Skånsk Mc-Touring 20 - 27 maj

Föreställ dig en resa genom böljande fält, längs slingrande kustvägar och genom pittoreska byar. Skåne erbjuder en unik upplevelse för oss motorcykelentusiaster som söker äventyr och skönhet i varje kurva.
Med sitt milda klimat och varierade landskap är Skåne det perfekta resmålet för en oförglömlig motorcykelresa.

Varje väg i Skåne bjuder på en ny upptäckt. Stanna till vid historiska slott eller njut av lokal mat i någon av de många fiskebyarna. Se de bördiga Söderslätt eller hör historien om bombplanet som störtade. Packa din motorcykel och ge dig ut på en resa genom Skånes underbara landskap. Det är en resa du inte kommer att glömma!

Det här är en flerdagarsresa i Skåne på slingriga vägar med vacker natur och härliga vyer och i anslutning till rasterna inslag av kort information om Skånska historiska händelser längs vägen. Resan är gjord och planerad för hojåkare som vill köra kurvig touring på asfalt i ett vackert landskap och på den bästa tiden på året, dessutom på köpet få kunskaper i Skånsk historia kombinerat med härlig natur. Vi kommer att bo på en kursgård i mellanskåne, där vi utgår i från varje dag.

Boka resan här

SMC Resevillkor

Resan dag för dag


Resans profil

På en kurvig 70- och 90-väg behöver du känna dig trygg och kunna följa trafikrytmen. När förutsättningarna som sikt och väglag finns förväntar vi oss att du kan köra i den maximala hastighet som tillåts på vägen. Gruppkörning genomförs på i stort sett alla resor. 

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris:
Förare och passagerare: 9500 kr
Tillägg för enkelrum: 3 500 kr

Ingår i resans pris:
- Sju övernattningar med del i dubbelrum, hotellstandard på kursgård.
- Helpension med frukost, enklare lunch, middag.
- Eventuella inträden
- Guidning

Ingår ej i resans pris:
- Övrig mat, fika och måltidsdryck
- Bensin

Övrigt:
Vi rastar varje timme. Vid rasterna ges kort information till deltagarna om olika historiska händelser längs vägen.

Kontakt:
Har du några frågor så är du alltid välkomen att höra av dig till
Inge Sahlé på epost eller mobil 0708-767734.

Vem är Inge och Anna?

Anna Ek Sahlé är sedan 2010 hängiven mc-förare som tillsammans med Inge åkt på många resor i Europa. Till vardags jobbar jag i skolans värld som specialpedagog. Vi har tillsammans idkat sportdykning sedan början på 2000-talet. Vi har de senaste 6 åren bjudit ner ett gäng kompisar till oss som vi guidat runt i Skånes alla hörn.

Inge Sahlé är numera pensionerad rådgivare och säljare i lantbruksbranschen och har kört mc sedan 2010. Natur och historiska händelser är en stor del av fritidsintresset som jag delar med min hustru Anna.