Savojens berg 1-15 september

2018-11-13

Detta är en två veckor lång resa i Frankrike och Italien där vi kör småvägar högt upp i Alperna som kräver aktiv MC-körning och bjuder på storslagna vyer.
Resan går längs de trevliga Jurabergen och över kända och okända pass i franska och italienska alperna. Huvuddelen av resan går på asfalterade landsvägar där de flesta är kurviga, många är smala, en del är branta och någon går på en hylla i bergssidan. Det blir inte så många mil körning på grus men kvaliteten på grusvägarna får uppväga bristen på kvantitet! Resan är cirka 270 mil lång och startar vid färjan i Rödby, Danmark, och vi åker biltåg tur och retur Hamburg – Lörrach.

Boka resan här.

SMC resevillkor

Resan dag för dag

Resans profil 

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare: 17 500 kronor
Enkelrum: finns inte på resan

I priset ingår 
- Biltåg Hamburg – Lörrach (Basel) tur och retur
- Boende i två- eller trebäddsrum
- Frukost alla dagar
- Fyra middagar
- Guide
- GPS-rutter

I priset ingår inte
- Färja/Bro t o r Sverige-Danmark
- Färja t o r Rödby – Puttgarden
- Övriga måltider
- Deltagarnas försäkringar
- Bensin och övriga personliga utgifter

Allmänt om resan
Den här resan handlar väldigt mycket om MC-körning på roliga vägar genom vackra landskap. Den innehåller ingen annan sightseeing, inga kulturella aktiviteter och ingen lyx. För att ge större frihet att stanna och titta när man vill och köra i eget tempo kommer det vissa dagar finnas möjlighet att köra i mindre grupper, detaljerade GPS-rutter ingår i resan. Vissa dagar och vissa vägar genomför vi enbart i samlad grupp. På kvällarna samlas vi för eftersnack och planering vid något vattenhål. Vad och med vem man äter är fritt även om det är trevligt med gemensam middag. 

Resan dag för dag

MC-körning
Det är möjligt att genomföra resan på vilken MC som helst. Mest njutbar blir den på en hoj med upprätt körställning, måttlig vikt och kompromissdäck för grus och asfalt. Kraschbågar som begränsar skadorna vid en vältning rekommenderas starkt. Det är viktigt att MC:n är pålitlig och klarar dåliga vägar även med packning.

Körförmåga
En del av grusvägarna är smala, steniga, branta och dåligt underhållna serpentinvägar. Regn före och under resan kan påverka svårighetsgraden. Vana och kompetens på grusväg och kurviga smala vägar behövs för att uppskatta resan. Förare som är förtrogna med sin GPS kommer att få en friare och mer givande resa.

Specifikt att tänka på inför resan
Det är önskvärt att ha GPS-utrustning som kan användas under färd och ett minimikrav att ha GPS t ex i mobiltelefon.

Deltagarens ansvar
- Giltigt pass eller nationellt ID-kort 
- Europeiskt sjukförsäkringsintyg
- Reseförsäkring - kontrollera ditt rese- och avbeställningsskydd
- MC-försäkring
- Giltigt körkort 

Frågor om resan
Ring guiden Ole Holmblad, telefon: 070-794 61 77 eller e-post

Vår guide i Savojen
Ole Holmblad från Göteborg, född 1955, har kuskat runt på MC-semester i Norge, Alperna och andra ställen i många år. han talar engelska och lite ”autobahndeutsch” och har varit instruktör inom SMC. Om det är något speciellt moment i körningen som inte känns riktigt bra skall vi kunna prova oss fram till en förbättring.  Ole ser fram emot att få dela med sig sina favoritvägar i Savojen med andra MC-entusiaster!

Ole Holmblad guidar våra deltagare i Savojens berg


Assietta

 


Col de'l Iseran

 


Kurvor i Lacet de Montvernier 

 


Vår resrutt

 


God mat blir det också under resan

 


Doubsdalen

 


Det tertiära, agrara vägnätet 

 


Gott om vacker utsikt lovas under resan