kuperade vägar i vackra omgivningar, också uppskattar naturupplevelser, ett kvällsbad eller kanske bara en promenad i gränderna i någon av de medeltida byar vi besöker. Två nätter bor vi nära havet, men någon badresa är det inte, tyngdpunkten ligger på mc-körning.

Vi kör i behagligt tempo och kommer fram till våra hotell i god tid för middag och trevligt umgänge. De första och sista dagarna av resan kör vi mest motorväg, men i övrigt håller vi oss på mindre, asfalterade vägar. Någon kort sträcka av resan kan vara grusväg. Motorvägsavgifter i Kroatien betalas med kontanter eller kort av deltagarna själva i betalstationer efter vägen. På motorväg håller vi ca 120 km/t, på övriga vägar följer vi hastighetsbegränsningarna. Resan är lämplig för körning med passagerare.

Vi bor bekvämt på små hotell och B&B i dubbelrum där frukost ingår. Enkelrum kan i allmänhet fås mot en tilläggsavgift, undersök detta med guiderna. På tåget är standarden enklare, vi sover fyra i varje hytt där en enklare frukost ingår.

Tidig bokning önskvärd!
Tillgången på tågplatser är begränsad och vi behöver boka dem i god tid. Vi ser därför gärna att vi får in era anmälningar till resan tidigt. SMC Travel reserverar oss för eventuellt slutsålda platser på tåget. Resan omfattar 14 dagar, förutom din egen resa till och från Helsingborg. Om önskemål finns, kan Du innan resan få GPS-filer i gpx eller gdb-format med de olika dagarnas planerade rutter.

Läs om resan dag för dag här.

Följande behöver du ha med dig:
- Giltigt covidpass
- Giltigt körkort
- Giltigt pass. För inresa i Bosnien räcker ditt vanliga pass, men se till att det är giltigt minst tre månader efter vårt besök där.
- Till motorcykeln behöver du registreringsbeviset i original och det gröna försäkringskortet, som du beställer hos försäkringsbolaget.
- Bevis om reseförsäkring (genom hemförsäkring eller aktuellt bolag om du får reseförsäkringen via din kreditkortsbetalning).
- Det europeiska sjukförsäkringskortet, beställs från Försäkringskassan.
- Vaccination mot hepatit A rekommenderas av sjukvården.

MC-vana
För att få ut mesta möjliga av resan bör du ha god erfarenhet av MC-körning och gilla körning på kurviga, smala, och ibland branta vägar. En Knix-kurs före avresa rekommenderas! Det går mycket bra att ha passagerare med. Vi ser gärna att det blir flera motorcyklar med två personer. Vi passerar även nära flygplatserna i Ljubljana på utresan (15 maj) och Zagreb på hemresan (24 maj). Överenskommelse med guiderna måste ske före ev. egen bokning av biljetter för sådan passagerare.

Kontaktuppgifter till guiderna
Lennart Lindgren, Gävle, telefon: 0767 – 64 46 81, e-post.
Göran Gustafson, Dala Husby, telefon: 070 – 587 33 51, e-post.

Guiderna på resan till Kroatien
Lennart Lindgren gör sin andra resa som SMC-guide men har kört som färdledare på MC sedan 2008. Körde turistbuss i unga år under nästan 10 år. Lennart älskar att resa, särskilt med MC, och har ägnat många semesterveckor åt att besöka olika delar av Europa, både med och utan hoj. Han vill förmedla naturupplevelser, historia och god mat. Stora städer undvikes. Som SMC-guide delar Lennart sina favoritställen. Han gillar det trevliga sällskap och glada umgänge som gemensamma resor ger. Lennart hoppas att ni ska glädjas lika mycket som honom över roliga vägar, gröna berg med grå byar, och vidsträckta vyer över vackra landskap. När Lennart är på hemmaplan tar han alla möjligheter att deltaga som instruktör på KNIX-kurserna och på de gruskurser som SMC Gävleborg anordnar.

Göran Gustafson kör nu sin tredje, officiella, resa som SMC guide. Han har varit hjälpande deltagare under resan Europas hjärta. Görans första utlandsresa på MC gick till FIM-rallyt i Holland 2004. Det var också hans första resa med GPS. Sedan dess har det blivit många resor i Europa, från Nordkap i norr till Albanien i söder, från England/Skottland i väster till Rumänien i öster. 2008 körde Göran och Lennart på en resa till Pyrenéerna som deltagare och året efter som färdledare tillsammans med Lennart. Det blev flera resor för dem som färdledare till Pyrenéerna samt ett antal andra resor i Frankrike och Italien. Göran har också hunnit med att vara ordförande i SMC Dalarna samt ledamot i SMC:s styrelse. Sedan 2006 är han instruktör i SMC.

Lennart Lindgren väntar på färjan till Nordön, NZ Göran Gustafsson ute på MC-semester i Kambodja

 

Härlig hojkörning med vackra vyer

Fotostopp längs med vägarna

Promenad i hamnen

Vacker natur

Parkering på ett av hotellen

Rester av kriget

Storkbo

Parkering i hamnen

Gränsövergång