Andalusien på senhösten 29 oktober-5 november

2016-01-20

Den första höstresan till Andalusien är fullbokad. Därför öppnar vi bokningen till ännu en veckas MC-körning i södra Spanien. Du flyger själv ner till Malaga där en hyrd motorcykel väntar på dig liksom sju dagars körning i vackra Andalusien med vår guide. Vi bor i La Posada Azul i byn Tolox och kör dagsturer med SMC-guide eller i egen regi. Vägarna är osannolikt underbara för en svensk knutte. GPS kan hyras av MC-uthyraren. Alla deltagare får kartor och vägbeskrivning för de guidade turerna.

Läs mer om resan dag för dag.

Boka resan här. 

Du bokar din egen flygresa till Malaga för en vecka i Spanien. Sedan väntar sju dagars körning på hyrd motorcykel i det vackra Andalusien med vår guide.

Du köper flygresan till Malaga Airport med en avtalad tid för ankomst & avresa. SMC bokar motorcyklar (normalt BMW 800GS) och boende i dubbelrum på La Posada Azul i byn Tolox. Frukost ingår som vi tillagar själva. Plats finns för MC i anslutning till boendet. Arrangerade dagsturer med SMC-guide, alternativt  körning "i egen regi". GPS kan hyras av MC-uthyraren. Vid guidade turer får varje deltagare kartor och vägbeskrivning över aktuellt område. Gpx-filer finns över de tänkta dagturerna för den som är intresserad. Större mc kan hyras mot tillägg.

Pris
Pris per deltagare MC-förare: 12 000 kr
Passagerare 5 000 kr
Enkelrumstillägg: 1 500 kronor  

Priset är beroende av eurokurs
Vid större ändringar av valutakursen mot euron, kan resans pris justeras. I skrivande stund är valutakursen ca 9,50 kr för €1.

I resans pris ingår
Svensktalande reseledare/motorcykelguide
Hyra av mc (normalt BMW GS800)
Försäkring av motorcykel
Transport av bagage Malaga Airport-Tolox tor
Boende i delat dubbelrum i La Posada Azul i Tolox
Frukost som vi tillagar själva

I resans pris ingår inte
Reseförsäkring för deltagare
Flygbiljetter till och från Malaga
Personliga utgifter som t.ex. lunch, middag, dryckesvaror, snacks mm.
Entrébiljetter till sevärdheter i samband med utflykter  
Tillägg för ev enkelrum (1500 kr)
Tillägg för större mc
Andra utgifter som inte framgår specifikt av beskrivningen.
Personlig skyddsutrustning som hjälm, knä- och armbågsskydd, ryggskydd mm.

Pass eller motsvarande legitimation
Senast två veckor före avresan ska en scannad kopia av ditt pass ha skickats som bifogad fil till SMC:s guide eftersom detta krävs för registrering av boende i Spanien.

Ankomst till flygplatsen i Malaga (AGP)

Du väljer själv från vilken ort (och när) du flyger. Det viktigaste är att vi samlas på angiven tid (normalt före 12.00) ankomstdagen. Vid ankomsten till Malaga finns guiden vid ankomsthallen. På flygplatsen tas övrigt bagage om hand och transporteras till boendet i Tolox. Bokad MC finns vid Malaga Airport (200m bort) och ett hyresavtal mellan förare och uthyrande firma upprättas. 

La Posada Azul
Vårt boende under veckan ligger i byn Tolox, ca 50km väster om Malaga. Där finns ett enkelrum med separat dusch/wc på bottenvåningen, 4 dubbelrum med separata sängar och wc/dusch på rummet på andra våningen samt ett större enkelrum med kök, wc/dusch på tredje våningen. På bottenvåningen finns också fullutrustat kök med diskmaskin och tvättmaskin, matrum och TV-rum. På tredje våningen finns också solaltan med sittgrupp och grill. 3G modem finns i huset. Beroende på antalet deltagare, kan det finnas möjlighet till enkelrum mot tillägg 1 500kr. P-plats för MC finns i anslutning till Posadan.
Mer information och bilder på hemsidan för La Posada Azul. 

Ankomst till La Posada Azul
Vi har en Kick-off på ankomstdagens kväll, där vi följer upp förväntningar inför veckan och övriga frågor. Vi går igenom tider och tidpunkter för hemresor för att ta med dem i vår planering. Vi informerar om Tolox´s matställen och barer. Vi tittar på kartor och planerar gemensamt efterföljande dagars turer.

Tolox
Praktisk information om restauranger, affärer, bankomater, apotek med mera av intresse i Tolox och andra närliggande byar, får du när du bokat din plats på resan.

Dagsturerna
De guidade dagsturerna har körpass på ca 1 timma. Normalt gör vi fikastopp och lunchuppehåll under dagen. Givetvis stannar vi då och då och pausar för att ge möjlighet till fotografering mm när gruppen kan parkera säkert vid sidan av körbanan. Vi startar dagsturerna tidigast kl 09.00 och återkommer till Tolox senast kl 17.00. Om deltagaren väljer att på egen hand köra en annan rutt än den av guiden föreslagna är det givetvis möjligt. Då tar deltagaren själv ansvar för sin resa under dagen.

Läs om planerade turer dag för dag         

Återkomst och middag
Vid återkomsten till Tolox, går vi varje dag igenom hur dagen varit och tittar lite på morgondagens tur. På kvällen kan vi äta middag gemensamt (om du vill) på någon av stadens restauranger. Eller så kan vi handla mat i någon butik och laga i ordning själva. Var beredd på att det blir en del promenader eftersom Tolox, i likhet med många andra spanska städer/byar, ligger på en bergssluttning.

Motorcyklarna
Som hyrestagare binder du dig personligen till att följa ingånget avtal med uthyraren utan inblandning av SMC. Du ansvarar personligen för den hyrda motorcykeln. 

Vi kör i första hand på BMW GS800 men det går att få BMW GS1200 mot tillägg 700kr. Vissa perioder är det väldigt hårt tryck hos mc-uthyrarna så vi KAN erbjudas andra alternativ.

Försäkring av motorcyklarna
Motorcyklarna är försäkrade hos uthyraren. Vid uthyrningen registreras deltagarens kontokort. Om en deltagare orsakar skada på den hyrda motorcykeln ska vederbörande räkna med att krävas på beloppet av uthyraren. Självrisk vid en skada är för närvarande max €800.

Personförsäkring för deltagare 
Har du en hem- eller villaförsäkring så ingår en reseförsäkring som underlättar hanteringen vid ev läkarvård utomlands. Ta med dig ditt reseförsäkringsbevis och europeiskt sjukförsäkringskort  på resan. 

Deltagarens ansvar
- Kontrollera att det finns en giltig reseförsäkring som täcker läkarbehandling utomlands.
- Giltigt körkort, pass och/eller nationellt ID-kort
- Skaffa flygbiljett till och från Malaga.

SMC:s resevillkor

Boka din resa här. 

SMC:s guide i Andalusien
SMC:s guide på våra resor i södra Spanien är Roger Söderbom som har rest och guidat flera motorcykelresor i Andalusien. 

Frågor om resan
Kontakt Roger Söderbom, telefon 0704-507010 eller e-post

Vem är Roger Söderbom?
Jag heter Roger Söderbom och blev guide i SMC Travel för några år sen. Mitt uppdrag hittills är Andalusien, längst söderut i Spanien med fantastiska mc-vägar och ett underbart klimat. Lägg därtill natur- och matupplevelser utöver det vanliga. Att det dessutom är enkelt att ta sig dit är ett plus. Efter bara drygt 4 timmar från Stockholm, kan vi börja åka krokiga vägar direkt.

Jag tog mc-kort (på Vespa) 1963 men köpte min första tunga mc 1967. Ett år senare var jag med och bildade Östra Aros MCK i Uppsala och blev ganska snart medlem i SMC. Mindre än två år senare blev jag inblandad i den centrala verksamheten i SMC och var ansvarig för SMC-kansliet under 10 intensiva år. Dessemellan blev det många mc-resor, både inom och utom Sverige.

Jag har sedan tidigt 70-tal varit intresserad av grundkurser (avrostning) för motorcyklister och var med och startade upp ”BKK på gokartbana” (numera Knixkurser) på Rörken utanför Uppsala. Efter en vecka på de spanska vägarna, kan man dra många paralleller till Knixkurserna.

Jag är numera ”dagledig” men har en bakgrund i 48 år på Posten. Förutom mina övriga föreningsengagemang, fyller huset och barnbarnen stora delar av min tid.


Roger Söderbom, vår guide i Andalusien.