Best of West - dag för dag

Dag 1 Sverige-Los Angeles-Huntington Beach 5 mil (torsdag 25 april)
Guiden anländer till Los Angeles dagen innan, kontakta guiden för hotell- och reseförslag om ni också önskar anlända dagen innan.

Torsdagen 25 april vid 16-tiden lokal tid så samlas vi vid uthyrningsfirman EagleRider där vi hämtar våra motorcyklar. Resväskorna kan vi lämna här och ta med oss det vi behöver för vår tripp. I lugnt tempo tar vi oss ned till hotellet Best Western Huntington Beach. Incheckning på hotellet i dubbelrum. Hotellet ligger vid Stilla havskusten och vi hoppas på en magisk solnedgång. Första avstämningsmötet (obligatoriskt) är vid hotellet kl 19:00 (lokal tid). Då får ni all information inför resan. Middag intas i nån restaurang i närheten.

Dag 2 Huntington Beach-San Diego 15 mil (fredag 26 april)

Efter frukost checkar vi ut och kör Highway 1 i lugn takt längs kusten innan I-5 tar oss mot San Diego. Ett besök på USS Midway Museum står först på agendan. USS Midway är ett hangarfartyg med flygplan och helikoptrar som togs ur bruk 1997. Lunchen äter vi i närheten av hamnen innan vi åker ut mot Point Loma där vi besöker en militärkyrkogård och även Cabrillio National museum.

Incheckning på Best Western vid bukten i San Diego. Restauranger för middag finns i hotellets närhet.

Dag 3 San Diego-Yuma 31 mil (lördag 27 april)

Denna dag skall vi dra oss inåt landet mot torrare klimat i Arizona. Underbara vägar över bergen kommer att köras innan lunchen intas längs I-94. Vi följer den mexikanska gränsen och stannar i Jacumba för att inspektera ”muren”.  Dagens middag blir på ett lite speciellt ställe som lokalbefolkningen tipsade mig om vid förra resan.... Vi lämnar Kalifornien, och avslutar med att checka in på Holiday Inn Yuma i den lilla ökenstaden Yuma i Arizona.

Dag 4 Yuma-Flagstaff 49 mil (söndag 28 april)
Tidig start på morgonen för att undvika den värsta hettan. Vi kör norrut på I-95 i ”vilda västern” och ökenlandskap. Första delen av dagen går på lite mindre och rakare vägar innan vi efter lunch klättrar upp i bergen och får avnjuta helt underbara motorcykelvägar på väg mot Flagstaff. Här svänger det konstant!! Vi checkar vi in på Days Inn i Flagstaff. Restauranger för middag finns i hotellets närhet.

Dag 5 Flagstaff-Grand Canyon-Kingman 41 mil (måndag 30 april)
Återigen en tidig start på morgonen. Nu kan det vara ganska kallt så medtag varma kläder. Vi kör 13 mil till Grand Canyon genom Kaibab National Forest. Vi besöker den södra delen av Grand Canyons (South Rim) under dagen och äter lunch i den miljön. Tidig eftermiddag styr vi söderut på väg 64 och svänger västerut på klassiska Route 66. Vi stannar vid Roadkill Cafe, Route 66 och äter middag. Anländer (kan bli i mörker) till Kingman Arizona, på kvällen efter 28 mil och checkar in på Ramada Kingman för natten. 

Dag 6 Kingman-Hoover Dam-Las Vegas 19mil (tisdag 1 maj)
Efter frukost på Mr D´z Route 66 Diner stannar vi till vid Route 66 museum och sedan tar vi en förmiddagstur upp till Hoover Dam på I-93, 12 mil. Dammen ligger precis på gränsen till delstaten Nevada och dämmer upp Lake Mead. Därefter kör vi till cowboy-staden Boulder City för att äta en sen lunch på Southwest Diner. På eftermiddagen rullar vi in i Las Vegas (6 mil) och checkar in på Excalibur hotell som skall härbärgera oss i två nätter. Där har vi genomgång av vad man kan göra i Las Vegas.

 

Dag 7 (onsdag 2 maj)

Ingen samordnad motorcykelkörning och inget program för dagen. Fria aktiviteter är på schemat. Vi övernattar på samma hotell även denna natt. Ev kan en MC tur ordnas för de som vill.

Dag 8 Las Vegas-Ridgecrest 45 mil (torsdag 3 maj)
Uppsittning på motorcyklarna efter frukost och nu tar vi oss västerut. Denna dag blir det lite mindre och svängiga vägar som tar oss till Death Valley. Lunch intages i Furnace Creek, en av världens varmaste platser! Sen kör vi över bergsmassivet och stannar till vid Star Wars Canyon. Vägen hit upp är krokig och går ordentligt uppför. Här spelades en del av filmen Star Wars in. Amerikanska flygvapnet brukade även flyga i denna canyon för att öva. Sen tar vi oss söderut på lite rakare vägar ned till Ridgecrest där vi övernattar på Best Western.

Dag 9 Ridgecrest-Los Angeles 39mil (fredag 4 maj)
Sista dagen på motorcyklarna. Från Ridgecrest tar vi oss västerut mot Isabella Lake och åker på fina vägar ned mot Bakersfield. Beroende på hur trött vi är så kan vi antingen ta I-5 ned till Eaglerider för återlämning av mc, eller så tar vi mindre vägar via Lancaster och över bergen mot Santa Clarita och därefter till EagleRider. Det kan vara långa köer in mot LA och trafiken går långsamt.  Efter att ha återlämnat motorcyklarna och hämtat upp våra väskor tar vi oss tillbaka till hotellet. Vi checkar in på La Quinta by Wyndham LAX och utvärderar resan under kvällen.

Dag 10 (lördag 5 maj)

Lördag morgon och här slutar resan och uppdraget för guiden! Vi tar shuttle/taxi till flygplats för de som flyger hem. Vill man stanna kvar i Kalifornien så löser man det själv. Guiden kan hjälpa till med förslag och tips om så önskas.